Niestety kochani, trzeba powoli spierdalac z tego kraju w ktorym nie dosc ze bida ,korupcja i burdel to jeszcze gnoja porzadnych i myslacych ludzi.Kiedys spotkamy sie w Anglii czy Holandii gdzie bedziemy zarabiac mase kasy i gdzie kazdy bedzie sie do nas odnosil z szacunkiem , odlejemy sie na ten pojebany kraj - niech gnije sobie we wlasnym gnoju.I tak ma byc.
Jebac pierdolone kurwy policyjne!!!
PS> przepraszam za slownictwo ponizej poziomu jakiegokolwiek, ale jak czytam o czyms takim to mnie cholera bierze.
tylko uczyć się języka i spierdalać na zachód, ja tak zamierzam. pozdro i tak nas chuja złapią :F
zagubiony w czasie i przestrzeni
nic nie wiem
ciekawe co będzie następne? prochibicja? 10 lat za papierosy, 12 za alkochol?20 za płatny seks ]
1) to nie jest smieszne, w obecnym sejmie, ABSOLUTNIE wszystko jest mozliwe (szczegolnie, ze od ponad 6 miesiecy trwa kampania wyborcza, a hasła walki ze "zgnilizną moralną" i "układem mafijnym produkującym narkotyki" są hasłami b.lotnymi szczegolnie dla elektoratu PiS-uaru i LPR-u)
2) jak macie to dajcie jakiegos linka do "rządowej" tz. "oficjalnej" strony z potwierdzonym infem na temut tej nowelizacji.
wcześniej załączyłem treść nowelizacji, a tu załączam uzasadnienie.
zresztą nie wiem po co odpowiadam na post przedmówcy - źródło, o które prosi, jest przecież w pierwszym poście w tym wątku.
wczytywałem się w treść nowelizacji, ale wyczytałem, że kary jest, i owszem za posiadanie tzw. prekursorów (co to jest?) ale 5lat, nie 8. i co to są te tzw. znaczne ilości?(za nie jest 8lat) mógłby mi to ktoś rozjaśnić?
[łączę posty- teoretyk]
Powód: dołączam treść nowelizacji
ale najsmieszniejszy jest ten art. :
„Art. 61. Kto, wbrew przepisom ustawy, rozporządzenia 273/2004 lub rozporządzenia 111/2005, w celu niedozwolonego wytworzenia środka odurzającego lub substancji psychotropowej, wytwarza, przetwarza, przerabia, dokonuje przywozu, wywozu, wewnątrzwspólnotowego nabycia, wewnątrzwspólnotowej dostawy, przewozi przez terytorium Rzeczypospolitej Polskiej lub terytorium innego państwa, nabywa, posiada, przechowuje lub wprowadza do obrotu prekursory,
podlega grzywnie i karze pozbawienia wolności do lat 5.”;
jezeli uznają za prekursor nasiona (a do tego wystarczy rozpozadzenie a nie ustawa) to za samo zamówie nasion bedzie groziło do lat 5 :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Dodatkowe spotkanie Komisji Sprawiedliwosci i Zdrowia odbędzie się we Wtorek (4.IV, godzina 10:00, sala 12/bud. G).
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.