ODPOWIEDZ
  • 182 / / 0
Nieprzeczytany post autor: barcioKK »
foto
  • 182 / / 0
troszke ostrośći nie złapało :-/
  • 92 / / 0
Nieprzeczytany post autor: k44 »
no coz.
Jakos mi sie to srednio podoba.
Mysle ze lepiej zrobisz jak te drewno zakryjesz jakas biala folia albo biala plyta.
I obnizysz lampe jak najblizej lisci.
a ta najdluzsza rosline z czuciem zlamiesz (oraz przywiazesz do doniczki)
Ale musza byc blizej swiatla.
I daj tam jakis wiatraczek .
Ale koniecznie zakryj te knigi i szafke
Ostatnio zmieniony 16 lutego 2006 przez k44, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik k44 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 218 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kruczy »
hmmm, za malo swiatla, biedne te roslinki, miejscowke masz nie najlepsza, jezeli nie chcesz miec tak wysokich roslin powinienes dac HPS'a i dac go na tyle nisko by nie mialy za goraco, rozkrzewialy by Ci sie nna boki.
  • 92 / / 0
Nieprzeczytany post autor: k44 »
Te swietlowki masz nowe?? albo chociaz rury
Uwaga! Użytkownik k44 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
Rośliny wydają się być przelane:
"Konopia lubi mieć sycho w butach"

Lepiej nie podlewaj roslin az ziemia wyschnei porządnie za to dwa razy dziennie spryskuj liscie wodą...
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 27 / / 0
Roslinki wyciagnely ci sie ja "murzyski kutas". Stanowczo za malo swiatla i nadopiekunczosc (za duzo czegos zastanow sie czego?!) Zastosuj jakiegos hps'a
  • 42 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mous_def »
jaka tam jest przestrzeń do oświetlenia ?? 0,2 m2 ?? powinno być conajmniej 7-8 tys. lumenów, ile tam jest z tych rur?

zakładając że mają skuteczność świetlną jak dobre kompakty(70 lm per wat ) wychodzi że powinno być conajmniej 120 wat w świetlówkach
Uwaga! Użytkownik mous_def nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 41 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ca2na3is »
barcioKK
Powiem ci szczerze.... twoje rośliny mają równie gówniane warunki jak na parapecie. Jak dl mnie to tylko zmarnowałeś nasiona. Jeżeli ta największa ma tyle czasu co napisałeś to już jest wystarczającym powodem, żebyś skonstruował boxa. Niskobudżetowe boxy na świetlówkach Philips/Osram (nie bójcie się ... nikogo nie Osram ;p ja nie z tych) wyniesie cię około 80pln a możesz z niego wycisnąć paleenia za dobre 200-300pln. Więc się zastanów czy warto niszczyć takie dobre geny jakie mają twoje NL. Ja swoje White Widow trzymałem około miesiąca na vegu i rośliny masakrycznie większe i mocniejsze były, a były trzymane początkowo pod 3x20W a pod koniec vega 4x20W (tak z czystej oszczędności:) )

Na zdjęciu widać około 3 tygodniowe rośliny:
[ external image ]
Cannabis niczym akumulatorek. Zawsze i wszędzie FOREVER!
  • 182 / / 0
nie no dzieki wszystkim za porady, troche mi smutno ze nie dajecie zadnych szans ani perspektyw na przyszlosc moim biedactwom.
k44: boje sie zlamac krzaczka :huh: i jeszcze zlamanego podwiązac do doniczki? jestem na tyle nie kumaty ze musialbys mi to narysowac :scared: a rury sa prawdopodobnie bardzo stare :blush: poniewaz pozyczylem je z sufitu szpitalnego :blush: no coz nie mam pieniedzy musze sobi jakos radzic

ca2na3is: 8-( 8-( 8-( jesli tte krzaczki na fotce to twoje roslinki to reeespekton ja poprostu nie moge uwierzyc ze to ma 3 tygodnie :scared: moje malutkie pieknosci maja prawie tyle samo, widze ze sie znasz moglbys mi pomoc z tym wszystkim? moglbys troszke bardziej szczegółowo opisac tego boxa za 80 pln :cool: ?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.