Olej pisze: no tak, wtedy zaciągam się biernie, jestem ofiarą okrutnego świata
hehe, przypomniało mi się tłumaczenie się mojego kolegi który został złapany na paleniu tego całego dżointa przez policję jak siedzieliśmy w parku.
"Paliłem trawkę, ale się nie zaciągałem!"
słynny cytat z Clintona :)
LSD - Blue Dragon, Bóg Słońce, Budda, Słoneczny uśmiech, Odbita Warga, Młot i sierp (określenia powstałe z powodu kształtu kapsułek)
wciągać do nosa (amfetamine, kokaine): snifować, zasfifować
GRZYBKI - Halucynki, łysiak wspaniały, łasiczka lancetowata.
Kid pisze: łasiczka- chodzi o zwierzaka? ;>
"boliwijski maszerujacy proszek"-aztecki poslaniec by sie nawet usmial :-)
"malysz"-"feciarz"
Życie jest dziełem sztuki
Kid pisze:troche im sie z pixami pomieszalo ;)LSD - Blue Dragon, Bóg Słońce, Budda, Słoneczny uśmiech, Odbita Warga, Młot i sierp (określenia powstałe z powodu kształtu kapsułek)
nie, nie prościej, bo "usta" nie dziala tak na psychike jak nazwa ktora zaproponowal autor ulotki ]
Właśnie, jest to język stosujący psychologiczną manipulację Twoim umysłem, tak abyś pomyślał właśnie to co ONI chcą :scared:
Życie jest dziełem sztuki
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie
Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku
Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia
W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.