ODPOWIEDZ
  • 225 / 9 / 0
Niewiem czy do takiego kosza ktora ma nie wiecej niz pol metra oplaca sie dac siatke? Poniewaz miedzy ziemia a siatka bedzie pewnie z 10cm a od siatki do lampy HPS70W jakies 20cm. Oplaca sie dac siatke czy uzyc tylko mocno LST?
ScrOG'a zawsze warto robić- musisz zastanowić się nad jego konstrukcją, aby zajmowała mało miejsca. Ekran na drewnianej konstrukcji z pewnością nie zda egzaminu, ale zawsze możesz pokombinować. Od czego masz głowe? ;)
Zrozumiałe jest także, że musisz ją bardzo mocno trenować LST i może coś z tego wyjdzie. Znasz to przysłowie? "Polak mądr po szkodzie"- na to też się nastaw.
Uwaga! Użytkownik Sweet Bulldog nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Mu5hr00m »
Witam,
na ile klonow wystarczy lampa HPS 600W? Techika uprawy to scrog+fim+lst.
Ostatnio zmieniony 07 lutego 2006 przez Mu5hr00m, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Mu5hr00m nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 218 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kruczy »
mam male pytanko. bede zakladal siatke 25cm od donnicy, do lampy (hps 100W) zostanie mi 30 cm. czy to nnie za malo? jak sadzicie? starczy mi miejsca czy obnizyc siatke o 5 cm poki jest jeszcze taka mozliwosc???
  • 12 / / 0
Nieprzeczytany post autor: ralph »
kruczy pisze:
mam male pytanko. bede zakladal siatke 25cm od donnicy, do lampy (hps 100W) zostanie mi 30 cm. czy to nnie za malo? jak sadzicie? starczy mi miejsca czy obnizyc siatke o 5 cm poki jest jeszcze taka mozliwosc???
odbiz siatke conajmniej o 5cm, lampe oddziel szyba i topy moga smialo rosnac po sama szybe wtedy
  • 40 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: QbaQ »
Tak wygląda moja wersja ScrOG'a. Start z nasion niestety, po sprawdzeniu, ze wszystkie są żeńskie i revegu (2 tyg temu) właśnie zmieniam na 12/12. Fota może w nienajlepszym momencie, bo troche roślinki przesuszyłem i nieciekawie wyglądają, ale widać, jak są trenowane. Wężykiem, wężykiem ;) Dodam, że wszystko mieści się w kolumnie głośnikowej (foty http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?p=90542#p90542 w temacie Box na 1 roślinkę).

[ external image ]

Pozdr
Uwaga! Użytkownik QbaQ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 40 / 1 / 0
ze względu na krach dysku nie mogę udostepnić wszytkich fotek, więc przeskok będzie wieeelki :

ok 14 dnia kwitnienia
[ external image ]

Zbiory, zbiory, zbiory... mniam :)
[ external image ]

2/3 zbiorów na formacie A3
[ external image ]

Dowody rzeczowe spłonęły, więc spokojnie można o nich mówić. Z powierzchni 0,1 m kw wyszło ok 15g topów i 5 g liści. Niewiele, ze względu na niezbyt płodną odmianę. Ale za to high niespotykanej jakości. Bardzo przyjemny i niedołujacy :) Wszyskim życzę tak cudownych lotów.

co do spraw "scrogowych", na kwitnienie najlepiej przełączyć gdy roślinka jest już trochę wpleciona w siatkę i pokazują się zaczątki topów na węzłach. Wtedy wyrosną w miarę równe. Zastanawiam się też, czy nie lepiej byłoby ściąć sam czubek, żeby pobudzić rozwój rozgałęzień. W moim przypadku błędem była zbyt późna zmiana fotoperiodu ( ~o tydzień). Gdybym miał inną odmianę, taki box byłby zdecydowanie tylko na 1 roślinę. No i większą doniczkę :)

to tyle mych rozmyślań nt scroga, idę zrobić obchód arsenału outdorowego. Mniam, mniam... Passion #1 ]:->
Uwaga! Użytkownik QbaQ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 88 / 1 / 0
jaka odmiana?
kompakty na flow? ile lum/0,1m2?
doniczki jakies male sie wydaja w porownaniu z tym sloikiem, ile litrow?
Uwaga! Użytkownik wiemzenicniewiem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 40 / 1 / 0
odmiana moja własna ;) Krzyżówka B52 i jakiejś słabej sativy :]
na wega 3 kompakty po ok 1000lm, później jeszcze jednego dorzuciłem.
doniczki były zbyt małe, ale tylko takie się mieściły. Chyba z 1l. Następnym razem zrobie duży basenik na wymiar, na 1 roślinkę ;)

W międzyczasie zdąrzyłem już wyhodować tą samą techniką w tym samym boxie Passion#1. Zdjęć nie mam, zresztą ze względu na majowe upały nie było dużo do podziwiania. Moc dużo większa, o wiele bardziej psychodeliczne i zmulające niż ta moja odmiana. Teraz to samo outdoor :D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu

Psylocybina