Dział służący omawianiu marszy, petycji i innych form aktywności obywatelskiej.
ODPOWIEDZ
  • 2814 / 14 / 0
Re: Annonymous
Nieprzeczytany post autor: PcP »
Minimalny pisze:
A ja mam inne pytanie, skąd wiadomo że to nie wielka ściema?
Co? Konkretna akcja? Struktura wymiany informacji anonymouse w pewien sposób jest zcentralizowana wokół wiarygodnych witryn, choć jest elastyczna i w miejsce zablokowanego ogniwa szybko pojawia się coś innego. W przypadku ataku na MasterCard były problemy, że w pewnym momencie ludzie atakowali jakieś nieokreślone cele nawet bliżej nieznane IP z powodu problemów technicznych i przekazywania informacji "Co atakować?". Idź na http://anonnews.org/?setlang=pl [wiarygodna witryna z akcjami anonów] .
Zresztą co zmienia z kim walczysz, kto wypuścił komunikat? Czy nie ważne jest, aby walczyć, aby grupowo walczyć w jeden cel oraz aby ten cel był rozsądny, a nie przypadkowe ofiary np.niezidentyfikowane IP ?
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 425 / 21 / 0
Oprah gets Trolled!
http://www.youtube.com/watch?v=86U9L9Q2trE
nnnnniger
Jakoś wolę takich anonimowych niż pedalskie akcje zwalczania nwo, globalnego ocieplenia, przeciwstawiania się kaczyńskim czy inne ideologiczne gówno.
  • 357 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cyric »
Uwaga! Użytkownik Cyric nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 77 / 1 / 0
a jo troszku inaczej... bo data nie jest przypadkowa...może i nawet było wspomniane o tym wcześniej ale pominąłem... ale 15.10.2011 są zapowiedziane protesty w wielu miastach na świecie...
na ten przykład w pzn odbędzie się: http://pl.indymedia.org/pl/2011/10/54734.shtml
  • 166 / 3 / 0
i nadszedl czas...
  • 1456 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: kfs »
I tak wszyscy umrzemy.
Uwaga! Użytkownik kfs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 413 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Old1125 »
kureawa, nie wiem czy to jest to to ale winamp rysuje na na czarno i siadał mi system... musiałem zmieniac ster i kodeki ale chyba nie odpale.na razie działa, zraeszta cchyj w dupe.
Siste, viator!
  • 576 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: howlman »
Windows mi się zawiesił jak włączałem(co na laptopie rzadko się zdarza - to musi być znak), a Anonymous nie widać, czy to już ten marsz oburzonych? Sydney jest już "okupowane" wg TuskVisionNetwork24.
Ostatnio zmieniony 15 października 2011 przez howlman, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik howlman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1033 / 7 / 0
Pięknie, ładnie, również wkurwia mnie obecna sytuacja, ale nie widzę świata jak te pojeby. Ślepi głupcy, nie rozumieją, że socjalizm cofa w rozwoju.
  • 1558 / 18 / 0
Te marsze oburzonych w maskach v jak vendetta to ich ziomki?
Świadomość jest uświadomieniem sobie bycia świadomym. -Blef?
:)
ODPOWIEDZ
Newsy
Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.