Inne substancje wykazujące działanie na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Stymulanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 166 / / 0
Skąd się bierze jąkanie po przjeciu sporej dawki np MDPV, bufedronu?
  • 1959 / 56 / 0
Z naspidowania może.
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 166 / / 0
Nie chodzi o szybkie mówienie i gubienie się w nim. A o uczucie bardzo mocnego oglupienia, zapominamie słów, problemy z powiedzeniem poprawnego zdania itd.
  • 2775 / 39 / 0
Miałem tak po MDPV, wyjątkowo nieprzyjemny stan
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2497 / 49 / 0
tez mialem cos podobnego po MDPV, wyglada jak zablokowanie aktywnosci czesci kory mozgowej, moze jakies niedokrwienie, albo przeciazenie synaps
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 166 / / 0
Miałem to jakieś 8 miesięcy temu kilka razy po bufedronie i po MDPV. Ale wtedy ćpałem jak szalony. Od tego czasu nic nie brałem. Mam nadzieję że jak teraz spróbuje bufedronu to zadziała tak jak powinien.
  • 2775 / 39 / 0
świetliste macki kosmicznej jaźni pisze:
moze jakies niedokrwienie, albo przeciazenie synaps
raczej przeciążenie, niedokrwienie zostawiłoby zdecydowanie trwalsze ślady niż kilkugodzinny efekt. Powódź katecholamin imo
Ostatnio zmieniony 17 sierpnia 2011 przez BS, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 406 / 3 / 0
Może osłabienie reakcji receptorów albo niedobór neuroprzekaźnika. Efekt przemęczenia mózgu zbyt intensywnym odbiorem i analizą bodźców, brakiem snu, jedzenia, stresem. Stymulanty nie nadają się do codziennego użytku.
Fikcja literacka.
Rooty, keyloggery i zdalna administracja
Konta, podpisy i tania sensacja
Logi, podsłuchy i w podświadomość wkręty
Czy to fakty czy pozory ?
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
  • 150 / 14 / 0
Jąkanie powodowane jest między innymi poprzez nieprawidłową koordynację ruchową mięśni oddechowych, fonacyjnych, mimicznych bądź też rozpraszaniem uwagi, zaburzeniami nerwowymi, a także uszkodzeniami ośrodków mowy w mózgu.
Odnosiłem wrażenie że jąkanie związane jest z problemiami z oddychaniem, a na wiki widze że jest podane jako jedna z pierwszych przyczyn. W przypadku stymulantów może przecież chodzić o szybszą pracą serca, zwiększony pobór tlenu i wtedy pojawia się ta nieprawidłowa kordynacja ruchów mieśni oddechowych, co prowadzi do jąkania się.
Jednak może też w tym chodzić o psychike. Gdy myślimy o wielu rzczeczach na raz, często zaczynamy się jakać.
EDIT:

Nie chodzi o szybkie mówienie i gubienie się w nim. A o uczucie bardzo mocnego oglupienia, zapominamie słów, problemy z powiedzeniem poprawnego zdania itd.
tu chyba właśnie o psychike chodzi.
BREJKOR SZMATO !
  • 370 / 13 / 0
Nie sądzę, by jąkanie było związane tylko z oddychaniem. To zgrzyt czysto psychiczny, tik mowy. Niekoniecznie polega na niemożności wydechu, można np. nie móc zmienić pozycji języka czy warg.
Uwaga! Użytkownik Machine205 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.