Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 2518 / 27 / 0
sportowiec pisze:
Poza tym standardowe akcje typu oranżadka nosem, skręty z herbaty, podpijanie rodzicom alko z barku.
To już można zaliczyć do ery ćpuńskiej, gdyż już zażywałeś substancję psychoaktywkną. Mi niestety ten nawyk został do dzisiaj, a zaczęło się od robienia nalewek z tych podkradanych alkoholi w 5klasie podstawówki, poza tym butaprenem, fajki itp. Potem miałem okres kiedy byłem zaciekłym wrogiem narkotyków.

Jeśli chodzi o szczeniackie wybryki to wciągało się zozole, paliło różne ziółka (herbata, melisa, szałwia) itp.
  • 630 / 3 / 0
Ja to ery przedćpuńskiej prawie nie miałem - w przedszkolu kradliśmy pastę do zębów i jedliśmy po kilka tubek na raz. W zerówce kradliśmy dorosłym papierosy i je paliliśmy. Jak nie było jak ukraść papierosów to paliliśmy karton.
  • 202 / 1 / 0
We wczesnej podstawówce paliłam z koleżanką fistaszki ;)
Tej koleżanki mama była lekarzem i zawsze dawała jej do szkoły jakieś fajne długopisy z promujące leki. Kumpela wkręciła nam, że jak się wypije atrament z takiego długopisu to się kurczy jak w filmie 'Kingsajz'. Szyłyśmy sobie nawet ubranka i przygotowałyśmy całą wyprawkę, ale prócz granatowej japy nic się nie wydarzyło %-D
  • 425 / 33 / 0
agsfd pisze:
Ja to ery przedćpuńskiej prawie nie miałem - w przedszkolu kradliśmy pastę do zębów i jedliśmy po kilka tubek na raz. W zerówce kradliśmy dorosłym papierosy i je paliliśmy. Jak nie było jak ukraść papierosów to paliliśmy karton.
Mieliście szczęście bo fluor jest silnie toksyczny.
  • 630 / 3 / 0
No to faktycznie szczęście, ale może te parę tubek na raz to przesadziłem... ;)
  • 541 / 49 / 0
Za gowniarza zapalilem kiedys skreta z kawy :scared:
  • 8 / / 0
Wciąganie zozoli, gumek recepturek (?),
przysiady na bezdechu, hiperwentylacja
kręcenie się w kółko ( na nogach bądź na huśtawce) i bieganie potem do celu : p,
pewnie dużo jeszcze tego było, wąchanie korektorów ( chociaż to chyba toluen m. in.)
na obecną chwilę więcej nie pamiętam
  • 761 / 11 / 0
Butaprem, palenie różnego rodzaju zielska, nalewki (takie mocne 20% były kiedyś). Najciekawszy wybryk to przysiady na bezdechu i dociśnięcie mostka przez drugą osobę, 2 razy mi to zrobiono i przez kilkadziesiąt sekund nie wiedziałem nic, śliniłem się, coś powtarzałem, a w głowie miałem jakieś wizje, jakby sny - po ocknięciu przez chwile nie mogłem ogarnąć skąd się wziąłem w miejscu gdzie to się odbywało i czemu ci ludzie się ze mnie pizgają :moody:
  • 474 / 10 / 0
wciaganie tabaki w krechach red bulla hehehe, kawy rozpuszczalnej tez :gun: skrety z papieru sniadaniowego z samosieij, gałka muszkatałowa, alko z barku (standard), podpierdalane matce Caro szlugi, wdychanie benzyny z skutera hehheheheheh wszytsko to za w huyy małolataa
  • 329 / 9 / 0
kiedy miałam 12 lat próbowałam zapalić w fajce herbatę
Według ostatnich sondaży CBOSu 25% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość.Pozostałe 75% nie ma pieniędzy na narkotyki

/Pogłoski o moim permie są stanowczo przesadzone/
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.