Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 291 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nof »
drag pisze:
Paracetamolu w paczce Antidolu 15 jest 5g. Po ekstrakcji i osuszeniu paracetamolu, ważymy go na wadze, lub poprzez znaną zależność d= m/v. Jeśli wyjdzie około 5g to uwierzysz?
Tak, jest tam go 5 gram i nie wiadomo ile jeszcze wypełniaczy i utrwalaczy. Acodo ekstrakcji to najogólniej mówiąc wystarczy by roztwór był klarowny. Paracetamol widać w takim gołym okiem (chyba że jest w nim naprawde dużo wody).
Uwaga! Użytkownik Nof nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 114 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: h0b »
Nof pisze:
drag pisze:
Paracetamolu w paczce Antidolu 15 jest 5g. Po ekstrakcji i osuszeniu paracetamolu, ważymy go na wadze, lub poprzez znaną zależność d= m/v. Jeśli wyjdzie około 5g to uwierzysz?
Tak, jest tam go 5 gram i nie wiadomo ile jeszcze wypełniaczy i utrwalaczy. Acodo ekstrakcji to najogólniej mówiąc wystarczy by roztwór był klarowny. Paracetamol widać w takim gołym okiem (chyba że jest w nim naprawde dużo wody).
Nof ale te utrwalacze zazwyczaj nie szkodzą nawet w większej ilości np. laktoza czy inne. Ale to tylko moja opinia a nie jestem żadnym chemikiem. Pozdrawiam.
  • 267 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: makabaka »
Zawartosc 1 tabletki Antidolu 15 przed ekstrakcja to 500mg paracetamolu+15mg kodeiny..zgadza sie? :/ hehe dzisiaj otrzymalem krystaliczny roztwor czystej kodeiny dlatego pytam. :) a gorzkie to jak #$(%.
sprobowalem w malej dawce i chypa dziala bo cus rece mi sie poca. :) Reszte wyzlopie jak chata bedzie pusta. aha to nie jest zbyt wazne ale czy na opakowaniu antidolu 15 widnieje leb kolesia z bolem zebow? czy to ten antidol ktory powinien byc? :/
  • 216 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: nvm »
makabaka pisze:
aha i jeszcze jedno. tu chodzi o lodowke czy zamrazalnik?? czy temperatura musi byc ujemna aby wyodrebnic paracetamol,,,,czy sama lodowka(polka na zarcie)wystarczy?
Lodówka wystarczy, zamrażalnik jest nawet nie wskazany. Temperatura może być nawet pokojowa, z tym że w takim wypadku do roztworu dostaje się więcej paracetamolu - choć nadal nie jest go dużo w porównaniu do ilości początkowej.
makabaka pisze:
ale czy na opakowaniu antidolu 15 widnieje leb kolesia z bolem zebow? czy to ten antidol ktory powinien byc?
Tak, to ten.
  • 114 / 4 / 0
[quote="thc"]
Kurde, teraz to zescie mnie wystraszyli ]

Też mam ten problem. Próbowałem kilka razy filtrować w zimnej temperaturze przez filtr od kawy, papier toaletowy, przez woreczki po herbacie ale ciągle uzyskuję mętnie białą wodę. Właśnie coś ala mleko z ze sporą ilośćią wody. Właśnie wypiłem 75mg kody w tym "mętnym roztworze". Jak nic mi się nie stanie to spróbuję większą ilość. Nie wiem też czy nie mam alergii na kodeinę dlatego wolę być ostrożny. Pozdrawiam.
  • 1680 / 270 / 0
Ale do tego miksu wystarczą z 3 tabletki z Hydroksyzyną... ;-P
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2006 przez sprawdzone_info, łącznie zmieniany 1 raz.
Największy przegryw na forum
  • 114 / 4 / 0
Jeśli otrzymany roztór zostawię do odparowania, to po czasie zostanie mi sama kodeina w proszku? Jak z datą ważności takiej kodeiny?
  • 1680 / 270 / 0
h0d, głupi pomysł. Zrezygnuj z papieru jeśli nie wychodzi Ci odpowiedni roztwór, idz do sklepu zakup za 3zł duże filtry do kawy i ekstrahuj tak jak opisałem i pokazałem na rysunku.
Największy przegryw na forum
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków

Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.

Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów

Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.

Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.