Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 749 / 85 / 0
Zacznij dużo biegać.
  • 129 / 4 / 0
nikt nie wspomni dobrej sativki? :rolleyes:
  • 30 / / 0
Troszke MDMA
  • 5932 / 1224 / 43
Ugotuj sb metkat, i walnij iv. Od biedy pomoże.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 50 / 2 / 0
bardzo szanuje dla siebie stan gdy jestem niewyspany i ide spac
i jestem wtedy taki popsuty ze mam w glowie bardzo wyrazne semirealistyczne niekiedy euforyczne wizje
polecam nie spac z dwie doby, polozyc sie i myslec o tym co sie lubi
  • 5340 / 965 / 0
Po gieblu kazdy pomysl wydaje sie genialny :D
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 186 / 7 / 0
Ketony
Obróć życie w żart
  • 117 / 18 / 0
Serotoninergiki i dopaminergiki.
  • 1152 / 230 / 7
Zmiana środowiska.
Wyjście ze "strefy komfortu", przełamywanie własnych barier. (np. zagadanie do dziewczyny, jeżeli rzadko wychodzimy do ludzi)
Robienie czegoś nowego i ciekawego. (np. pójście do nowej pracy)
Zbiorowy taniec i śpiew. (np. koncert punkrockowy)

Najlepiej wszystko na raz...

Z mniej naturalnych:
PEA
MDMA
małe dawki niektórych dysocjantów (MXE, 2-DCNEK, DXM)
z ketonami bym polemizował, np. 3-MMC dawało mi stan zupełnie inny niż naturalna euforia.

uwaga: nie działa bez odpowiedniego set&setting, patrz góra posta...
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
ODPOWIEDZ
Newsy
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.