Homologi, izomery i pochodne dimetoksyamfetaminy.
Więcej informacji: DOx w Narkopedii [H]yperreala, TMA w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2428 / 90 / 0
Z tego co wyczytałem są to analogi meskaliny (dobrze mówię ?) Nie ma o tym tematu na forum , tylko w topicu o meskalinie były jakieś małe strzępki informacji .
Jak wygląda sprawa z pozostałymi związkami z tej grupy chodzi o TMA-3 ,TMA-4 ,TMA-5 , i TMA-6
Bo z tego co widzę tylko TMA i TMA-2 są na wykazie środków odurzających
Jest to w ogóle do ogarnięcia w Polsce ? Czy raczej tylko zagranica i pewnie jeszcze problem z kupnem :(
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6177 / 435 / 12
https://pl.wikipedia.org/wiki/Trimetoksyamfetaminy

Trimetoksyamfetaminy to grupa izomerycznych związków, różniących się tylko konfiguracją grup metoksy przy pierścieniu aromatycznym. Charakterystyczną cechą dla tej grupy związków jest synergia efektów psychodelicznych oraz stymulacyjnych, z przewagą tych drugich.

TMA to meskalamfetamina, meskalina z alfa-metylem. DOMeskalina. Opis w PiHKAL.
TMA-2 to DOx z grupą metoksy jako podstawnikiem. Najbardziej psychodeliczne ze wszystkich. Ma swój osobny wątek.
TMA-6 jest ponoć bardzo miłe w działaniu, oraz niezbyt popularne. Tutaj znajdziecie TR, tylko z 2,5mg, kiedy PiHKAL opisuje działanie od 25mg - efekty jednak się zgadzają. :huh:

Pozostałe związki z tej grupy to stymulanty, poza TMA-3, które Papa Shulgin opisał jako nieaktywne. Interesujący materiał, ale faktycznie ciężko dostępny. W Polsce szansę miałoby chyba tylko TMA-6.
  • 2428 / 90 / 0
Dzięki , za info
Eh szkoda , a istnieją jeszcze jakieś inne związki zbliżone działaniem do meskaliny ?
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1876 / 23 / 0
Escaline , Proscaline , Jimscaline , NBOMe-Mescaline , Allylscaline , Isoproscaline ;-)
W tą sobotą lub następna mam własnie w planach przetestować słynne TMA-2 ( w sumie mam do rozporządzenia 60 mg więc pewnie poleci 20 i 40 mg ) , ponoć jeszcze ciekawie TMA-6 sie przezentuje .
Dostęp w Polsce jak i zagranicą bardzo znikomy jeśli ktoś to robi to raczej typowo hobbistycznie lub dla siebie , w ogólnej sprzedaży są niedostępne

Z wyżej wymienionych imho Proscaline i Isoproscaline wydają sie mieć najmniejszy potencjał , proskalina nie zrobiła na mnie żadnego wrażenia bardzo subtelne działanie .
  • 2428 / 90 / 0
Dzisiaj bede walił 150mg TMA-1 w nos %-D zobaczymy co to będzie
btw - są jakieś przeciwskazania jeśli z 2-3h temu zarzucilem 3 tabletki Akinetony ponoć bardzo mocno na dopamine oddziałuje

WARN: nie ten temat, poza tym daruj sobie pisanie co dzisiaj planujesz zażyć
Ostatnio zmieniony 02 września 2011 przez Modyfikowany Bigos, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1876 / 23 / 0
Re: TMA-2
Nieprzeczytany post autor: opak »
Może boleć ale sama moc powinna byc wporzo , ja wrzucałem oralnie 200 mg i byłem zadowolony z efektów choć na początku zapowiadało sie na cienizne :-D No i load troszkę cięzszy niż po TMA-2 ale myśle ze to wina wcześniej wypitego piwa i mi po prostu powywracało w żołądku :cheesy:
Ostatnio zmieniony 02 września 2011 przez opak, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2428 / 90 / 0
Koło 22:30 poszło 150mg w nos (o dziwno bardzo delikatne dla nosa %-D przynajmniej mojego)
Jest 02:12 a mnie dalej ładnie trzyma , chujowe S&S miałem , ale 3 tabletki akinetonu i 70mg EthCat`a w połączeniu z TMA-1 rozkurwiły mnie euforycznie :yay:
Pobudzenia brak , przez prawie cały czas senność raczej.
Jutro opisze coś więcej ale jestem zaskoczony działaniem :gun:

Jakieś 20min , a peaku już po 35min gdzieś tak był . Bodyload`u 0 , jedynie nieco na gardle zelegało .
Bylem w gronie znajomych koleżanek ale one najebane , to nie dało rady sie dogadać :( I nie wiem czy to TMA-1 działa tak wycisaszjąco czy fenazepam jeszcze mnie mulił :blush:

Co do muzyki to tutaj bardzo małe zmiany :( sam byłem zawiedziony bo tak jak mówisz TMA-2 pięknie zmieniał stan tej rzeczy ^_^

Nie pisz wiadomości bezpośrednio pod innym swoim postem. Scalono @czeslaw
  • 2334 / 9 / 0
Porównaj ból przy wciąganiu do czegoś innego. Kryształ mefedron, 2C-E/p czy tam jakieś inne 2c...
Why are you wearing that stupid man suit?
  • 2428 / 90 / 0
Tak jak pisałem to było delikatne dla nos , delikatne szczypanie tylko czułem przez 10-15 sekund i tyle , może TMA-2 jest tylko takie nie przyjemne dla śluzówki ? :-/
  • 1876 / 23 / 0
Próbował ktoś juz TMA-6? Ja niestety dopiero będe mogł w następny weekend sprawdzić ten związek i zapewne będzie to 50 mg , ale z chęcia posłuchałbym opini o tej substancji
ODPOWIEDZ
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.