Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 185 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: PanMuchomor »
Dupy chcecie lizać różnym "artystom" aby was poparli ? :nuts:

To że Peja czy inny "Winochleja" w swoich teledystach będzie umieszczał motywy typu "Palcie ziele przyjaciele" sprawi tylko że dilerzy będą mieli więcej klientów, a gazety będą pisać że hiphop promuje narkotyki.
Zresztą każdy dba o swoje dupsko i menagerowie tych artystów dobrze wiedzą że promowanie zioła może się źle skończyć, np. TV nie będzie puszczała teledysków w których wychwala się mj.

Oczywiście może być inaczej, Kaliber44 wychwalał zioło a był w TV,
przedewszystkim KANABA musi mieć jakiś konkretnych przedstawicieli którzy nie wyglądają jak stereotypowe ćpuny ( widziałem w TV wywiad z jakimś kolesiem który mówił o legalizacji - wory na oczach, waga na oko 50kg, "psychoza w oczach" i gadał jak opętany [pewnie to wszystko od palenia mj - tak sobie pomyśli widz] )

No i przede wszystkim środki masowego przekazu, czyli TV i Prasa!
Ale pomyślcie racjonalnie, kto wypuśli artykuł o tym że "zioło jest dobre" ?

Czy ktoś w prasie kiedykolwiek czytał o zaletach narkotyków ? ja nie.

Moim zdaniem takie projekty jak Kanaba są z góry skazane na niepowodzenie.
Dlaczego ?
Ponieważ narkotyki i narkomani ZAWSZE będą kojarzeni z czymś ZŁYM, nic i nikt tego nie zmieni.

marihuana = heroina = Zniszczone życie.

i nie wytłumaczycie że jest inaczej.

amen.
Uwaga! Użytkownik PanMuchomor nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 228 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: zork »
wow widac ze jestes pesymistycznie doswiadczony przez zycie, twoim zdaniem - po co robic co kolwiek jak i tak sie nie da.
Ale pomyślcie racjonalnie, kto wypuśli artykuł o tym że "zioło jest dobre"?
W "Laif" byl artykul, ktory marihuane (konopie) przedstawil obiektywnie, zadna nie wypusci o tym ze ziolo jets dobre ale znajdzie sie sporo co wypuszcza "jakie jest ziolo" tak obiektywnie.
Ponieważ narkotyki i narkomani ZAWSZE będą kojarzeni z czymś ZŁYM, nic i nikt tego nie zmieni.
czesci ludzi napewno sie nie przekona w zaden sposob, ale czesc skuma, ze tym nie robi sie nic zlego im samym, wiec jak ktos chce niech sobie sadzi i pali a mnie poprostu w to nie miesza
Marihuana = Heroina = Zniszczone życie.
bredzisz, bo to twoj przypadek? ze zaczales od urodzin, pozniej piles herbate, pozniej piwo, mj i nagle heroina.

Trzeba cos robic a nie tylko pierdolic jak to jest zle i ze sie nie da
  • 185 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: PanMuchomor »
Spoko :-D
pisałem posta na zjeździe po grzybach i musiałem się jakoś wyładować... :rolleyes:
Uwaga! Użytkownik PanMuchomor nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 228 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: zork »
hehe po grzybach najlepszy jest browar, kurde browar dbry na wszystko ;) ah ten nalug
  • 120 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: TasteOfHaze »
Czy ktoś w prasie kiedykolwiek czytał o zaletach narkotyków ? ja nie.
ja tak w wiedza i zycie z konca 2004 roku jakos o marihuanie. wydawnictwo to same co wybiórcza
Uwaga! Użytkownik TasteOfHaze nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: wsl »
Założmy własną partie polityczna mysle ze jest wiele osob na terenie polski ktore zapisały by sie do tej partii..wiem ze aby taka partia powstala potrzene sa podpisy i wtedy panstwo przydziela nam obiekty,pomieszczenia w ktorych mozemy odbywac narady..mysle ze takie cos przydalo by nam sie..takie partie juz dzialaly w innych krajach z duzym sukcesem np.partia zielonych w niemczech..mozemy byc partia ktorej celem jest ochrona i obrona bezbronnych roslin.Skoro zadna partia w Polsce nie widzi problemow tak na serio naszego narodu ktorej jestesmy czescia sami mosimy wziasc sie za polityke a nie staramy sie przekonywac do naszych racji politykow z tego rzadu.tak serio gdy o tym mysle to dochodze do wniosku ze niemamy szans przekonywac ich o tym jezeli jestesmy tylko zwyklymi obywatelami,oni niechca sluchac tych co niemaja kasy na przezycie..nie widza ludzi ktorzy zbieraja na smietniku aby uczciwie zyc.to dlaczego mieliby sluchac ludzi ktorych uwaza sie za narkomanow,typ nizszy ktorym zadza narkotyki,ktorym kieruje uzaleznienie..sory ale tak jestesmy postrzegani,najpierw to co bylo a pozniej to co my mowimy.to tak jak jak stany interesuja sie problemem jakiegos malego kraju w afryce.aby cos osiagnac zmienic prawo musimy cos soba reprezentowac.wydaje mi sie ze jestesmy w stanie zalozyc partie ktora bedzie liczyla duuza ilosc ludzi i bedziemy przedstawiac racje czesci spoleczenstwa.bedzie tez trzeba walczyc o zdobycie zaufania publicznego.dlatego bedziemy musieli sie przykladac do pracy.i niemoglibysmy popelnic bledow poprzednich parti tj.solidarnosci..mysle ze nasza partia miala by sens i latwo bysmy przedstawili nasza wizje kraju.tak mysle..moze juz taka partia istnieje tylko ja o niej nie slyszalem..jak tak jest to napiszcie tu..peace
Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2006 przez wsl, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 47 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: dkx »
Hmm a moze mozna zrobic taką gazetke bez większych wydatków, w postaci e-zina a w przysłosci mozna wydawać wersje na papierze. na poczatek i to by było dobre
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2006 przez dkx, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik dkx nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 19 / / 0
Nieprzeczytany post autor: gota »
dkx pisze:
Hmm a moze mozna zrobic taką gazetke bez większych wydatków, w postaci e-zina a w przysłosci mozna wydawać wersje na papierze. na poczatek i to by było dobre
Może jesteś chętny poszukujemy osób do tworzenia e-biuletynu.
Uwaga! Użytkownik gota nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 47 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: dkx »
@gota - odpowiedz poszła na pm/email
Uwaga! Użytkownik dkx nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 18 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Kret »
Ja mam LAJF'a numer specjalny - temat DRUGZZZ...
Więc są jednak gazety w których są rzetelne informacje o narkotykach :-) Są błędy coprawda, ale to nic wielkiego...
Uwaga! Użytkownik Kret nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.