Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 642 / 14 / 0
Nerwosol

hehe.. :*)
  • 1743 / 25 / 0
Ja kiedyś wziąłem około 30 tabletek Nervendragees %-D i udało mi się zasnąć i nawet rano taki przyje**ny od tych ziołowych byłem ;-)
  • 57 / 1 / 0
difenhydramina, jest w Apapie Noc.
  • 883 / 10 / 0
Melisa. Nawet dobra przy odpowiednim dawkowaniu,
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 2 / / 0
Niewiem czy to odpowiedni dział,ale Mam cholerny problem całe dnie chodze zdenerwowany . Jak siedze w szkole to mam tiki nerwowe ,a wczesniej tego dziadostwa nie miałem . Czy znacie coś dobre leki na uspokojenie albo syrop niewiem . Relanium mam w apteczce - nie chce tego bo sie po tym głupieje a mi jest coś potrzebne żeby normalnie funkcjjonować w szkole.
  • 627 / 68 / 0
mi pomógł bellergot (fenobarbital)... podobno otłumania, ale ja nic takiego u siebie nie zauważyłam, brałam go przez 2 tyg.
  • 641 / 16 / 0
Z ogólnodostępnych (skutecznych) uspokajaczy:
- złoty korzeń (rhodiola)
- sedivitax
- scopolan
- krople walerianowe (w ilości pół buteleczki min.)
- neoazarina (oj, nie chciałbym ci tego polecać, no ale tak dla porządku!)
- hydroxyzyna (recepta!)
- neospasmina (skuteczna)
- milocardin (recepta)
- validol
  • 826 / 105 / 22
Zdecydowanie polecam Valused w kapsułkach. Kosztuje ok. 10 zł za 30 szt. Zawiera passiflorę, kozłek i chmiel. Ogólnie szukaj preparatów z passiflorą. W sklepach zielarskich można dostać włoski lek Sedivitax - zawiera passiflorę, melisę, walerianę, lawendę i maczek kalifornijski. Dość drogi - ok. 15 zł za 15 szt.
  • 641 / 16 / 0
Dodam też, żeby w przypadku naturalnych uspokajaczy brać więcej niż 1 zalecana na ulotce tabletka, 4-5 to tak zwykle trzeba wziąć by zadziałało (rhodiola, valused, sedivitax).
Ostatnio gdy nie mogę zasnąć biorę następującą kombinację leków (by nie brać benzo, bo rozstrajają fazy snu):
- 4 tabletki złoty korzeń/sen
- 2 validole (do ssania)
i nie ma bata żebym nie zasnął.
  • 168 / 2 / 0
popieram global108, z otc valused jest naprawdę ok
czasem biorę 2-3 na spanie
właściwie to imo odczucia porównywalne do diazepamu
Ostatnio zmieniony 10 kwietnia 2011 przez wieczko, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ekstrakt z konopi wykazuje wyższą skuteczność niż opioidy u pacjentów z przewlekłym bólem pleców

Ekstrakty z konopi pochodzenia roślinnego zapewniają lepszą ulgę w bólu oraz inne klinicznie istotne korzyści w porównaniu z opioidami u pacjentów cierpiących na przewlekły ból dolnej części pleców – wynika z danych z badania klinicznego opublikowanego w czasopiśmie Pain and Therapy.

Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.

Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.