Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 14 / / 0
No jak się zostawia otwarte drzwi wejściowe paląc i słuchając muzy w pokoju to niech kolega się cieszy, że to były pały z propozycją mandatu a nie złodziejaszek, który wyniósłby telewizor :).
  • 24 / / 0
No dążyłem tutaj bardziej do tego, że lepiej nie przyjmować mandatu, bo i tak zanim trafi sprawa do sądu, to najpierw się trzeba wybrać na komendę i tam porozmawiać, i wtedy może się okazać ze będzie tylko pouczenie. A tak jak przyjdą to nie mówią, że to propozycja, zawsze warto jednak zaryzykować.
  • 361 / 12 / 0
Szanuje wasze opinie i doswiadczenia, ale moim zdaniem (i z doswiadczenia znajomych ;-) ):

1. Nigdy nie otwierac drzwi. Wylaczyc muze, wyrzucic goracego kartofla.
2. Szansa, ze wejda silowo jest pratycznie zadna.
3. Jak otworzysz, to jest spora szansa, ze wejda :-)
4. W razie jakiegokolwiek kontaktu ze sluzbami: "Nie wiem", "Nie pamietam".
Uwaga! Użytkownik 666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 146 / 3 / 0
No... u kumpla jak byłem raz na takiej ostrej domówce. to przyjechali, drzwi nie otworzyliśmi, ale chuje poszli do jakiegoś sąsiada i nam prąd wyłączyli :D siedzieliśmy z 3 godziny bez prądu popijając i popijając. Kiedy chcieliśmy przejąć inicjatywę, wysłaliśmy dwóch zwiadowców, skrzynka znajdowała się na półpiętrze wyżej, co się okazało ?
Pały stali tam cichutko tyle czasu ! wpierdolili im i sobie pojechali kopiąc jeszcze w drzwi, czułem się jak na jakiejś ukrainie :D
Mandatu co prawda nie było prąd właczyliśmy, ale były ofiary w ludziach. Dokończyliśmy trochę ciszej domówkę i wychodząc "po przebudzeniu " od ziomka, coś koło 10-12 (nie pamiętam, byłem jeszcze na porządnym haju) zauważyłem że ktoś narobił nie złą srakę pod drzwi sąsiadowi "zomo" który współpracował z opresją :D
  • 1 / / 0
Od roku mieszkam w bloku normą jest że policja puka do mnie minimum raz w tygodniu ale zdarza się że nawet kilka razy w tygodniu . Tylko że u mnie w sumie nie ma jakiś wielkich imprez tylko małe kameralne przeważnie do 6 osób .
I z własnego doświadczenia wiem że lepiej otworzyć i spiszą
raz tylko nie otworzyłem bo w sumie jak przyjechali to było po imprezie chociaż w protokole napisali ze nikogo nie było mieszkaniu i sprawa trafiła do sądu ukarali mnie tylko po zeznaniach sąsiadki
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.