...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 13 / / 0
Witam po wielu nie udanych próbach leczenia ambulatoryjnego zdecydowałem sam z siebie podjąć leczenie w ośrodku monarowskim.Prosił bym was o pomoc rozważam marianówek lub matarnie tą prośbę kieruje do osób co byli tam dłuzej lub kończyli leczenie i mogą mi szczerze opowiedziec jak tam jest i czy do jest odpowiedni miejsce do skonczenia z tym i ułozenia zycia na nowo:) Dodam że nie mam wyroków itp poprostu moja dojrzała decyzja o zmienie swojego dotychczsaowego zycia. Pozdrawiam mój gg /ciach/
Ostatnio zmieniony 01 lutego 2011 przez Maskaradore, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto numer na prośbę autora
  • 570 / 2 / 0
Marianówek i Matarnia to kolonie dla dzieciaków.
  • 13 / / 0
mógł byś to bardziej rozwinąć ??
  • 261 / 16 / 0
Matarnia jest ośrodkiem dla niepełnoletnich (a co za tym idzie nie można tam palić papierosów na przykład), w Marianówku są dwa "oddzialy", w tym dla nieletnich również (pewnie o to chodziło macowi). Przy okazji w tym ostatnim to raczej terapia "ciechocińska" czyli medytacja i luksus, relaks i sielanka (ale w większości teraz terapia idzie w tę stronę).
Oba ośrodki mają bardzo dobre zaopatrzenie, z tego co mi wiadomo, są raczej przyjemne. Matarnia jest pod pieczą pani Koczurowskiej (prezes stowarzyszenia MONAR), która jest kobietą bardzo pozytywną.
W obu ośrodkach proponowanych jest wiele atrakcji (na które np. Roznowic nie stać, alternatywą dla pensjonariuszy jest zatem picie kawy przed telewizorem) typu wyjazd na lodowce, do spa itp.
No ale wszystko zalezy od tego, czego od terapii oczekujesz.
  • 3169 / 363 / 0
Może stworzymy jakiś ranking ośrodków. Lista z plusami i minusami + opinie ludzi którzy tam byli. Dużo ludzi pyta gdzie najlepiej iść. Muerto, mac narzekacie na Rożnowice a jaki jest wasz typ na The Best of Monar?
  • 13 / / 0
No mi własnie chodzi o to żeby nie można było tam palić z tym nałogiem tez chcem zerwać :) Bardziej mnie interesuje czy ludzie sa tam nastawieni na pomoc innym czy bardziej na zasadzie ze kazdy robi swoje itp, zajecia jakie sie odbywaja czy terapia bardziej jest skupiona na osrodku czy tez sa wyjscia, wycieczki.Interesuje mnie tez jaka jest kadra pytam dlatego ze chciałbym miec terapeute takiego który jest mi stanie pomóc któemu można zwierzyć się z wszsytkich swoich epizodów zyciowych. Dla mnie ważne bo juz nie daje rady w domu i chcem jak najszybciej wyjechac z tąd i zacząc zyc normlanie !!!!!!!!!!!!!!!
  • 261 / 16 / 0
Jak chcesz się wyleczyć do jedź do Monaru Budy Zosine (nieopodal Warszawy)- też dla niepalących i niepełnoletnich, no i raczej większość jest zainteresowanych terapią. "Pucują" się nawet do onanizmu przy "ciachu" na przyjemności... i jest tak mocno integracyjnie.. Terapeuta (z jeden) pewnie wszędzie się znajdzie jakiś w miarę.

Co do rankingu, to chyba raczej ciężko wykonać coś takiego, zresztą po co? Każdy oczekuje czegoś innego, kryteriów jest mnóstwo. Ja na Rożnowice nie narzekam, bo dzięki nim żyję (mniejsza o to ile w tym zasługi ośrodka, ile mojej, ile maca (tak, tak), a ile kogoś innego), to tam -z ćpaka stałam się ...kobietą :blush: . Z tym, że teraz tam jest "troszkę" gorzej (chujem wieje), ale to chyba wszędzie. O innych ośrodkach trochę wiem, bo jeździłam z "wizytacją", ale to za mało, żeby oceniać strukturę wewnętrzną i wytypować the best of monar (poza tym byłam w jednym NZOZowskim i w OKTU w Toruniu, który zdecydowanie polecam, ale jako prolog lub epilog terapii).
  • 576 / 6 / 0
Przychodnia Profilaktyki Leczenia Uzależnień Poradnia Uzależnień ul mostowa1 bielsko -biała 2 razy byłem raz ukończyłem, raz zrezygnowałem... Nie jest najgorzej co prawda niema porównania do prywatnego w którym też kiedy byłem też w bielsku "Vera-Vita" sie zwał ale szkoda kasy wtedy nie wiedziałem że to pic na wode tylko kasa poszła na darmo a w 5 tyg mało co sie nareperowałem bardziej jak na wczasach sie czułem a za tyle hajsu to bym sobie wczasy nie ziemskie odwalił zdzierstwo i nic więcej ograniczen na fajki kawe itp żadnych ostro nafeszerowany pozatym tam byłem... Za to w publicznych inna bajka trzeba sobie radzić pierwszy tydzien najgorszy potem już ogolna swoboda terapeuci wporzo z ludzmi róznie wiadomo.... Kawa fajki po tyg dostępne... z leków to ketonal i rolki zazwyczaj czasem psychotrop na sen raz wziołem to 2 dni spałem... więc odpusciłem...
"..Aaach...widzę złoty brzegu piach i mijając kiście liści zapuszczam się do iście tajemnego świata..."
  • 576 / 6 / 0
Jeszcze u pani psychiatry u siebie leczyłem sie buprą ale nie zszedłem po roku z dawek całkowicie tylko o połowe i się złamałem... oprocz tego psycholog całkiem dobre rozwiązanie bunandol 0,4 mg troche słaby i też nie tani ale rok dawałem rade zszedłem z 10 do 4 tabsów na dobe i koniec niestety... Obecnie na metadon do Chorzowa się wybieram jak ktos tam jest niech opiszę jak mu tam jest chodzi mi konkretnie o Chorzów... Dzwoniłem z przyjeciem niema problemu i czekać też nie trzeba... tylko odleglosc i prace trzeba jakos to pogodzić...
"..Aaach...widzę złoty brzegu piach i mijając kiście liści zapuszczam się do iście tajemnego świata..."
  • 9 / / 0
Witam

Czy orientuje się ktoś może czy w Dorenie w Różewcu, podczas czasu wolnego, można słuchać muzyki?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
ODPOWIEDZ
Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.