Jeszcze takie luźne skojarzenie krew nietoperza=krwawnik pospolity? zauważyłem że wiele ziół kiedyś nazywano zwierzęcymi nazwami
a tak poza tematem to ciekawe czy zakropienie w oczy belladony poprawi wzrok w nocy, w końcu rozszerza źrenice czyli oko "zbiera" więcej światła. Sprawa się wyjaśni doświadczalnie w przyszłym sezonie :)
stefan901 pisze:ja nie umiem więc zadowolę się jakimś substytutem.
Tłuszcz noworodka to brunatna tkanka tłuszczowa, nie ma jej człowiek dorosły. Ma ją natomiast na pewno niedźwiedź i nie wiem czy przypadkiem nie każde zwierze zapadające w sen zimowy. Także zamiast podchodzić od razu z tasakiem do noworodka lepiej trochę się doedukować. Albo darować sobie to wszystko i pozostać przy wazelinie. Chyba że ktoś woli przerost formy nad treścią, pamiętajcie - nie wszystko musi mieć sens, sporo to narośl kulturowa/zwyczajowa.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
Moznca by spytac boraske, ale pewnie ma kaca po wcielaniu sie w jakichs forumowych, alkoholowych pijakow ;-)
Co do tłuszczu - to chyba nawet jest wspomniane o nim w tym wątku, kilka stron wcześniej ;)
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
albo o wiele łatwiejszy do zrealizowania sposób zażyć odtrutkę już po tripie, na atropinę to fizostygmina, na resztę substancji jeszcze nie wiem,
w ogóle szkoda że te same substancje odpowiadają za działanie psychoaktywne i trujące, ale szacun dla wiedźm że opracowały sprawdzone receptury, żal tylko że zabrały je ze sobą na stos :(
– Jak zdołałaś wrócić?
Temat szacun, jak i jego założyciel.
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli
Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.