Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 116 / 2 / 0
Mnie rolki pomagały przy gwałtownej odstawce.
  • 17 / / 0
Witam. Dysponuję wiedzą od lekarzy na temat tachykardii. Leczyłem 4 miesięczny ciąg GBlowy powolnym odstawianiem baclofenu. Często zdarzały się w skutek tego sytuacje w których miałem puls ok.160 bpm. Raz wpadło do mnie pogotowie, lekarz był akurat kardiologiem. Pierw mnie osłuchał czy na sercu nie ma "szmerów". Było OK. Zmierzyli ciśnienie 160/100. Puls ok. 160. Wypisali recepte na betabloker i pojechali :) Druga sytuacja: miałem podobny puls i ciśnienie. Jechałem autem na pogotowie, wcześniej zażyłem betabloker i na miejscu miałem puls 130. W ogóle nie zrobiło to wrażenia na lekarzu. Powiedział, że młody, zdrowy człowiek ma taką akcję serca przy umiarkowanym wysiłku. Dał tylko receptę na betabloker tym razem nie o przedłużonym działaniu. Podjąłem konsultacje z psychiatrą w sprawie odstawiania tego baclofenu. Jest to lekarz, który pracuje także w szpitalu psychiatrycznym. Ma doświadczenie w podobnych przypadkach i dba o swoją renomę, więc dmucha na zimne; powiedział, że już lepiej łykać BB przy pulsie powyżej 120 bpm, ponieważ mogą wystąpić dodatkowe skurcze, czyli arytmia. Jednak pierw wysłał mnie na echo serca i holtera jak powiedziałem mu, o pulsach w okolicach 160-170, więc miał pewność, że serce jest zdrowe.

Aktualnie od czasu do czasu mam imprezy z gieblem i występuję u mnie bardzo nasilona tachykardia po giebleniu. Radzę sobie z tym za pomocą metocardu. Spisuje się świetnie. Próbowałem bromazpemu w końskich dawkach ( mam tolerancję) i takie słabe benzo o profil przeciwlękowy nie wiele pomaga na puls. Z silniejszymi kalibrami z grupy tych leków nie mam doświadczenia, więc się nie wypowiadam. Ważna sprawa USPOKOIĆ SIĘ.

Rozpisałem się jak cholera dla niecierpliwych PODSUMOWANIE.

- Dla zdrowego organizmu lekka tachykardia w okolica 120 bpm NIE jest zagrożeniem
- Ważna sprawa USPOKOIĆ się.
- Przy wyższych wartościach heart rate zażywać betabloker np. 25 - 50 mg metroprolol (metocard), bądź w wypadku jak ktoś się nie jest w stanie "uspokoić" przez walące serce

Pozdro
  • 342 / / 0
Fakt dobrze piszesz najważniejsze żeby zbytnio nie panikować bo sami jeszcze bardzij podnosimy sobie puls ja zazywałem na tachykardie poogblową Propranolol + probowalem sie uspokoic bo niezle spanikowalem serce walilo jak młot pneumatyczny bylem caly spocony myslalem ze wyskoczy z klaty , po uspokojeniu sie spadlo do 130 , i spadalo dalej , ale obudzic sie w nocy w takim stanie gdzie slychac jak serce ni wali a az burczy mozna sie przestraszyć.
  • 845 / 12 / 0
Nie przesadzajcie, ja mailem akcje, ze serce mi napierdalalo jak mlot pneumatyczny i nic mi sie nei stalo. Pozniej robilem EKG serca, badanie dna galki ocznej, wizyta u kardiologa, USG serca i wysztko bylo ok. Ale cisnienie i tak mam za wysokie, na odstawce GBLa walilem propranolol i kaptopryl. Po tych odswiadczeniach juz o serce sie nie boje, nawet jak mi napierdala z szybkoscia swiatla po innych dragach. Najwyzej umre, trudno ;)
Uwaga! Użytkownik kato jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 300 / 6 / 0
katotaliban pisze:
na odstawce GBLa walilem propranolol i kaptopryl.
a w jakich dawkach?
ja dzisiaj byłem u lekarza:

-gbl? jak to sie pisze?
-...
-co to jest?
-depresant
-przez 2 s ??
-nie
-to jakie te antydepresanty brałes.....

byłem zgieblowany oczywiscie wiec cisnienie tylko lekko podwyzszone powiedziala ze panikuje i mam brac 2x 10mg tego propanololo ale cos czuje ze to bedzie mało
  • 6 / / 0
Z zagranicznych źródeł dowiedziałem się, że GBL/GHB ogólnie powoduje lekką bradykardię kiedy jest aktywne w organizmie. Za to podczas odstawienia po ciągach serce nakurwia jak u myszy. Ja bym z kolei chciał wiedzieć czy tachykardia się pojawia za każdym razem gdy efekty giebla schodzą. Przykładowo: jeśli będę używał GBL dwa razy w tygodniu bez uzależnienia, to czy przyspieszony rytm pojawi się gdy będę trzeźwiał? Na kacu alkoholowym mam lekką tachykardię i podwyższone ciśnienie, dlatego pytam.
  • 352 / 4 / 0
Osobiście używam Propranololu na gwałtowną odstawkę. Ogólnie bardzo łatwo go zdobyć a działa na prawdę wyśmienicie. Uspokaja serducho, uspokaja umysł i ogólnie całe ciało, dając poczucie komfortu w tym jakże chujowym stanie.
  • 39 / / 0
@potylica, tachykardia po GBL występuje zazwyczaj tylko po dłuższych ciągach, 2 razy w tygodniu nie stanowi raczej żadnego zagrożenia, choć jak wiadomo każdy organizm jest inny. Sam w czasie działania płynu mam bpm koło 45-50, a na gieblowe odstawki polecam krople walerianowe, znacznie wyciszają człowieka.
Opiaty powodują globalne ocieplenie, potwierdzone info.
  • 1784 / 30 / 0
Brał ktoś z Was pod uwagę, ze problemy sercowe moga być efektem ubocznym wyrzutów histaminy?
Ja też z miewam różne kołatania, zduszenia itd. 50mg IPH i z głowy.
Lub obojętnie jaki stymulant. Tak brzmi paradoksalnie. Ale działa.
(+antyhistaminy brane regularnie)
Uwaga! Użytkownik [Faust] jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2278 / 278 / 3
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.