Metadon to najprostszy chemicznie opioid – 6-(dimetyloamino)-4,4-difenyloheptan-3-on.
Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 66 / / 0
Biorę co drugi dzień 300 mg tramca. Jaką dawkę polecalibyście dla mnie przy założeniu, że interesuje mnie podobny efekt (umiarkowanie fajne porobienie) ? Tak z ciekawości pytam bo na program się nie dostanę. Wpierw musiałbym do jakiegoś ośrodka się wybrać.
  • 3197 / 384 / 0
20 ml.
  • 66 / / 0
Dzięki Blu. A na takiej dawce odczuwałbym tylko "lekkość bytu" czy także miałbym zapał do działania ? Bo jedno i drugie daje mi trampek (oczywiście nie przez cały czas jego działania).
  • 3197 / 384 / 0
Raczej nie, na większość metadon przy pierwszych podaniach działa sedacyjnie raczej, dopiero jak się organizm przyzwyczai to możesz odczuwać energie ale niekoniecznie. Buprenorfinie bliżej do tramalu niż metadonowi więc jak chcesz pobudzenia to ją wypróbuj.
  • 576 / 7 / 0
Bupra jest słaba w proponowanych dawkach chodzi mi o bunondol 0,4 ciężko z tego zejsc co prawda na poczatku spiduje ale pózniej już nie.. wsumie to nie odczówasz nic poza dołem psychicznym u mnie tak było... po pół roku np.. a wracając do tematu ktoś jest na metadonie w Chorzowie?? albo był?? chciałbym coś nie coś się dowiedziec ile sie czeka itp jakies ciekawe info... Pozdrawiam...
"..Aaach...widzę złoty brzegu piach i mijając kiście liści zapuszczam się do iście tajemnego świata..."
  • 73 / 2 / 0
Jeśli chodzi o metadon w Chorzowie. Dostać jest się bardzo łatwo. Newet nie wymagają szczególnej dokumentacji, w zasadzie przyjmują "od ręki". Tak przynajmniej było całkiem niedawno, ale z tego co wiem sytuacja jak narazie się nie zmieniła. Nawet trochę mnie to zdziwiło, za każdym razem gdy tam się pojawiałam usilnie próbowano mnie namówić na skorzystanie z programu, choć staż mam zaledwie 3letni, za sobą tylko jeden detoks. Mimo to usłyszałam że się kwalifikuję. Ciekawe info? Wiele osób narzeka i chyba nieliczni nie dobierają. Ale mogę widzieć to tylko z jednej strony i na pewno mam niepełny obraz, także radzę najlepiej zapytać kogoś, kto rzeczywiście na tym programie jest.
  • 66 / / 0
Blu - po buprę musiałbym jechać do Krakowa bo chyba tylko tam jest ona na programie. Oczywiście pozostaje metoda nielegalnego dobrania się do bupry ale z tym jak dla mnie za wiele zachodu i ryzyko jest przecież także... Tak czy inaczej za jedno i drugie (metadon i bupra) podziękuję, może to sprawa przyszłości dalszej a może przyszłości aż do nieskończoności - kto wie :)
Ale czekaj, napisałeś, ze bupra działa pobudzająco... Może to jest indywidualne, czytałem w jednym z numerów "Monara na Bajzlu" wyznania człowieka, który był na buprze i stwierdził, że Bupra mocno go rozleniwiła... Hmm.

freakmind >>> namawiano Cię ? Jeśli miałeś chociaż jeden epizod leczenia się w ośrodku to rozumiem. Ale jeśli nie to będę mocno zdziwiony...
  • 576 / 7 / 0
freakmind dzieki za info.. wkrótce sie tam wybiore i obczaje sytuacje...
"..Aaach...widzę złoty brzegu piach i mijając kiście liści zapuszczam się do iście tajemnego świata..."
  • 1406 / 142 / 0
freakmind, kaamil po ile Wy macie lat? tak z czystej naukowej ciekawości pytam
  • 927 / 5 / 0
wyznania człowieka, który był na buprze i stwierdził, że Bupra mocno go rozleniwiła... Hmm.
Frajer, który zwala leniwstwo na bupre. Żenada.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem

Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.

Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli

Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.