Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 983 / 16 / 0
Efekty po klonach przerosną te po zolpidemie i to raz na zawsze.
  • 1931 / 316 / 0
kurwa, działanie nasenne przestało działać :blush:
  • 327 / 6 / 0
ją łączę tylko z alko - najlepszy sposób żeby uciec od rzeczywistości ale wcześniej chowam pozostałe tabsy jak i flaszki bo w pewnym momencie następuje totalny brak kontroli nad czymkolwiek co może skutkować wyżarciem i wypiciem wszystkiego co było pod ręką , urwaniem filmu i totalną amnezją nast. dnia,
  • 1931 / 316 / 0
GG Allin pisze:
kurwa, działanie nasenne przestało działać :blush:
Ostatnio działanie środków takich jak zolpik, hydro czy lekkie benzo (oksazepam, rolki) nie wykazują swego działania nasennego. Kończą się alternatywy, coraz trudniej zasnąć.
  • 983 / 16 / 0
Trudno, jak masz upierdliwą i przewlekłą bezsenność to ci zapiszą klony, może chociaż uda się mniejszą dawkę niż ja mam, trochę na tych 0,5mg pojeździsz.
Śpi się dobrze, wstaje się ciężko. :-O
  • 580 / 4 / 0
Hej Hi Hello
Mam pewien problem, juz dwa razy w tym roku brałem od swojego rodzinnego recke na Stilnox, pani doktor niechętnie mi przepisywała te tabletki, jak wiadomo, zostałem pouczony o jego właściwościach uzależniających... Mówiła, że jak takie cos trzeba brać częściej to trzeba się zgłosić do psychiatry, który zadecyduje co dalej. Nie uśmiecha mi się jednak 1)chodzić po poradniach psychiatrycznych 2)czekac na termin, pewnie ok miesięczny jeśli nie dłużej
Co curva mogę wymyślić żeby albo iść do pani doktor i wysępić kolejną w tym roku recke albo zdobyć JAKOŚ ten sztilnoks? ;]
Licze na waszą kreatywność pierniczki :*
  • 983 / 16 / 0
Możesz nie spać dwa dni i do niej przyjść, powiedzieć że nie spałeś, a jak śmie spytać dlaczego to żalisz się na bezsenność.
Lepszy wariant - idź do psychiatry, wyciągiesz ten Nasen i lepsiejsze zabawki.
  • 580 / 4 / 0
bzd co jeszcze masz na myśli? Co na pierwszą wizyte można by spróbowac wyciągnac? tylko w ramach rozsądku!
bezsennosc to możne stilnox czy nasen, zolpidem w kazdym razie. Mirte raz miałem ale to nie ma zadnych wlasciwosci rekreacyjnych a o takie przeciez nam chodzi najbardziej ;]
Co polecasz? :listen:
  • 983 / 16 / 0
Jak lubisz kodeinę to moklobemid "bo kontynujesz leczenie", bez srania powinien wypisać - to nic takiego.
Powkręcaj, że masz lęki, czujesz obecność innych osób itp (od tej bezsenności trzydniowej, no i oczywiście mianserynę brałeś ale nie działa) wpadnie dużo hydroksyzyny/diferganu albo lekkie benzo, lubisz zolpidem to benzo tym bardziej.
Przy okazji moklo jest przeciwlękowy też więc historyjka sie klei.
  • 1931 / 316 / 0
virion pisze:
Hej Hi Hello
Mam pewien problem, juz dwa razy w tym roku brałem od swojego rodzinnego recke na Stilnox, pani doktor niechętnie mi przepisywała te tabletki, jak wiadomo, zostałem pouczony o jego właściwościach uzależniających... Mówiła, że jak takie cos trzeba brać częściej to trzeba się zgłosić do psychiatry, który zadecyduje co dalej. Nie uśmiecha mi się jednak 1)chodzić po poradniach psychiatrycznych 2)czekac na termin, pewnie ok miesięczny jeśli nie dłużej
Co curva mogę wymyślić żeby albo iść do pani doktor i wysępić kolejną w tym roku recke albo zdobyć JAKOŚ ten sztilnoks? ;]
Licze na waszą kreatywność pierniczki :*
ta, mnie też niechętnie daje stilnoksy, benzy i hydro. Pieprzy, że młody i leki wcina, eh nawet mówiła mi żebym rzucił prace (pracuje w klubie), dialog mniej więcej:
-niech pan rzuci tą prace
-z czego bede się utrzymywać?
-znajdzie pan drugą
-no na pewno :scared:
Eh, po prostu powiedz, że potrzebujesz tego, bo bez snu nie wyrabiasz. Jak powiesz, że bez snu nie wyrabiasz nerwowu i się robisz agresywny to dostaniesz jakieś lekkie benzosy (oksy, rolki). I tyle, więcej nie potrzeba. Musi Ci pomóc, nie może odmówić :cool:

Z zolpem najgorsze jest to, że tolerancja strasznie szybko rośnie. Mnie 60 mg nie usypia :nuts:
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?

Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.