ototom pisze:cipciacz zostawia największe, buheheh
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
i dlatego zjadłem to raz i nigdy bym już tego nie powtórzył, a gdybym wiedział wcześniej to pewnie bym zrezygnował w ogóle ...albo pewnie i nie :P a działanie ni jakie poza tym bez rewalacji w ogóle to to ... wali się ostro wzrok a tak to (ekstaza+speed) dla ubogich ... :P
Dobrym przykładem jest alkohol.
Powtórzę to jeszcze raz: KAŻDA substancja psychoaktywna (!) ma taki potencjał.
Wszyscy, którzy aplikują sobie dowolną substancje psychoaktywną muszą zdawać sobie z tego sprawę, że w określonych, niesprzyjających warunkach, ich psychika może doznać takiej aberracji, że popełnią czyn, którego nie popełniliby w normalnym stanie świadomości.
Nigdy dość powtarzania takich ostrzeżeń !
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"
Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.