4-MMC, M-CAT, metyloefedron
Więcej informacji: Mefedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 46 / / 0
mef po paru sesjach (w sumie zjadlem moze z 3g) przestal na mnie czesciowo dzialac. A wlasciwie zawsze jadlem raz na tydzien czy dwa, wiec tolerancji nie powoninem miec. Ostantio po takich przerwach nawet 0,5 dosc szybko wciagniete/czesciowo zjedzone dalo mi subtelne efekty tzn- znaczne poprawienie nastroju, sredni slowotok, lekkie pobudzenie, ale tej mega eufroii, ba, w ogole eufroii brak. Niewatpliwym plusem tego jest to ,ze sie nie wjebalem, a ze juz tuz tuz delegalizacja chcialem jakos konkretnie zakonczyc z nim przygode. Ile po okolo 4 tygodniach przyjac iv by dalo mi to satysfakcjonujace efekty? 1 raz sniff 125mg koko ze marta mnie rozlozylo, teraz mnie 150 nie rusza zbytnio (brak satysfakcjonujacych efektow).
  • 2814 / 14 / 0
O*Men pisze:
W kwestii podawania mefedronu dożylnie przypomniałem sobie po śnie z misiem i wykładzie dla zajączka,że:
warto dodać niewielką ilość kw.cytrynowego w celu osiągnięcia pH 3,5-4,5[1],który jest najodpowiedniejszy,albo w razie braku odpowiedniego sprzętu pomiarowego delikatnego zakwaszenia
W jakim niby celu?
Wszystkie zastrzyki posiadają pH wcześniej wspomniane.Najodpowiedniejszym i najbezpieczniejszym dla organizmu jest takie właśnie pH.Organizm ludzki znosi dobrze kwaśne r-r podane dożylnie,a znacznie gorzej r-r zasadowe,więc lepiej zakwasić.W wszelkich ampułkach stosuje się bufory kwasowe,aby utrzymać takie pH i nie było to pH zasadowe.
[ external image ]
pH 3,5-4,5 jest lekko kwaśne.

Heroiniści zakwaszają.
Benzodiazepinowcy zakwaszają.
Profesjonaliści zakwaszają.
Wszyscy zakwaszają.
Zakwaszaj i ty!

O*Men pisze:
gdzieś na forum był post porównujący w nim różne izomery amfetaminy iv.Była tam informacja jakoby anion siarczanowy dawał wejście,zamiast samej amfetaminy.Niestety posta odnaleźć nie mogę.Ktoś wie o który chodzi i poda link?
To niby taki sam mechanizm kujawiaka w mefedronie?
W przypadku rozpuszczenia soli siarczanu mefedronu zapewne również wystąpi anion siarczanowy jak przy siarczanie amfetaminy.Należy jednak zwrócić uwagę,że mefedron występuje w formie handlowej soli kwasu siarkowego i kwasu chlorowodorowego[1][2].Skoro również istnieje w r-r siarczanu mefedronu anion siarczanowy jak w siarczanie amfetaminy dającym "kopa" na wejście to istnieje wysokie prawdopodobieństwo podobnej reakcji organizmu na siarczan mefedronu,prawda?
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
w czym rozpuszczac mefa? kielich, szklanka, jakies sterylne naczynko?

rozpuszczalnikiem moze byc woda mineralna? czy zakwaszac i w jakich propocjach?
Uwaga! Użytkownik nefer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 82 / 5 / 0
Pan Czy Pani pisze:
MrowkiAtakujaLas pisze:
Lepsza zwykła woda mineralna czy sól fizjologiczna do iv?
Woda mineralna nie jest przeznaczona do wstrzykiwań (...)
Dzięki! Pierniczę, już do żadnych akcji nie będę stosowała mineralki :finger: Co do tego, czy sprzedają bez recepty- mi nie sprzedali ani razu :( (chociaż z drugiej strony mi nie sprzedają nawet głupiego Reddsa w monopolce, co dopiero coś do potencjalnego iv w aptece.)
Warszawski Cpun pisze:
MrowkiAtakujaLas pisze:
A, i jaki filtr dajecie do pudru? :) :blush:
Taki jaki jest pod ręką, czyli najczęściej filtr od szluga. Jak nie ma to nie daje w ogóle. Kilka razy zdarzyło mi się zaciągnąć przez filtr smakowo-zapachowy.
8-( Wymiatasz.
Heroiniści zakwaszają.
Benzodiazepinowcy zakwaszają.
Profesjonaliści zakwaszają.
Wszyscy zakwaszają.
Zakwaszaj i ty!
Weee, z tym zakwaszaniem za duży hardcore jak dla mnie, "dodać niewielką ilość kw.cytrynowego" - to znaczy ile (tak na 50mg/2ml) ? Nie chcę sobie zrobić kuku, albo co gorsza, spieprzyć mefa 8-(
nefer pisze:
w czym rozpuszczac mefa? kielich, szklanka, jakies sterylne naczynko?
rozpuszczalnikiem moze byc woda mineralna? czy zakwaszac i w jakich propocjach?
Lepiej sól fizjologiczna, jak to chłopacy :blush: napisali wcześniej. Ja tam rozpuszczam w kieliszku od wódki. Co do tego zakwaszania to dołączam się do pytania :*)
Uwaga! Użytkownik MrowkiAtakujaLas nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2814 / 14 / 0
Sterylne naczynie zawierające wodę do wstrzykiwań.Nie należy stosować wody mineralnej z względu na to,że nie jest sterylna.
Zakwaszanie obecnie jest kwestią dyskusyjną...
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 23 / / 0
jestem trochę zielony w temacie więc moglibyście mi powiedzieć jak dokładnie przefiltrować mefa?;p
  • 88 / / 0
Maciekk07 pisze:
jestem trochę zielony w temacie więc moglibyście mi powiedzieć jak dokładnie przefiltrować mefa?;p
zaciagnac rozpuszczonego (w czym tam preferujesz, ja w w wodzie rozpuszczam) do pompki, przez igle lub bez, przez filtr ja biore taki od szluga , oczywiscie nie palonego hehe.
  • 4 / / 0
te zakwaszanie to razem z gotowaniem czy po prostu dodajemy tylko kwasku ? i ile tego kwasku na 200mg mefa/2ml ?
  • 2814 / 14 / 0
Zakwaszanie po dokładnym przeglądzie literatury okazało się zbędne. Dodawanie kwasku ma na celu otrzymania soli cytrynianu,w tym przypadku byłby to cytrynian mefedronu,ale z względu że obecnie jest to już siarczan/chlorowodorek reakcja mogła by nie zajść. W niektórych przypadkach umożliwiało to rozpuszczenie substancji.
Dla fentanylu pH ampułek to z tego co pamiętam 3,8. Dla metoheksytalemu w preparacie Briental pH wynosi 10-11 [1] przez co nie są zgodne chemicznie [2] i nie należy ich łączyć w jednej strzykawce. W plastrach (system transdermalny) występuje fentanyl w postaci wolnej zasady [3] przez co należy w czasie ekstrakcji przekształcić go w sól kwasu cytrynowego, czyli do takiej postaci w jakiej występuje w ampułkach[2]
Benzodiazepin celu do końca właśnie nie rozumiem, ale zapewne chodzi również o utworzenie soli.
W przypadku mefedronu chlorowodorku lub siarczanu dodawanie kwasu jest zbędne. Jeśli ktoś chce się bawić w regulację to:pH powinno się raczej zgadzać z podaniem żywienia pozajelitowego dożylnego, dla którego wynosi ono 6,5 - 8,5[4]. Inna literatura[5] zaś podaje, że przy podaniu parentalnym, że FP VI podaje,że powinno posiadać odczyn pH zbliżony do fizjologicznej wartości odczynu płynów ustrojowych w zakresie 7,2–7,6, ale dopuszczalne jest 6,5–7,8[5]. Kolejna zaś twierdzi,że pH powinno wynosić 7,35-7,45, dopuszczalne 6,5 do 7,8[6]. Charakterystyka produktu leczniczego Fragmin podaje zakres pH 5-7[4].Idealny byłby pH r-r równy pH krwi osobnika,którego substancja jest podawana. Znacząca zmiana pH krwi raczej nie powinna zajść dla tak małej ilości r-r.
W przypadku zbyt niskiego pH mamy do czynienia z kwasicą (acidozą).Po obniżeniu pH krwi dochodzi do zubożenia komórek w potas i wzrostu jego stężenia w płynie pozakomórkowym (hiperkaliemia).Dochodzi m.in. do wzmożonej glukoneogenezy i katabolizmu białek, zmniejszenia zużycia glukozy przez tkankę mózgową i zmniejszenia kurczliwości mięśnia sercowego, a także do zwiększonego wydalania z moczem m.in. sodu, wapnia i magnezu, zużywanych do zobojętniania wydalanych kwasów.Objawami przewlekłego zakwaszenia organizmu, przy braku innych zaburzeń stanu zdrowia, są: stałe zmęczenie (nieustępujące po odpoczynku), bóle głowy, utrata apetytu, zła cera, starczy wygląd, apatia, skłonność do neurastenii oraz zaburzenia w przemianie materii i gorsze wykorzystanie składników odżywczych z pożywienia. Długotrwała kwasica sprzyja też powstawaniu schorzeń skóry, nadciśnieniu, cukrzycy i kamicy nerkowej.[8]W cięższych przypadkach może wystąpić hipowentylacja i zaburzenia oddychania wynikające z osłabienia mięśni oddechowych. Może sprzyjać pojawieniu się groźnych dla życia zaburzeń rytmu serca i rabdomiolizy(mogącej doprowadzić do ostrej niewydolności nerek[11]), powodować osłabienie mięśni gładkich.[9]
W przypadku zbyt wysokiego pH mamy do czynienia z zasadowicą (alkalozą) i zbyt dużą ilością potasu w komórkach i obniżeniu jego stężenia w płynie pozakomórkowym(hipokaliemia).Następuje m.in. zwolnienie obrotów cyklu kwasu cytrynowego, zahamowanie glukoneogenezy i aktywacja glikolizy beztlenowej.[8] W zasadowicy przenikanie morfiny do mózgu może zwiększyć się 2-3 krotnie.

Przypisy
  1. Charakterystyka produktu leczniczego - Briental
  2. Charakterystyka produktu leczniczego - Fentanyl WZF
  3. Ulotka - Durogesic
  4. Żywienie pozajelitowe - Wikipedia Polska
  5. Janusz Pluta, Bożena Karolewicz,Badania in vitro właściwości termowrażliwych układów otrzymanych na bazie Pluronicu F-127, jako nośników metotreksatu podawanego w postaci iniekcji do litego guza nowotworowego
  6. Płyn infuzyjny - Wikipedia Polska
  7. Charakterystyka produktu leczniczego Fragmin
  8. Równowaga kwasowo-zasadowa - kulturystyka.pl
  9. Andrzej Chamienia,Gospodarka potasowa - podstawy teoretyczne i codzienna praktyka lekarska,Choroby Serca i Naczyń 2004, tom 1, nr 2, 97–107
  10. Małgorzata Krajnik, Zbigniew Żylicz,Mechanizmy działania przeciwbólowego opioidów,Polska Medycyna Paliatywna 2003, 2, 2, 111–118
  11. Waldemar Machała, Katarzyna Śmiechowicz, Leszek Markuszewski, Wojciech Gaszyński,Problemy terapii pacjentów z zespołem zmiażdżenia (rabdomioliza) – opis przypadku;Anestezjologia Intensywna Terapia 2005; 37, 43-47
  • 481 / 6 / 0
to sie niepotrzebnie w sumie naszukałes,od dawna wiadomo było ze kwasek jakis to na polskieg 'shit brown'a' bo w niemczech juz np.kupujac to gowno brazowe takiej potrzeby nie ma słyszałem. W sumie ciekawe czemu tylko w polsce to zjawisko 'kwasskowania browna' sie pojawia. Jakies najgorsze z najgorszych partie obierów trafiaja do nas czy co?
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.

Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”

Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.

Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie

Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.