Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 61 / 2 / 0
świetliste macki kosmicznej jaźni pisze:
haha, czemu LSD mialoby sie znaczaco roznic od LSA? Przeciez to prawie to samo
Nie to samo, nie to samo... Pod względem wrażeń więcej łączy LSD, psylocybinę oraz meskalinę, niż LSA z którąkolwiek z wymienionych substancji. Podobieństwa strukturalne są bez większego znaczenia.
  • 295 / 3 / 0
pokolenie Ł.K. No, w każdym razie nie w Polszy - są nielegalne od maja zeszłego roku

A nie od 20 marca 2009? Mam tę ustawę w pdf i nie mogę znaleźć tego, ale pewnie nazwa inna.
Uwaga! Użytkownik Nanachivos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2497 / 49 / 0
No tak, bo wlasciwie LSA nie ma wlasciwosci psychodelicznych, a aktywna substancja w tych nasionach jest jeszcze inna. Mimo wszystko jak dla mnie dzialaniem nie odbiega ono specjalnie od reszty, psychodelikow, w przeciwienstwie do MDA, meskaliny, DMT, czy AMT, ktore sie roznia od "sredniej".Ale powoj jadlem tylko raz i moglem nie zwrocic uwagi, na charakterystyczne cechy wiec w sumie nie chce tu za bardzo ferowac wyrokow ;)
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 226 / 3 / 0
To tak trochę jakbym lubił herbatę mocniej od kawy i stwierdził, że nie ma co porównywać tych używek ponieważ po herbacie jest taka rzeźnia, której to kawa nie powoduje, bo ma zwyczajnie inny charakter działania. Ja wolę kobiety o czarnych włosach i tylko dlatego porównywanie ich z niektórymi blondynkami ma być obrazą dla tych o czarnych włosach? Bardzo egoistyczne podejście. LSA potrafi wywoływać, podobnie jak LSD dochodzenie do głębokich wniosków, abstrakcyjne myśli i tak dalej, różnią się za to odbiorem otoczenia i wewnętrznym stanem, które wywołują u psychonauty.
LSD rzeczywiście jest takie rozproszone, odkrywcze, podniecające, LSA zaś bardziej delikatne, raczej pasywne jeśli miałbym to porównywać.
UWAGA: Latające owoce morza!
lost myself in every way
http://www.youtube.com/watch?v=1i-L3YTe ... ture=share
  • 295 / 3 / 0
W sumie macie rację,że porównywać zawsze warto. Tylko po prostu porównywanie odrzutowca LSD z łódeczką LSA, jak dla mnie- bez sensu:-) (Mimo, że oba to pojazdy, idąc tą przenośnią).
Szczerze zazdroszczę tym, którzy wypowiadali się, że wolą LSA:-) (z powodu dostępności)
Chyba jakąś "przewagą" LSA nad LSD byłoby to,że na LSA chyba nie można dostać paranoi i temu podobnych, często ryzykownych akcji. Druga sprawa, że właśnie te ciężkie jazdy, mogą być i są przez wielu traktowane jak zaleta LSD (zgadzam się z tym, magia takich substancji to nigdy-nie-będąca-do-końca przewidywalność)
Uwaga! Użytkownik Nanachivos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 372 / 951
Ratedr pisze:
Szczerze zazdroszczę tym, którzy wypowiadali się, że wolą LSA:-) (z powodu dostępności)
Chyba jakąś "przewagą" LSA nad LSD byłoby to,że na LSA chyba nie można dostać paranoi i temu podobnych, często ryzykownych akcji.
Czy ja wiem... rzuć okiem na raporty, od dziadka Alberta poczynając - często przewija się w nich motyw pustki, depresji, wrażenia osobistej beznadziejności, poczucia winy... takich tam, właśnie po LSA.
  • 295 / 3 / 0
Wiem, czytałem Hofmanna Trudne dziecko. Chodzi mi bardziej o coś w rodzaju "aktywnej paranoi", hehe typu spierdalać bo ktoś mnie śledzi, goni, zasysa hehe:-)

A orientujesz/-ecie się, czy w przypadku LSA zwiększanie dawki ma sens? Czy jest pewien pułap, jak w LSD, ponad który, dalsze aplikowanie substancji, nie powoduje wzbogacenie tripu?

Jestem też ciekaw czy jest tu osoba która brała bardzo dużą ilość LSA naraz.
  • 4024 / 372 / 951
A, no to faktycznie, taka aktywna paranoja raczej nie... choć kto wie.

Co do zwiększania dawki - w takim wymiarze, w jakim próbowałem, zawsze 'więcej' równało się 'mocniej', ale jeśli chodzi Ci o dążenie do jakiegoś maksimum intensywności... Ja generalnie jadłem przede wszystkim HBWR i jadłem je całe, bez ekstrakcji (oprócz jednego razu), a w tym wypadku ze zwiększaniem dawki wiązało się większe poboczne strucie, tak więc sięganie pułapu możliwości LSA jest tą metodą siłą rzeczy utrudnione/niemożliwe w sumie.Tu chyba ktoś, kto praktykuje ekstrakcje i dobrze mu one wychodzą musiałby się wypowiedzieć.
  • 2497 / 49 / 0
Ratedr pisze:
Wiem, czytałem Hofmanna Trudne dziecko. Chodzi mi bardziej o coś w rodzaju "aktywnej paranoi", hehe typu spierdalać bo ktoś mnie śledzi, goni, zasysa hehe:-)
Takie cos jest mozliwe po kazdym psychodeliku, substancja nie ma znaczenia ;)
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 295 / 3 / 0
Tak, szczególnie po subst. uspokajających:-P
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.