Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 0 / / 0
Witajcie wszyscy!
Na pierwszym roku studiów (ponad trzy lata temu) przeżyłem ciekawą i długą przygodę z wieloma gramami amfetaminy, marihuany, no i tabletami zróżnicowanego pochodzenia. Kilkudniowe imprezy były normą a niektóre trwały nawet tydzień. Los chciał, że mimo to zaliczyłem pierwszy rok i z czasem skończyłem z jakimikolwiek dragami (już 2 i pół roku nic).Może dobrze się stało bo przetrwałem jedyny z dawnego towarzystwa (choć smutno). Teraz zachęcony swoją "samokontrolą" chciałbym spróbować czegoś nowego... ciekawego, czegoś co mogłoby dać natchnienie na studiach artystycznych - w końcu jakoś tego magistra trzeba obronić ;)
Polećcie coś ciekawego waszym zdaniem, najlepiej możliwego do zdobycia.

Jeśli mój post nie pasuje do działu proszę o przeniesienie.
  • 11 / / 0
Nieprzeczytany post autor: rotto »
spróbuj grzybów / kwasa, ale coś mi się zdaję że to "natchnienie" to tylko wytłumaczenie dla narkotykowej słabości :D
Lubię wypalać siostrze trawę, przynajmniej mam pewność że nie powie rodzicom :)
  • 381 / 12 / 0
2C-E -bardzo przyjemne fizycznie, tanie, legalne i latwo dostepne
4-AcO-DMT - podobne zalezty:)
Tańcząc w ogrodzie światła...
  • 0 / / 0
może masz rację z tą słabością... ale raz się żyje :)

[quote="carnage9"]
2C-E -bardzo przyjemne fizycznie, tanie, legalne i latwo dostepne
4-AcO-DMT - podobne zalezty]

super, a dostępne w jakiej postaci, lub gdzie szukać... bo duckduckgo na pierwszy rzut oka mało mówi w tym zakresie :)
  • 1387 / 5 / 0
Proszek, szukaj sklepów RC. Czemu wątek jest w Magicznym Ogrodzie? :D
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 0 / / 0
jest w magicznym bo nie wiedziałem jakich odpowiedzi się spodziewać :)
no i dzięki za odp.
a ze względu na dział: jaki konkretnie gatunek grzybów polecacie?
  • 137 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Neko »
[quote="carnage9"]
2c-e -bardzo przyjemne fizycznie, tanie, legalne i latwo dostepne
4-aco-dmt - podobne zalezty]

lolwut? 8-( 8-( 8-(

poleciłbym 4acodmt + palenie, gdybym cokolwiek polecał.
zanim cokolwiek zrobisz, dowiedz się koniecznie co zrobisz, i koniecznie - koniecznie PO CO to zrobisz. nie wiesz - nie działaj.
celebration of mind as play
  • 381 / 12 / 0
moim zdaniem tak:) 10-15 mg daje dosc ciekawe efekty. Bodyloadu nie czuc (przynajmniej u mnie) a dopalone z traweczka juz na wejsciu sprawia, ze kazdy dotyk jest orgazmiczny:p
Tańcząc w ogrodzie światła...
  • 657 / 8 / 0
idz do smarta
Uwaga! Użytkownik Akodeen jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1530 / 9 / 0
grzyby kwas a dla hardcoru i muchomora jak sie dowiesz jak się go spożywa. Wiele dzieł zostało muchomorkami zainspirowane.

o i moze dmt
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
ODPOWIEDZ
Newsy
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.