Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
Qax pisze: jeśli kapsułki DF to na pierwszy raz tylko 6 i kropka
podróżuję w mojej głowie...
zostały mi trzy - wezme za pare miesięcy...
ale nie powiem zebym miał jakies haluny
generalnie to tylko niepokój i zamotanie
w sumie to jarałem do tego - ale to nie było samo jaranie
na upartego to sie zastanawiam po chuj to biorę? jedyny powód to taki ze szkoda wyrzucic no i wzmacnia to fazę... aha jeszcze taki powód żem ćpun.
co myślicie o zmieszaniu małej ilości z alkoholem ?
zawsze u mnie alkohol wspaniale komponował się wśród małych psychodelików
nie zależy mi na mocnej fazie,to będzie pierwszy raz z LSA
może ktoś już próbował takiego mixu:)
proszę o poważne potraktowanie mojego pytania i o pomoc z góry dziękuje
Nie, ja myślę, że to słabe połączenie.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
Mieszanki często były nieprzyjemne,niemiłe itd a w połączeniu z alkoholem wspaniałe
czemu sądzisz że to zły mix?
niesądze aby tez alkohol przykrył całkiem efekt LSA,zestawienie 75% czuje alko 25% LSA nawet by mi bardzo pasowało jakby coś takiego było możliwe
Osobiście uważam, że alkohol nie nadaje się w ogóle do miksów. A tym bardziej z psychodelikami. Trip na pewno sporo straci sporo na klarowności typowej dla LSA. I wyznaję zasadę, żeby najpierw spróbować danej substancji samej, poznać ją choć trochę, a dopiero potem łączyć w miksach.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.