Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Które z poniższych NEGATYWNYCH efektów występują u Ciebie najczęsciej i w największym nasileniu :
mdłości, ból brzucha, wymioty, biegunka ( ogółem problemy żołądkowe )
276
31%
zaburzenia koordynacji ruchowej : robowalking, drgawki, roztrzęsione kończyny, skurcze mięśni itp
151
17%
zaburzenia koordynacji wzrokowej : podwójne widzenie, BLUR, desynchronizacja gałek ocznych itp.
91
10%
psychiczny wpierdol/moralniak, paranoje,schizy, psychozy itp ( czyli : oni tu są i na mnie polują )
80
9%
przyspieszenie akcji serca, podniesione ciśnienie, uczucie przesadnego gorąca, gorączka,
72
8%
reakcja histaminowa, swędzenie/igiełki - alergia
75
9%
problemy z oddawaniem moczu, parcie na pęcherz - brak efektów
47
5%
myśli samobójcze, złe tripy o zagrożeniu dla życia lub zdrowia .
27
3%
ból głowy, ciśnienie w głowie, rozpad mózgu na cząsteczki ( ogółem fizyczne hujnie w głowie )
60
7%

Liczba głosów: 879

ODPOWIEDZ
  • 107 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Zedpan »
1. przyśpieszenie akcji serca - zawsze mam poryte fazy że zaraz mi wypierdoli i umre :p

2. oddawanie moczu

3. zaburzenia koordynacji wzrokowej

4. bóle głowy

5. zaburzenia koordynacji ruchowej - nie uważam tego za negatyw lubie robo walking

reszty nie doświadczam - no może ze 2 razy któreś sie nawineło
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: HighHopes »
- problemu z oddawaniem moczu
- podwyższona temperatura
- że tak powiem jadłowstręt
- przyśpieszona akcja serca
- zamazane pole widzenia
  • 1041 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Opia »
Zaznaczyłam problemy żołądkowe. Niby nie rzygam po DXM, ale jest mi niedobrze i ogólnie to mi zawsze fazę zjebie.

Ale od czasu bad tripa jakoś deksa nie jadłam. Kurczeee, niby tylko 450mg, jak na moją wagę to ok. 10mg/kg. Sama w domu, wszystko zajebiście i nagle mi się wkręca schiza, że zaraz umrę oO. Skąd ja to kurwa wzięłam to nie mam pojęcia. Przez okno chciałam skakać... Ale jakoś się uspokoiłam, położyłam i nawet trochę kimnęłam. Nagle mnie budzi trzaskanie okien. Patrzę, a tam burza jak cholera (chyba największa burza jaką do tej pory widziałam). A ja mam wszystkie okna pootwierane, jakieś ubrania, kwiatki na balkonie. I wyobraźcie sobie teraz mnie biegającą po mieszkaniu i zamykającą wszystkie okna. Latałam tak jak głupia, nie wiem jak długo, od jednego okna do drugiego i tak w kółko, bo wciąż mi się wydawało, że tych okien jednak nie pozamykałam ;D. W międzyczasie oczywiście jeszcze światło jebło, a że to była noc to ciemno jak w dupie. Kurwa, jak ja się wtedy bałam.

Potem już tylko pamiętam jak się rano obudziłam, a w mieszkaniu wszędzie jakieś liście itp. ;D.

Jakoś mnie deks trochę zraził do siebie po tym dniu. ;)
Masz ochotę na kontakt? opia375@gmail.com
  • 98 / / 0
Co mi najbardziej doskwiera gdy tripuję? Najczęstsza odpowiedź - problemy żołądkowe jakoś o dziwo (i na szczęśćie) nigdy mi bardzo nie utrudniały czerpać przyjemności z tripów. Niby się pojawiają, ale odpowiednie zagryzanie czymś kwaśnym niweluje je niemal do zera. A to co naprawdę mi przeszkadza to GIGANTYCZNY wzrost ciśnienia i równie duże przyśpieszenie akcji serca. Zmiany te są na tyle drastyczne iż potrafią mi nieraz ładnego bad tripa wrkęcić. No bo jak tu się nie przerazić widząc takie wyniki na ciśnieniomierzu:

180/100 mmHg i ~130 uderzeń serca/min %-D (tyle że serce nie wali jak młot doświadczonego kowala, jak np. po biegu, ale pika tak słabo że gdy dotykam niemal nie czuję jego pracy)

Gdy pierwszy raz zmierzyłem sobie ciśnienie podczas tripu myślałem że zesram się ze strachu 8-(

Na drugim miejscu ex-equo postawiłbym nadmierne pocenie się, i wzrost temperatury, ale to pikuś w porównaniu do zmian ciśnienis.
Gdy zły humor trzyma cię za gardło
Weź se dexa, będzie mniej bolało
  • 488 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: pan jozek »
Odkryłem swój sposób na panikę ciśnieniową po DXM. Wypierdalam 1-2 browary podczas aplikacji i jestem spokojniejszy. Nie jest to 100% czysta faza DXM i niektórzy mogliby się nawet porzygać ale mi pomagało. Jak macie problem z paniką na punkcie ciśnienia to nigdy nie dopalajcie baki przed/na fazie bo się zesracie ze strachu.
Trzeźwość to jeden z alternatywnych stanów świadomości.
  • 21 / / 0
Nieprzeczytany post autor: moria »
1) Przyspieszenie akcji serca, podniesione ciśnienie, uczucie przesadnego gorąca, gorączka - towarzyszą mi przy każdym tripie. Do tego można dodać ogólne duszności i jak ktoś wspomniał wczesniej potrzeba kontrolowania własnego serca, bo zapomnę że bije i umrę %-D

2) Reakcja histaminowa, swędzenie/igiełki - alergia - pamietam że po pierwszym tripie mnie wysypało, do dzisiaj mam trzy czerwone plamy, które nie chcą za bardzo zniknąć. Ogólnie mam dużo problemów ze skórą więc zbytnio się tym nie przejęłam.

Problemy żołądkowe wszelakiej maści mi nie dolegają, po przebytych 15 tripach mdłości dopadły mnie może raz, ale zaraz ustąpiły. Trzeba też uwzględnić że zawsze zapijam czyms z pomarańczą/grejpfrutem ;-)
  • 98 / / 0
Teraz to na ciśnienie po dexie już mam lekko wjb, po prostu się przyzwyczaiłem :). A baka jakoś specjalnie też nie uaktywniała mi paranoi w stylu "CIŚNIENIE GRANICZNE - BĘDZIE JEBUDU" - w ogóle po dexie jakoś szybko ogarniam zalążki bad tripów, nawet po samej bace nieraz mam gorsze paranoje.

Akurat dziś odkryłem nowy problem. A mianowicie: Parcie na pęcherz...
Zawsze pamiętałem aby się odlać przed zarzuceniem deksa, ale dziś zapomniałem. Skończyło się tym że wisiałem nad kiblem z ładne 30 min (chociaż nigdy nic nie wiadomo, bo dex ma dziwne tendencje do zakrzywiania czasoprzestrzeni :)) i nie uroniłem ani kropelki. tylko patrzyłem jak mój kibel dostępuje rozmnożenia. Bardzo wkurwiające.
Gdy zły humor trzyma cię za gardło
Weź se dexa, będzie mniej bolało
  • 433 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Vombat »
A mnie najbardziej wkurwiają zaburzenia koordynacji ruchowej. Nie mogę czasem się pozbierać jak gdzieś usiądę i w ogóle czasem idę i nie wiem czy idę czy płynę czy może kurwa lecę dopóki coś mną nie zarzuci lub dopóki nie napotkam na swojej drodze czegoś co pomoże mi się wspaniale wypierdolić jak kołek :D
Ostatnio zmieniony 10 kwietnia 2010 przez Vombat, łącznie zmieniany 1 raz.
Legalise drugs and murder.

Moje posty to fikcja literacka.
  • 757 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: blueberry »
Bo po deksie najlepiej jest lezec i sie nie ruszac :) Po peaku juz jest calkiem ok.
Uwaga! Użytkownik blueberry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 32 / / 0
Nieprzeczytany post autor: AsHoWeR »
a mnie to dziwi że aż 15% nie lubi zaburzeni kordynacji ruchowej. Aż dziwne czy nie sądzicie
Uwaga! Użytkownik AsHoWeR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.