Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2179 / 30 / 0
paliłem susz, nawet raz pomieszany z ekstraktem ale widocznie za mało bo poczułem lekkie odrealnienie tylko.
Hidden mefedron User
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: malmst »
A jest coś o podobnym działaniu jak szałwia, ale na legalu ?
  • 43 / / 0
Czysty salvinorin, chyba legalny - patrz ten temat, parę stron wcześniej. Swoją drogą to jak w praktyce sprawdzają czy zmielony susz to szałwia czy też nie?
Nie ma przecież żadnych instant-testów jak np. w przypadku gandy.
paliłem susz, nawet raz pomieszany z ekstraktem ale widocznie za mało bo poczułem lekkie odrealnienie tylko.
w przypadku szałwii ważniejszy od ilości jest sposób użytkowania.
Ostatnio zmieniony 18 lutego 2010 przez żywy trup, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 5299 / 104 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Coleus Blumei. Ucięty liście niestety szybko tracją swe dysocjacyjne właściwośći. Praktycznie zaraz po ususzuszeniu najlepiej niepełnym, skręt [bez żadnego tytuniu kurwa] albo jakaś fajka. Szałwia to to nie jest, namiastka jakaś za to.

Szałwii posiadać w PL nie wolno, hodować, sadzić, robić z niej prztwory na zimę. Ale czysty salvinorin posiadać już można %-D

Gwynnbleid robisz kilka kulek palcami żeby każda jedna była na styk z cybuchem. Sam spalasz na 2-3 razy jedną pamiętając by jak najdłużej trzymać dym. Po tym jak odłożyć ogniodawacz natychmiatycznie przykrywasz czymś cybuch, co by się za dużo nie wżarło w atmosferę. Gratuluję dojścia do piątego nabicia ;]

pilleater de pigułożerca propozuje palić w kompletnej ciemnośći dla lepszych fajerwerów. Nie, kurwa. Ściany nie gryzą

Gwynn ja podejrzewam, że to wiesz: ale jak najszybciej jak największego bucha jak najdłużej trzymaj. No i pillowi sam susz styka :*
Ostatnio zmieniony 18 lutego 2010 przez pilleater, łącznie zmieniany 1 raz.
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 2179 / 30 / 0
wiem ;)
Hidden mefedron User
  • 2235 / 5 / 0
Ci którzy palą jeszcze salvię sprowadzają ją z zagranicy (zamawiają?), czy mają dąstęp do sadzonek? Najlepiej żeby wypowiedział się ktoś, kto nie skończył swojej przygody z salvią pomimo pierdolonej ustawy...
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 43 / / 0
Można sprowadzać. Ktoś sadzonki też na pewno posiada jak się dobrze zakręcisz. Sam miałem zapasy, do tego popytałem trochę ludzi i dostałem różne namiary na kogoś kto akurat ma jeszcze trochę suszu, bo sprawił sobie kiedyś z ciekawości, ale średnio działało, nie pasowało czy cokolwiek. Raz udało mi się dostać gram za 8 szlugów. :-D
  • 2235 / 5 / 0
To pięknie.

Gorzej jak ktoś mieszka na zadupiu jak ja, gdzie o salvi wie tylko kilku rastamanów.

Odnośnie sprowadzania z za granicy: ryzykowniej jest zamawiać susz/ekstrakt czy sadzonki?
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 43 / / 0
Nigdy nie próbowałem sprowadzać sadzonek z zagranicy, ale teraz jest chyba za zimno na takie manewry.
  • 7 / / 0
Cześć. Na jednej ze stron przeczytałem, że sprzedaż i dystrybucja SD objęta jest kontrolą m.in. w USA, Niemczech, Hiszpanii, Danii, Szwecji, Włoszech, Japonii ... i od niedawna w Polsce :/ Czy ktoś wie w jakich krajach Salvia jest legalna i obrót nią nie został jeszcze ograniczony? Im bliżej tym lepiej ;) Acha i jeszcze jedno: spotkałem dużo sprzecznych informacji nt. dostępności SD u naszych sąsiadów w Czechach. Jak ta sytuacja wygląda tam faktycznie? Zbliżają się wakacje a jeszcze nie zdecydowałem się gdzie będę wypoczywał. Niestety do Meksyku jest trochę za daleko ;)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.