w wiekszych dawkach to mi sie cyc robi jakis taki jakby babski i niespokojne nogi a ostatnio mialem niespokojne cale cialo a szeczegolnie rece przy 15mg wiec fajnie jak dla mnie byle nie przekraczac 7.5mg przy tej dawce tez moge opanowac apetyt a powyzej to juz jest silniejsze odemnie
Ze zwiekszenie dawki mirty skutki uboczne typu sennosc czy zwieszone laknienie maleja. I moge to potwierdzic na wlasnym przykladzie.
Mirtazapine can be sedating at lower doses in the 15–30 mg range mainly because of its antihistamine action, but at higher doses in the 45–90 mg range the enhanced adrenergic activity partially counteracts these effects and it becomes more stimulating. If patients find mirtazapine to be too sedating, it is recommended that they contact their doctor and perhaps request a higher dose. If the patient is sensitive to medication constant monitoring should be taken.
dla nie czytatych ang na szybko Mirta w dawkach 15-30mg dziala sedujaco ale w wyzszych spidujaco ...
ty potwierdzasz te teze ;)
again and again
podejrzewam ze i na paroxetinie bylo by tak samo
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy
Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii
Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.