Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Większość informacji na temat odurzania oraz nowości sie czerpię:
z hyperreal.info
1786
82%
z wikipedii
62
3%
od znajomi
146
7%
z innych żródeł
172
8%

Liczba głosów: 2166

ODPOWIEDZ
  • 1971 / 222 / 0
Nie przecenialbym roli hypcia w indukcji zjawiska narkomanii. Niegdyś dzieci wąchaly klej, od jakiegoś czasu jedzą akodin, b przeczytaly o nim na hypciu. Wiek inicjacji narkotykowej też moim zdaniem nie uległ obniżeniu, kiedyś dzieci zaczynaly wąchać klej w wieku ok. 12 lat i wcale nie bylo to marginalne zjawisko. Znam wielu buchaczy i wszyscy zaczynali przed 13 rokiem życia, teraz w tym wieku sięga się po trawę, czy akodin. Są ludzie ciekawi dzialania substancji psychoaktywnych i hyperreal może im zaoferować wiedzę nt wiekszej liczby substancji, wątpie natomiast, zeby kogoś przekonal, ze warto zaczać ćpać.
teleportuję sie w głąb siebie czy do intergalaktycznego obrębu... nie ma ludzi, nie ma trendów... telefonów, sukcesów ani błędów... spraw nie ma, więc nie ma pędu...
  • 8 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kava »
Kurwik do mnie o interpunkcji o co Ci chodzi
Uwaga! Użytkownik kava nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2876 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 8 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kava »
w takim razie moja wypowiedź była bez intonacji, arytmiczna i o dziwnym tempie mowy, a akcent to disco polo
pozdrawiam Jezusa
Uwaga! Użytkownik kava nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 369 / 4 / 0
sciana tekstu, no offence ale ja odpadlem po 3.. zdaniach?
btw pan doktor juz nic nie dorzuci? szkoda
[color=#FF4000][b]ॐ मणि पद्मे हूँ[/b][/color]

one love
  • 1406 / 142 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
no właśnie ja też z utęsknieniem czekam na wypowiedź pana doktora. bo tak naprawdę wątek jest bardzo ciekawy i skłania do dyskusji. pod tym względem cel osiągnięty jakby na to nie patrzeć.
poczytałem dokładnie ten watek. nawet bardzo dokładnie przeczytałem parę bardzo ciekawych wypowiedzi. sam jestem długoletnim narkomanem totalnie uzależnionym od opioidów (głównie fentanyl), więc ten wątek jakby nie było mnie by kiedyś dotyczył. zadałem sobie w swej przeżartej opioidami mózgownicy pytanie: czy jakbym poczytał hypa jako niećpający, to czy bym zaczął brać opio? i stwierdziłem, jedną rzecz-przecież nikt, kogo narkotyki nie interesują tu nie zajrzy po jakiekolwiek instrukcje. jak można więc mówić o zachęcaniu do ćpania? nikt kto nie ma zamiaru ćpać tu nie zagląda. sytuacja jest więc jasna. ta strona nie nakłania do rozpoczęcia zażywania narkotyków. ona informuje, co, jak i w jaki sposób brać. należy więc zmienić klasyfikacje intencji autora. nie nakłanianie do ćpania, a pomoc w tym, jak już ktoś zainteresowany ma się naćpać. przecież wszyscy, którzy korzystają praktycznie z tej stronki to narkomani. może sobie tylko jeszcze z tego sprawy nie zdają. narkoman to nie tylko taka osoba jak oxan, co bez narkotyku już egzystować nie potrafi, ale też i ktoś, kto odurza się dorywczo. o tym trzeba pamiętać. klasyfikacji nie podlega sama narkomania użytkowników HR, a jedynie stopień jej nasilenia u poszczególnych osób. wszyscy pragnący się odurzać sa już ćpunami, i nie ważne, czy to robią w ciągu, czy z doskoku. to taka sama narkomania, taki sam stopień szkodliwości, takie samo zaćpane życie. różnica polega na tym, że jedni w tym siedzą lata i po uszy jak ja,a inni balansują na cienkiej granicy niby normalnosci
Ostatnio zmieniony 14 grudnia 2009 przez oxan, łącznie zmieniany 2 razy.
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 2179 / 30 / 0
oxan pisze:
no właśnie ja też z utęsknieniem czekam na wypowiedź pana doktora. bo tak naprawdę wątek jest bardzo ciekawy i skłania do dyskusji. pod tym względem cel osiągnięty jakby na to nie patrzeć.
poczytałem dokładnie ten watek. nawet bardzo dokładnie przeczytałem parę bardzo ciekawych wypowiedzi. sam jestem długoletnim narkomanem totalnie uzależnionym od opioidów (głównie fentanyl), więc ten wątek jakby nie było mnie by kiedyś dotyczył. zadałem sobie w swej przeżartej opioidami mózgownicy pytanie]arkoman to nie tylko taka osoba jak oxan, co bez narkotyku już egzystować nie potrafi, ale też i ktoś, kto odurza się dorywczo[/b]. o tym trzeba pamiętać. klasyfikacji nie podlega sama narkomania użytkowników HR, a jedynie stopień jej nasilenia u poszczególnych osób. wszyscy pragnący się odurzać sa już ćpunami, i nie ważne, czy to robią w ciągu, czy z doskoku. to taka sama narkomania, taki sam stopień szkodliwości, takie samo zaćpane życie. różnica polega na tym, że jedni w tym siedzą lata i po uszy jak ja,a inni balansują na cienkiej granicy niby normalnosci
bzdura! Narkomania to problem, to choroba, sam fakt przyjmowania substancji nie czyni z człowieka narkomana. Dosyć jasno okreslono kto jest w nałogu. Zwiększasz częstotliwość i dawki z racji wystepującej tolerancji a potem pojawiają sie problemy z odstawieniem. Jeśli tego nie robisz tzn że nie masz problemu proste. Mówi sie dużo o "sportowym ćpaniu" i takiej jednostki JESZCZE nie możesz nazwać narkomanem. Dopiero kiedy wyjdzie poza ramy okazyjnego brania i zacznie zwiększać dawki wtedy zaczyna mieć problem.
Również uważam że nie masz racji w kwestii profilu osób korzystających z hypa. Na pewno jest jakiś procent osób które trafiły na strone przypadkowo i urzeknięte głównie soczystymi TRkami zainteresowały sie tematem :-P
Hidden mefedron User
  • 1406 / 142 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
gwynn, ja piszę z przymrużeniem oka, nie pojąłeś aluzji, a szkoda szkoda
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 584 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mastah »
Na pewno jest jakiś procent osób które trafiły na strone przypadkowo i urzeknięte głównie soczystymi TRkami zainteresowały sie tematem
Zgadza sie, ale w spoleczenstwie, np. hyperrealnym, maly procent ludzi sie nie liczy(przynajmniej tak jest w rzeczywistosci). Liczy sie wiekszosc a tacy co tu zagladaja to juz wiedza po co zagladaja. A zreszta to cale spoleczenstwo ciezko wyczuc.
America's C.R.E.A.M. team
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: qazwsx »
witam wszystkich antidolskich!
Wiecie może czy osoby , które mają problemy z oddychaniem mogą brac kodeine??? Jestem właśnie taką osobą , byłem u lekarza(miałem podejrzenie astmy) - nic nie wykrył , wręcz powiedział , że mam zajebiste płuca i oskrzela.
Byłem zaś u drugiego lekarza , zalecił mi pierw zrobienie rentgena klaty i przyjście spowrotem do niego aby zobaczył
co w trawie piszczy. Do tej pory tego nie zrobiłem , ponieważ gdzieś natknąłem sie na jakiejś stronie , że osoby , których męczą dusznośći( w tym przypadku też ja) itp. najprawdopodobniej mają nerwice - o , takie cuś - http://forum.kardiolo.pl/temat2698.htm . Jak jest z oddychaniem na kodeinie i wogóle czy osoby takie jak ja mogą sie za to zabrac ???
PZDR
Uwaga! Użytkownik qazwsx nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.