4-MMC, M-CAT, metyloefedron
Więcej informacji: Mefedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Elo. No wiec tak jak w temacie. Macie po mefie jakieś śnieżenie lub inne zaburzenia wzroku? Ja ostatnio sie na tym przyłapałem. Patrze na czarny monitor a widze snieżacy ekran. Trwałe uszkodzenia, czasowe? Jak sadzicie?
Uwaga! Użytkownik fosfor nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3129 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: chusajn »
http://en.wikipedia.org/wiki/Visual_snow

Miałem to po okrutnym bad tripie na ziole, utrzymywało się 2.5 miesiąca, towarzyszyła temu depersonalizacja, lęki etc, ale nie było jakoś strasznie przejebane (oprócz kilku pierwszych dni). Jest tam napisane, ze wystepuje to po pewnym czasie od zazycia np LSD i tak tez bylo u mnie - dokładnie tydzien po LSD przypalilem mj i zrobiło się niewesoło.
High, how are you?
  • 1876 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: opak »
Ten Visual snow mam juz jakies 2 lata :)
kapo
  • 3129 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: chusajn »
Jesteś w stanie powiedzieć, co go wywołało? I czy towarzyszą mu inne efekty typu depersonalizacja?
High, how are you?
  • 1876 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: opak »
Naduzywanie psychodelikow , efektow typu depresonalizacja nie zauwazylem :)
Poprostu jest to jeden z efektów mojego HPPD :)
Najbardziej nasilone efekty sa w nocy gdy jestem bardzo zmęczony i zaraz po przebudzeniu jak tylko otworze oczy .
Ostatnio zmieniony 05 grudnia 2009 przez opak, łącznie zmieniany 1 raz.
kapo
  • 113 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Cichy Bob »
Ja mam! Ja mam! ^_^
Ale to raczej nie tylko przez mef ;-)

Czyszczenie tematów z spamu i niepotrzebnych postów // 2022'' // IGH909
Uwaga! Użytkownik Cichy Bob nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 153 / / 0
Nieprzeczytany post autor: MeneVes »
Temat o HPPD http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=19286

Niestety po psychodelikach, empatogenach, euforiantach... szczególnie po środkach z rodziny fenetyloamin, HPPD występuje. Wzrok śnieży i nie chce przestać. Nie nie mówił, że ćpanie jest zdrowe. To RC, co myślałeś? Czy każdy zażywający zdaje sobie sprawę? Zdaje sobie sprawę, że TRWALE może uszkodzić sobie zdrowie? Zastanówcie się...
  • 60 / / 0
Nieprzeczytany post autor: gulhul »
No ja też chyba mam HPPD. Chociaż już się chyba przyzwyczaiłem, z czasem nawet fajne to jest :D Najlepiej jest jak trzeźwy gasze światło w nocy i wszystko mi śnieży :D Nie wiem czy to konkretnie po mefie ale jakoś na pewno się do tego przysporzył :D
  • 481 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: śpiący »
Mhm,ja nawet mając dłuższą przerwe od mefa mam dziwne oczy,takie czerwone,bolące,malutkie,zaciemnione od góry opadnięte powieki,białka są takie jakby chropowate...do tego mam wrażenie że coś od góry naciska mi na gałki oczne i bóle twarzy... :scared:
  • 930 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
ja odstawiłem mefedron na dobre i wszystkie efekty uboczne minęły, zaburzenie widzenia również.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.