kana rozpuszcza się w alkoholu, czy więc intensywne chlanie przyspiesza detoks?
Nie korciło Was, żeby dopracować mentalnie kwasowego tripa? Nie kombinowaliście przy tym? Chętnie sprawdziłbym patenty, co do których mam jakąś intuicję, ale nie mam obecnie czasu na narko poligon doświadczalny. Dlatego cisnę pytanie, hop hop.
Mam pytanie raczej nie dostane lekow na recepte. Moglby ktos napisac taki faq co i jak zazywac. Ogolnie z witaminami tez itd.
Ps. I jak oczyscic drogi oddechowe ??
Żarliście w/w pigułki? Znacie jakieś inne fajne patenty suplementowe?
magnez 100mg dziennie - ta, pomaga dosć fajnie, szczególnie w pierwszych tygodniach, lepsze wstawanie, koncentracja, większa motywacja. powinien być zapodawany niezależnie od detoksu, napoje i używki dość skutecznie wypłukują magnez, po kilku latach ostrego dawania sobie po garach można mieć kilkanaście gram niedoboru, suplementacja powinna trwać co najmniej kilka miesięcy, odstawiać powoli zmniejszając dawki.
do not let these questions strain or trouble you,
find your strength in the sound and make your transition.
Czesiek z Grajewa pisze: kurwa mać tyle już osób to wpierdala na detox z thc a tu patrze ani słowa o tym przecież tłuszcz z thc w niewielkim ale w jakimś oczyszcza jedynie kwas alfa-liponowy (ALA). I tyle w tym temacie uznaję go jako za zamknięty...
PS. jakoś mi się skojarzyło
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.