Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 420 / 2 / 0
[ external image ]
http://pl.wikipedia.org/wiki/Klobazam

Miał ktoś z tym do czynienia? Wybieram się wkrótce po recepty i chętnie spróbowałbym jakiejś mniej znanej benzo. Klobazam wydaje mi się interesujący ze względu na bardzo długi czas działania, za wikipedią - "Po podaniu doustnym metabolizowany prawie całkowicie w wątrobie do czynnych farmakologicznie metabolitów: N-demetyloklobazamu oraz 4-hydroksyklobazamu i w niewielkich ilościach do 4-hydroksy-N-demetyloklobazamu. Okres półtrwania klobazamu wynosi 18-20 godzin, natomiast N-demetyloklobazamu około 50 godzin (może ulec wydłużeniu nawet do 80 godzin)." Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia z tym lekiem to prosiłbym o napisanie paru zdan.
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2013 przez Dzielnicowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Dodano wzór strukturalny i odnośnik do wikipedii
  • 974 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: dr.Kubeusz »
nigdy nie miałem z tym styczności. to w ogóle występuje na naszym rynku?
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 420 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kakihara »
Tak występuje w postaci leku Frisium 10 mg, na wikipedii pisze że to jedna z najrzadziej przepisywanych benzo w Polsce, w przyszły piątek mam wizytę u lekarza spróbuję o nia poprosić.
  • 974 / 17 / 0
to jak dostaniesz pisz od razu jak wrażenia :)
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Dla mnie to tez jedyna benzo dostepna w PL, ktorej nie bralem. No, i jeszcze elenium nie mialem okazji skosztowac.
  • 432 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: 1waytikt2tickletown »
A jaką to ma "moc" w przeliczeniu na diazepam tak jak z tej tabelki która każdy benzozjadacz zna gdzie np. 0,5mg klona odpowiada dawce 10mg diazepamu, nie powiem zaciekawił mnie ten lek.... :diabolic: a wkrótce wybieram się do pana specjalisty...
off
  • 420 / 2 / 0
20 mg klobazamu odpowiada 10 mg diazepamu, nie wygląda to zachęcająco dlatego pytałem o wrażenia ale widac rzeczywiscie to mało znana benzo, nie wiadomo nawet jakz cena w internecie nigdzie nie mozna znalezc, bo jesli trzeba placic jak za xanax za teoretycznie wg tabelki słabą benzo to nawet nie wiem czy opłaca sie ja sepic, no ale w sumie czasami warto sprobowac egzotyki :-)
  • 974 / 17 / 0
interesujący może być lajtowy a tak długo działa. Jeśli nie potrzebujesz nic silnego to spróbuj to zmontować i opisz co i jak. powodzenia.
  • 420 / 2 / 0
I zmontowałem, lekarka kiedy ją poprosiłem o Frisium z powodu stanów lękowych wyraźnie zdziwiona zapytała a co to? po czym zajrzała do książki z opisami leków. Z wykupieniem też był problem, w 3 aptekach (duże miasto) powiedzieli że nigdy tego nie mieli i jest tylko na zamówienie, w 4 po jakichs 10 minutach poszukiwań farmaceutka znalazła na zapleczu jedno opakowanie, widac było że tez pierwszy raz widzi ten lek, ogólnie egzotyka jak chuj :-) W najblizszych dniach wrzuce i opisze efekty, dzisiaj probuje signopamu ktory tez wyprosiłem. :D
  • 437 / 20 / 0
Nieprzeczytany post autor: Hegemon_Krwawy »
Rzeczywiście jakaś egzotyka. Ja też nigdy wcześniej o tym nie słyszałem - człowiek ciągle uczy się czegoś nowego ;) . Jadł to ktoś z zebranych w ogóle?

Kakihara, zdaj relację co i jak.
NIECH CO KRWAWY HEGEMON?
NIECH ŻYJE
!!!

Be the plague in their society
Be the one, they'll call tragedy

Hegemon_Krwawy@safe-mail.net
ODPOWIEDZ
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.