tatapykpyk pisze: jestem głupim frajerem, lalusiem i w ogóle tęczowy, a poza tym miękki, ale wg mnie po narkotykach nie należy prowadzic samochodu
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
EDIT: Jakby kogoś to interesowało, znalazłem wykaz "środków działających podobnie do alkoholu" - http://www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=q49 ... 3&ma=01561
Więcej o analogach amfetaminy https://hyperreal.info/node/2382 Czyli nie łudźcie się, że jak zeżrecie legalny RC, substytut MDMA, to nic wam nie zrobią.
Ale nie oszukujmy się - THC inaczej wpływa na zdolność kierowania samochodem niż kofeina/nikotyna/czekolada/etc. Sytuacje które opisujesz mają miejsce niezmiernie rzadko, zarówno prowadzenie samochodu po pierwszym w życiu papierosie, jak i ogromna tolerancja na THC. Jak ktoś ma taką tolerkę to po co palić?
EDIT]
Wiesz ja paliłem z uzależnienia, naprawdę nie czułem już NIC nawet po blancie spalonym samotnie(choć samo palenie było przyjemnością coś jak fajki), co więcej w początkowej fazie kiedy przestawałem palić czułem się bardzo nieswojo a na drodze musiałem uważać bardziej niż po spaleniu bolka. Większość moich znajomych też już zapomniała jak wygląda marichuanowa faza
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. Marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.