Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
Co wolisz - haszysz, czy marihuanę?
marihuana
696
63%
haszysz
405
37%

Liczba głosów: 1101

ODPOWIEDZ
  • 784 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: koala »
Tak właśnie dobrobyt kapitalizmu korumpuje elementy wywrotowe choćby sam był chuj. Parę klepaków i nara.
Ale jest jeszcze cień szansy na rewolucję, bo tu na razie trudniej o nać pietruszki u babci, tej którą straż miejska goni, co wszyscy widzieli. 20zł krojona sztuka zioła w Polandzie w trybie motanie (uśredniając) kontra 10eu czyli 10zł (w proporcjonalnym przeliczeniu zarobków i to lekko licząc) ciachana lekką ręką sztuka w trybie wyprawa do parku na Zachodzie Europy.
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 117 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Owoc »
NO ale jak hiszpan pyta mnie jaka cena w Polsce za 1g to mówie mu 7 - 10 eu to jest niemal że zaniepokojony. I sie pyta czy takie mocne ? a ja myślę kurcze człowieku jaki berbel w PL za taką cenę.

Jak w polsce waliłem po 7 - 8 wiader to tu przez pół roku jeszcze 1 nie odważyłem się strzelić.....
  • 15 / / 0
Nieprzeczytany post autor: emdeema »
W okolicy gdzie ja bylem był tylko koks i hasz, a o jazz ciezej, byl czasami, ale malo i drogo. Koko 60 ojro za g, a hasz 1.5-2g 5 euro. A o mdma mozna pomarzyc... pychota ;)
  • 191 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: pan wojtas »
Owoc, a testowałeś jakieś tablety tutaj?
Uwaga! Użytkownik pan wojtas nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 762 / 32 / 0
Nieprzeczytany post autor: Magicien »
koala pisze:
A jest ktoś z Trójmiasta, kto mógłby mi potwierdzić/zdementować wersję, którą sprzedał mi na Hip Hop Kempie gościu z Gdańska, że haszu jest tam tyle i od zawsze, że nikt już go nawet palić nie chce, po pięć złotych chodzi i w ogóle matki z dziećmi się o grudy na spacerach potykają. Prawda to?
Jakieś dwa lata temu w ogóle nie mogłem tutaj zielska znaleźć, potem zrobiło się o wiele bardziej popularne ale przez pewien czas była tylko gruda. Teraz jest i to i to, ale hasz był zawsze i rzeczywiście są takie okresy, że można powiedzieć że nikomu się już tutaj nie chce go palić.

A jakość jak wszędzie, czasem są ewidentne nicnieroby, a czasem sztuką na pięciu się skujemy. No i przynajmniej ceny optymalne jak patrzę na resztę polski (15zł/sztuka to taki standard).
„Na ulicy przed domem leżał kot z białym kołnierzykiem, ni to grzejąc się w słońcu, ni to raczej jednak nie żyjąc, wnosząc z faktu, że nie było słońca ani żadnych innych przyczyn, by leżeć wśród pędzących samochodów.”
  • 117 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Owoc »
tablety 3-5eu
No napewno maja więcej mdma niż te u nas ale nie sa to jakieś kozaki tak jak np te które jadłem z holandii.
  • 12 / / 0
Haszysz. Oczyszczona żywica wyciśnięta z kwiatów Cannabis indica - konopi indyjskich. Ciałem czynnym ma być cztery-hydro-kannabinol, pochodna dwubenzopirenu. Ten sam produkt otrzymany z konopi amerykańskich, głównie meksykańskich i brazylijskich nosi nazwę marihuana. Inne, bardziej rozpowszechnione nazwy haszyszu: bhang, canapa, hash, maconha, plant, texas tea. Do niedawna używany do narkotyzowania się w formie palenia specjalnych papierosów, zwanych "reefers" lub w specjalnej fajce, ostatnio palony w zwykłych fajkach, a nawet wstrzykiwany dożylnie. Niektórzy palą haszysz w fajce, podobnie jak tytoń, spalając dziennie 150 - 200 gramów. Haszysz wywołuje stany marzeniowe, z częściowo tylko kontrolowaną świadomością. Podczas seansu dochodzi do kilkakrotnych przejść od mistycznego błogostanu do stanów panicznego strachu, często lęku przed śmiercią. Czas przestaje odgrywać jakąkolwiek rolę, a przestrzeń poszerza się w nieskończoność. Pojawiają się plastyczne, kolorowe omamy, często o treści seksualnej. Charakterystyczna jest impulsywność zachowania się osobników będących pod wpływem marihuany; często prowadzi to do konfliktu z prawem, zwłaszcza osobników uprzednio psychopatycznych. Mimo iż haszysz powoduje silną zależność psychiczną, zależność fizyczna jest niewielka, zespół abstynencji jest minimalny. Wieloletnie nadużywanie prowadzi do psychodegradacji. Dym haszyszowy powoduje przewlekły stan zapalny w górnych drogach oddechowych oraz liczne komplikacje płucne, po czym dość łatwo rozszyfrować namiętnych jego palaczy.
Co za uczta :-)

[Słownik psychiatrii - definicja haszyszu]
Uwaga! Użytkownik thybbuk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 427 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: dekadan »
a co wy wiecie? przeciez jestescie zamknieci jak kupa w klozecie! hash to nie maria, faza inna iw ogole kto pali ten wie....pozdro ziomki wszechwiedzacy
Uwaga! Użytkownik dekadan jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 282 / 1 / 0
dekadan pisze:
a co wy wiecie?
Nie wiedza jest problemem, ale intencje, uczciwość.
System to temat szerszy niż plac Świętego Piotra.
Uwaga! Użytkownik PolitykEkstazy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / / 0
pizda po haszu jest zdecydowanie bardziej ukurwiajaca, mysle ze kazdy milosnik dobrej indyczki zasmakowal by kostki (bynajmniej z mojego miasta) , jak kto lubi :)
ja osobiscie za kazdym razem mowie ze wole trawe ale nigdy nie narzekam po dobreym haszu :)
Uwaga! Użytkownik RaulDakeMk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.