Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
banshee pisze:
userd, a jak zwalczyłeś senność?
Senność jest tylko na początku brania. Jak już trochę potrenujesz z benzodiazepinami to senność po nich mija. Już po kilku dniach człowiek przyzwyczaja się do działania benzo i można po tym normalnie funkcjonować. Po 2-3 tygodniach trudno już jest funkcjonować bez benzo (pojawiają się lęki drgawki).
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1047 / 22 / 0
Nieprzeczytany post autor: banshee »
zostały mi tylko 3 tabletki a nie chce mi się kołować następnych więc raczej nie zdążę się przyzwyczaić ale dzięki, będę wiedziała na przyszłość :)
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
  • 329 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Green Hulk »
Nie byla to tak ostra sennosc jak na klonach predzej blogi spokoj przy ktorym mozna spac i spac i spac.
A to ciekawe, bo ja po klonach nie mam żadnej senności, a moja pierwsza konkretna dawka bez tolerancji to 12mg i nie było tak źle... A błogi spokój przy którym mogę spać, spać i spać to miałem akurat po paroksetynie (w zalecanej dawce), która porobiła mnie na początku bardziej niż wiele innych leków. Jak widać, każdy organizm reaguje jak mu się podoba

Edit: Oon: pisałeś wcześniej, że wziąłeś neurol z baclofenem i nic nie poczułeś... Na mnie osobiście baclofen działa stymulująco (jak gbl w małych dawkach), nie wiem jak jest u Ciebie, ale nie ja nie stosuje balcofenu z dużymi dawkami benzo (wolę pobudzenie po baclofenie, ewentualnie do tego 5-mg diazepamu lub 0,5 alpra).

A Paroksetyne stosuje się m.in. na depresje, ale jest to też jeden z najlepszych leków na nerwice natręctw, który poleciłbym Ci w twoim przypadku.
Ostatnio zmieniony 12 czerwca 2009 przez Green Hulk, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Green Hulk jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 84 / 1 / 0
Rzeczywiscie paroksetyna najsilniej hamuje zwrotny wychwyt serotoniny ,przez co taka skuteczna jest ,ale strasznie tyra wątrobe, co do sertraliny to trzeba podbijac dawki u mnie sie sprawdziło
Uwaga! Użytkownik Louis de pointe du lac nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Witam jestem nowy na forum . Szukałem podobnego tematu lecz nie znalazłem (pousuwane posty nie wiem dlaczego bo jest wiele ciekawych tematów lecz są puste). NN mam jakieś 12 lat (mam 22) do tego nerwica lękowa i fobia społeczna , nie wielka ale jednak jest bo do ludzi wychodzę gadam z nimi ale trudno mi się przełamać. Ogólnie typ osobowości obsesyjno-kompulsyjny. Najbardziej wkurza mnie mój brak pewności siebie i poczucia własne wartości, problemy z koncentracja , często problemy z kojarzeniem faktów , z wykorzystywaniem wiedzy w praktyce . Bardzo dużo czytam na różne tematy np. szeroko pojęty rozwój osobisty, biznes, pieniądze , marketing , sport , dietetyka i dietoterapia, farmakologia (ćwiczę na siłowni od 6 lat ). Jak widać mam sporo zainteresowań, a to tylko część z nich . Mam problem z obraniem jakiejś drogi życiowej, najlepiej jakbym był 10-cioma osobami naraz . Wydaje mi się ze jestem inteligentnym facetem jednak coś mnie blokuje i tak sobie właśnie myślę że to ta moja nieszczęsna nerwica . Oczywiście czytałem o tym zaburzenia i z tego co wiem na podłożu fizjologicznym wszystko sprowadza się do niedoboru serotoniny. Wiem ze istnieją leki z grupy SSRI jednak chciałbym spróbować jakiejś innej metody (w sensie innych środków ) ponieważ boje się o efekty uboczne , a najbardziej o brak energii , zamułe, jeszcze większy spadek koncentracji , spadek libido , potrzebuje dużo energii ponieważ ciężko pracuje i ogólnie cały czas jestem w biegu . Czytałem troszeczkę tutaj na forum o lekach nootropowych , wiem ze nie pomogą one raczej na nerwice ale chciałbym użyć ich jako dodatku aby usprawnić pracę mózgu i polepszyć jego regenerację . Zależy mi też na polepszenie jakości mojego snu tzn spać krócej i wysypiac się. Jeśli potrzeba więcej info to proszę pisać . Pozdrawiam :):hug: :blush: :hug:
  • 385 / 22 / 0
Choruję na nerwicę natręctw myslowych około 1,5 roku.
Leki jakie moge polecić to:
wenlafaksyna ale trzeba sie liczyć z naspeedowaniem
Anafranil właśnie testuje,jestem bardziej wyciszony niż po wenli i mysli jest bardzo mało ale jeszcze lek sie musi dobrze rozkręcić abym mógł coś więcej dodać.
mianseryna na noc.
Pernazyna.
Benzodiazepiny doraźnie.
Zanim coś weźmiesz zastanów się kilka razy i zaczerpnij info o tym.
To co tutaj piszę nie ma na celu nakłaniania kogoś do tego aby coś wziął.
Wszystko co piszę jest fikcją,nic nie znaczącą.
Co Cię nie zabije,to Cię wzmocni.
  • 143 / 3 / 0
JohnyU pisze:
Najbardziej wkurza mnie mój brak pewności siebie i poczucia własne wartości, problemy z koncentracja , często problemy z kojarzeniem faktów , z wykorzystywaniem wiedzy w praktyc.
Brałeś pod uwagę jakiś rodzaj psychoterapii? Też mam OCD i mój psychiatra powtarza, że w tym zaburzeniu to podstawa. Leki są bardzo pomocne (polecam chlorprotiksen), ale grunt to zrozumienie mechanizmów które utrudniają funkcjonowanie.
  • 190 / 4 / 0
Czasem fobię złapie się ot tak przy kalibrowaniu leków, w każdym razie - ja preferuję podejście biologiczne.

Mój specjalista mówi, że na obsesyjne myśli, które mi towarzyszą najlepszy jest... citalopram. Gość ma wieloletnie doświadczenie, więc próbuję.
  • 968 / 96 / 0
to dlaczego na mnie nic nie działa?
  • 785 / 16 / 0
co wkoncu najlepsze na natrectwa mam natretne mysli na lasce wyciulala mnie i olala czuje smutek ciagle natrectwa pisze anie odpisze co wziasc wkoncu co mi pomoze cos dobrego jakis miks ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes

Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.