Dyskusja na temat roślin z rodziny powojowatych, wykazujących działanie psychoaktywne.
Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 608 / 9 / 0
może faktycznie kwestia nasion, zdarzało mi się jeść w całości mg i raz były problemy raz nie, hbwr jadłem tylko z madagaskaru i nie mam ochoty powtarzać %-D
z tego co zauważyłem każda ekstrakcja zostawia coś w nasionach, może pomogło by zalanie ich drugi raz i połączenie ekstraktów...
  • 69 / / 0
Nieprzeczytany post autor: amnum »
Witam wszystkich!

Czy może się wypowiedzieć ktoś na temat aktywności nasion z funstore.pl?
http://store.sold.pl/product_info.php?products_id=56

POZDRAWIAM!
Ostatnio zmieniony 05 maja 2009 przez amnum, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 4024 / 371 / 951
Kuba Powiatowy pisze:

Więc jak to w końcu jest ? pokolenie pisał, że żadnych mdłości nie miał i, że glikozydy nie rozpuszczają się w stężonym alkoholu. Może próbował na pełny żołądek albo miał nasiona z Hawajów ? W końcu też nie zawsze po powoju miałem nudności.
Ściśle rzecz biorąc pisałem od siebie tylko o braku mdłosci, to o glikozydach to już autor/propagator sposóbu , którego cytowałem. To były nasiona nie wiem skąd (dawno to było...) ale na pewno takie, po których haftowałem i czułem się nieporównanie gorzej nawet wtedy, gdy konsumowałem trzy. W ogole, po jedzonym powoju zawsze czułem się fizycznie rozbity i rzygałem, po tym ekstrakcie czułem się po prostu dobrze, np. chęć leżenia odczuwałem w takim sensie, że tak będzie wygodnie - a nie, że w ten sposób uniknę jakichś nieprzyjemności, tym niemniej całość była bez wątpienia płytsza od innych moich powojowych razów.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 381 / 12 / 0
Wlasnie dotarla do mnie paczuszka z MO. Mialem nadzieje, ze bedzie piekny produkt kolekcjonerski, a tu jakies takie dziwne, niektore oblupane, jedne mniejsze, drugie wieksze. Do tego jeszcze 10 gram jakiegos swinstwa co to sie niby ruta stepowa nazywa. I jak tu kolekcjonowac? Chyba wyrzuce. Albo zarzuce^^ Hehe a tak naprawde to bardzo ladnie z ich strony, ze dodali te rute, nie bedzie sie trzeba bawic z yerbą;p Ile polecacie uzyc tych nasionek, ile ruty, jak przyrzadzic i w jakich odstepach czasowych sporzyc, aby bylo tak lightowo? :):):):)
Tańcząc w ogrodzie światła...
  • 213 / 2 / 0
Wrzuć połowę ruty (poczytaj o niej żeby Ci sie zdrówko nie popsuło, dieta musi być), zrób ekstrakcje LSA z powiedzmy 8 nasion i zarzuć po godzince ;-)

edit: Łe nie przeczytałem, że ma być lightowo :D Jak chcesz lightowo to zacznij od małych ilości nasion(z 4-5) i sam zobaczysz ile Ci potrzeba. Pamiętaj o przerwach między jednym a drugim tripem bo tolerka rośnie.
Żyjemy w kraju, gdzie ksiądz pojawia się wcześniej niż karetka pogotowia.
  • 2129 / 27 / 0
@carnage9, dawka inhibująca MAO to już 3g ruty stepowej. Pamiętaj więc, jak napisał biscuit o diecie ( unikaj produktów zawierających tyraminę 24h przed i po kontakcie z rutą ). Najpierw weź rutę, a mniej więcej po godzinie weź dopiero nasiona powoju. Ja jeszcze nie miksowałem powoju z rutą- jadłem jedynie samą rutę która też ma właściwości psychodeliczne ( zbliżone nieco do deliriantów ) ale takowe działanie ma w trochę większych dawkach.
Mój następny kontakt z powojem zamierzam jednak poprzedzić wcześniejszym przyjęciem ruty ( szkoda, że jej smak jest tak ohydny ) Jeżeli chcesz się dowiedzieć czegoś więcej o tej roślince to odsyłam tu--> http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=137
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 2129 / 27 / 0
Też jak robiłem ostatnio zakupy w MO to dostałem 10g ruty stepowej ( drobnozmielonej ), przynajmniej nie będę musiał się już bawić z całymi nasionami, których jeszcze trochę mi zostało. Jak napisałem w poprzednim poście ( nie mogę go już edytować ), przy inhibitorach MAO ( jak ruta stepowa ) nie wolno spożywać produktów zawierających tyraminę. Jakie to produkty ?
Przed wszystkim- napoje alkoholowe, sery żołte, ryby, mięso, zupy ( mogą zawierać proteiny ). Zaleca się także nie spożywać dużych ilości słodyczy, produktów zawierających kofeinę, nabiału. No i pamiętajcie o 24 h odstawieniu tych produktów przed i po zarzuceniu powoju z rytą.
  • 179 / 1 / 0
czyli węglowowdany przed bibą
a białko to przed snem najlepiej
żeby sie muskle robiły po ostrym trenigu
a jak bierzemy powój to nie śpimy więc cukier to mniejsza gastro potem
Uwaga! Użytkownik masterwgnojeniu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 608 / 9 / 0
nie spinałbym się tak bardzo z tyraminą, ruta jest odwracalnym imao, spokojnie powinna wystarczyć dieta w dzień podróży
  • 2129 / 27 / 0
Zieleń pisze:
nie spinałbym się tak bardzo z tyraminą, ruta jest odwracalnym imao, spokojnie powinna wystarczyć dieta w dzień podróży
Ostrożności nigdy za wiele, zwłaszcza jeżeli komuś zależy na swoim zdrowiu. Chyba są tu tacy ? %-D
ODPOWIEDZ
Newsy
Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).