Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 29 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Andy »
a mandaty mieliście z PKP za karne bilety ? wypierdalać takie coś, czy lepiej spłacać ?
Uwaga! Użytkownik Andy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: aleq »
karne bilety ? co to?

Mandat przedawnia sie chyba z tego co pamietam po 3 latach... Do mnie na poczatku tego roku zglosil sie skarbowy po mandaty z ostatnich 2 lat + odsteki(na szczescie groszowe sprawy), tak wiec ostatnio zaczynaja u siebie robic porzadek ;)

Mandat lepiej zaplacic, oczywiscie niekoniecznie w ciagu tam tych kilku dni od dostania, ale mysle, ze w ciagu roku wystarczy zeby nie miec nic z palami...

Zawsze zamiast mandat lepiej jest pogadac z nimi. Ostatnia rzecza jaka robie to pokazuje dowod albo podaje dane ;)
  • 19 / / 0
Nieprzeczytany post autor: xxx »
uu a wiec moja sprawa juz zakonczona: za 1 g suszu koloru zielonego oraz lufke z nagarem kol. czarnego zaplacic musze:
160h pracy miesiecznej i ograniczenie wolnosci na 4 miechy(lub mozna opcje 2 miechy do wiiezienia)
+ 628,10,- na poczet kosztow sadowych
+ 120,- na poczet skarbu panstwa

jebac prawo takie jakim jest....
  • 144 / 21 / 0
Jakiś czas temu poddałem się dobrowolnie karze grzywny w wysokości 100zł. Jestem na utrzymaniu rodziców więc dostałem jednak 20h w ramach prac społecznych. Poinformowali mnie o tym listownie. I co mam teraz zrobić? W sensie, że poinformują mnie gdzie mam to odpracować telefonicznie bądź listownie, czy mam się gdzieś zgłosić?
"(...)kto jest zniewolony przez potrzeby fizyczne: Hindus harujący od świtu do zmroku przy zręcznym pługu za miskę ryżu czy Amerykanin jadący na traktorze?"
  • 981 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Hanka »
dostaniesz kartkę z data i miejscem wstawienia,możesz to odrobić jeśli nie dasz rady to zamień to z powrotem na grzywna (możesz się tak bawić z nimi kilka miesięcy ,w końcu przychodzi ostateczne pismo i zapierdalaj na rozprawę)kara będzie teraz dużo wyższa ,to zależy od sędziego, raz udało mi się za nie odrobione godziny dostać 100 zł bo dobrze na ściemniałem innym razem mi nie poszło i wjebała mi pani sędzia 540 zł a to było tylko 20 godzin ,zajebisty przelicznik,naliczyła 27 zł za godzinę :nuts:widocznie miała zły dzień ;-)
  • 3523 / 51 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
u mnie w mieście widziałem raz taką ekipkę, wyglądali jak wycieczka z oswięcimia z łopatami. Ubrani w szare stroje i berety z ogonkiem. AKurat musieli obrabiać ratusz z niepotrzebnej zieleni :-) Całość nadzorował rzeźnik w szelkach
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 1736 / 18 / 0
WildMonkey pisze:
u mnie w mieście widziałem raz taką ekipkę, wyglądali jak wycieczka z oswięcimia z łopatami. Ubrani w szare stroje i berety z ogonkiem. AKurat musieli obrabiać ratusz z niepotrzebnej zieleni :-) Całość nadzorował rzeźnik w szelkach
a to nie można wybrać sobie gdzie chcemy to odrabiać?
Znajomi zawsze sobie wybierali... Segregacja butelek była hitem.

Zresztą jak się dobrze zagada z panią co listę sprawdza czy coś to jest looz.
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 3523 / 51 / 0
Mr.LaTacha pisze:
WildMonkey pisze:
a to nie można wybrać sobie gdzie chcemy to odrabiać?
Znajomi zawsze sobie wybierali... Segregacja butelek była hitem.

Zresztą jak się dobrze zagada z panią co listę sprawdza czy coś to jest looz.
Z tego co wiem to mieli do wybory robotę w ciepłowni, ale znasz ludzi. Pamiętam jak na praktyce w szkole instruktor zaproponował zwolnienie z zajęć o 2 godziny w zamian za wyczyszczenie zapchanego kibla. Znaleźli się chętni hehe
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.