Odwrotni agoniści receptorów histaminowych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 57 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Kamyczk »
Witam wszystkich.

Mniej więcej dwa tygodnie temu chciałem spróbować dimenhydrynatu. Po przeczytaniu wielu raportów, przeciwwskazań, zaleceń itp., udałem się po aviomarin i nabyłem w sumie 15 tabletek. Zachowując wszelkie środki ostrożności, starannie ustalając harmonogram - aby nie było wpadki - wybrałem piątek jako dzień sądu. W piątek rano, bo na ten dzień wypadło, poszedłem "odpocząć" do lasu. O 8:00 poszły pierwsze aviomariny, w sumie całe 3 opakowania poszły w 10 minut. Minęła godzina i uznałem, że nic już nie wejdzie i można dać sobie spokój.

Na pierwsze efekty musiałem czekać ponad półtorej godziny, licząc od ósmej. Zaczęło się od lekkiego rozjechania wzroku. Około 9:20 odwiedziłem kolegę; pięć minut po tym zaczęły się problemy z pamięcią: w środku zdania zaczynałem zapominać, co chciałem powiedzieć. Rozmowy czasami mniej więcej wyglądały tak:

- Wiesz co?
- Co?
- ...eee...

Nie muszę dodawać, że komunikacja była nieco zaburzona, ale nie było tak źle ;). Po tych dwóch objawach czekałem na coś większego... i nic się nie wydarzyło. Skutki były tylko trzy: osłabiona pamięć (szybko jednak minęło), rozjechany wzrok i lekkie przymulenie. Więc pytanie: czemu tak słabo zadziałało (dane techniczne: 50kg ;))?

PS Wypadałoby poprawić rejestrację (działa jedynie na duckduckgo Chrome) - wiele osób ma z nią problem.
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
RE: Up

Gdybyś był w ciemnym miejscu, najlepiej w nocy, to zapewne doświadczyłbyś halucynacji wzrokowych i innych atrakcji. Może po prostu byłeś zbyt rozproszony... Ja jadłem 10 tabletek, ale w ciemnym pokoju w nocy. I było ciekawie.

Gdyby nie POTĘŻNE łaskotki/swędzenie, które ogarnęło mnie ok. godziny od wejścia fazy i tak utrudniało żywot, że nie mogłem tego wytrzymać.... gdyby nie to, to Avio byłby całkiem w porządku :p

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 2877 / 100 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
vart pisze:
Gdyby nie POTĘŻNE łaskotki/swędzenie, które ogarnęło mnie ok. godziny od wejścia fazy
Jak to możliwe :o masz uczulenie na antyhistaminy ?
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 269 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: delirka »
Jezus pisze:
vart pisze:
Gdyby nie POTĘŻNE łaskotki/swędzenie, które ogarnęło mnie ok. godziny od wejścia fazy
Jak to możliwe ]

Jest to możliwe. Ja mam uczulenie na Virlix :P
Uwaga! Użytkownik delirka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 116 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lorazepam »
Verv pisze:
a mnie ciekawi jakie leki antyhistaminowe bierze sie przy uczuleniu na leki antyhistaminowe.
Czesto w takich wypadkach uzywane sa sterydy, w mikroskopijnych dawkach. Mozna tez sprobowac innego leku antyhistaminowego np. Witamina C jest naturalna antyhistamina,moze nie bedzie reakcji alergicznej.
Uwaga! Użytkownik Lorazepam nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
Nie sądziłem że to może być kwestia uczulenia... Raczej na pewno nie jest, bo brałem to z kumplem, a ten miał identyczny efekt. Razem się wkurwialiśmy :)

Myślałem raczej, że nadmiar działania przeciwhistaminowego może mieć skutek zgoła odwrotny.

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 156 / / 0
Nieprzeczytany post autor: d*m »
Uwaga! Użytkownik d*m nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 289 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: akoAco »
branie tego w ilości >5 tabletek to głupota :/
ale.. niedawno chąc usnąć po metkacie, poszły 2 tab, tak po 30 min myśle, aa co tam i wziąłem dalsze 3 :D
to po godzinie, dwóch miałem robaki na podłodze:D w świetle komórki latały zaraza jedna :D jak zasypiałem to cevy może niezaspecjalne ale omamy słuchowe wyjebane, muzyka, śpiew jakieś rozmowy :D
Uwaga! Użytkownik akoAco nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 312 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: obserwator »
Głupota to branie tego w ogóle. Nadaje się jedynie do miksowania i wzmacniania.
  • 141 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: sinner1090 »
Witam, mam zamiar sprobowac diemnhydraminy ktora znajduje sie w tabletkach (Sleep Aids Tablets) w UK. Jedna tabletka zwiera 50mg dimenhydraminy.
Czytalem co nie co o tescie ktory nalezy zrobic przed wzieciem duzych dawek.
I boje sie teraz bo mi stara pierdolila, ze jak bylem maly to wpierdolilem jedna tabletke Aviomarinu i zachorowalem, bylem siny i mialem spuchniete usta. (Ale ona jest popierdolona i mogla specjalnie mi gadac bo na 90% wie po co mi te tabletki potrzebne)... Wiec czy dimenhydrant to to samo co dimenhydramina w sensie uczulenia?? Jezeli nawet bylem na dmhydranta uczulony w dziecinstwie to jest szansa, ze juz niejestem, albo, ze dmhydramina podziala inaczej? jakie sa skutki wziecia zbyt duzej ilosci, jesli jest sie uczulonym?? Slyszalem, ze z tym gowwnem nie ma zabawy i mala usterka na zdrowiu moze odebrac zycie. W sensie zasypiasz normalnie ale juz sie nie budzisz.
I ile powinienem wziasc mg dimenhydraminy na test zeby wiedziec na 1000% ze nie jestem uczulony. Bo jak wezme 1 tabletke i nic sie nie stanie to mozliwe, ze po 2 moze sie cos stac. Chce byc 100% pewien. Na oko i zdrowy rozsadek na 1 dzien wjebalbym 2 tabletki, a potem 4 i jak bedzie ok to 8 i jak nie zadziala to 12 (wliczajac przerwy of course)

P>S nie pisac prosze (nie bierz tego nawet) bo nie o to sie pytam. Chce to wziasc ze wzgledu na zajebiste realne halucynki. Czytalem kilka TR na tym forum no i niezle sie zapowiada.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”

Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.