Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
???
Poprawka tytułu. mrstothet.
Powód: zmieniono tytuł
Ketoprofen na fizyczne bole, na psychike cisnij benzosy, moze pomoze ;-)
Tramal to tez opoid, choc syntetyczny, mechanizm dzialania taki, jak przy opiatach z maku.
Trzym sie i powodzenia w radzeniu sobie z objawami abstynencji.
zastananowilo mnie tylko, dlaczego do jasnej kuuuuu juz po 3 tyg. mam zgiecie???
Piotrunio, do roboty, wyjebaj to stąd:).
Piotrunio sie opierdala.
a ja mam racje, nikt nie moderuje ng :(
Chodzi mi o stopniowe odstawianie. Naprawdę działa. Nawet jeśli waliłeś po 1 gram, to teraz np. 100 mg postawi cię na nogi. Tzn zaczniesz się czuć lepiej, nie nawalisz się oczywiście, bo zakładam że o to na razie ci nie chodzi :-)
Naprawdę warto zostawiać sobie na koniec ciągów taką ilość, która jest mniejsza niż twoja dawka euforyczna (żeby cię nie podkusiło, żeby ją przyjebać), bo absta, zwłaszcza ta mocniejsza, z objawami fizycznymi, jest cholernie niezdrowa. Bardzo wyczerpuje organizm.
Otoz po ciagu z 0,5g tramca jak komus zostanie 100mg na abste, to bardzo duze ryzyko, ze pierdzielnie je sobie po kablach dla wiekszego efektu. A wtedy kablowe dziewictwo stracone i kolejne dawki poleca juz tylko z pompki.
Oczywgipsie nie chce generalizowac, ze tak bedzie, bo ja moge sie gowno znac i mam to na uwadze :)
Mimo wszystko polecalbym kodeine na abste, bo ona wg. mnie jest o stopien nizej jezeli chodzi o szkodliwosc w porownaniu z mala dawka tramca.
Jak ktoś nigdy tego nie robił to nie ma chuja, że na skręcie akurat jebnie sobie iv.
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie
Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.