Benzedryna, psychedryna, α-metylofenyloetyloamina
Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1031 / 246 / 0
Absurd. Na zachodzie do tej pory lata pasta, to prawda. Ale Polska to jedyny kraj gdzie się robiło proch i tylko proch. Speed pasta była nie do przyjęcia i określana jako gówno. Pomimo swoich podobnych właściwości i jedynej soli której można podobno waporyzować amfetaminę. Nie sprawdzałem ale ma to sens. :)

@Victereon

------------------------------------
04 października 2026mothyl pisze:
czyszczenie siarczanu z gówna metodą filtrowania też zabiera trochę tematu. chlorowodorek czyści się dobrze, siarczanu się trochę traci
Siarczan przebywasz acetonem. Zimnym. Siarczan amfetaminy jest nierozpuszczalny w acetonie.

scalono - mmigotka
  • 77 / 17 / 0
W takim razie przepraszam za błąd. Sugerowałem się starymi poradnikami z bluelighta i żyłem w przeświadczeniu, że aceton coś tam podjada z siarczanu.
  • 98 / 18 / 0
Czy po kilkudniowych maratonach z 4mmc i dwudniowej trzezwosci amfetamina działa wyraznie slabiej? W sensie, że 300mg przyjęte w ciagu na przestrzeni kilku h daje lekkiego speeda i nic wiecej?
  • 695 / 169 / 0
Tak.
  • 1573 / 415 / 13
po 300mg to nawet zwały nie ma %-D
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 1005 / 184 / 0
07 października 2026promieniowanie pisze:
Czy po kilkudniowych maratonach z 4mmc i dwudniowej trzezwosci amfetamina działa wyraznie slabiej? W sensie, że 300mg przyjęte w ciagu na przestrzeni kilku h daje lekkiego speeda i nic wiecej?
Jak podzielisz na kilka mniejszych dawek w ciągu dnia to pewnie wieczorem jest szansa, że nawet coś zjesz i pójdziesz spać, a rano jak sobie pierdolniesz elektrolity i jajecznicę to już w ogóle się będziesz czuł jak księciunio. 600mg albo i więcej to ja raz prosto z samary zaciągnęłam w nocy, myślałam że mnie rozpierdoli, ale jak widać - żyję %-D
Także nic się nie martw, luzuj majty.
hipnotyzuję ludzi jak Kaszpirowski
  • 172 / 32 / 0
30 września 2026DobryWujas pisze:
Wróciłem z kryminału.
Nie powiem Wam z kim miałem spacerniak, człowiek na nim powiedział mi, że był w stanie otrzymać 99,47% SIARCZANU amfetaminy. Więc trzeba doliczyć minimalną ilość wody. Opisywał mi ten proces. Z resztą. Nie napiszę kto to, bo byście mi i tak nie uwierzyli.
Proszek biały, bezwonny, w formie igiełek które odbijały delikatnie światło.

------------------------------------------------------------------------

Proszę o scalenie.

Badanie było wykonywane przez policyjne służby w Goeteborgu.

Autoklaw, nikiel raneya, bmk, izopropanol, dodawany na bieżąco wodór, ogrzewanie do 70 stopni. I tzw kołyska. Ale zwykły ćpun tego nie zrobi.

Nawet ostrzegł mnie, że to mnie zabije. :) ale spróbuję kiedyś.

scalono - mmigotka
Życie to nie breaking bad, że oczyszczenie fety do okolic 99% graniczy z cudem. Fakt, że to trochę zabawy i nikomu się to nie opłaca, ale do takiego oczyszczenia wystarczy trochę zabawy ze sprowadzeniem soli do zasady, przemyciem i ponownym zakwaszeniem. Można także płukać sól rozpuszczalnikami albo rekrystalizować.

Z tym autoklawem, niklem itd. wydaje mi się chodziło mu o racemizację l-amfetaminy po rozdziale racematu i odzysku d-enancjomeru.

Ogółem te rzeczy to nie jest żadna wiedza tajemna. Jest w chuj patentów w duckduckgo opisujących to. Chat GPT nie ma nałożonych na to filtrów, więc można bezpośrednio dać mu zadanie znalezienia patentów, np. do wytwarzania amfetaminy, rozdzielania izomerów, racemizacji, cokolwiek.
  • 1031 / 246 / 0
@yikokode

Oczywiście, że to żadna wiedzą tajemna. Rozdzielanie izomerów to zupełnie inna bajka. Tu chodzi po prostu syntezę. Jeżeli wyliczysz molowo ilość bmk, izopropanolu i wodór, który z racji ciśnienia się w nim rozpuści to możesz osiągnąć taki wynik. Nie wiem czy ten człowiek przemywał to nawet acetonem. Załóżmy że tak. Ale wynik jest abstrakcyjny. To jest trochę jak z koksem. 90% feta czy koks jest dla gwiazd, szefów gangów, ludzi najwyżej postawionych. My dostajemy to z 3 lub nawet 4 ręki. Albo chemik jest nieudolny i ma problem z reakcją leuckharta którą da się zrobić bez warunków 90 atmosfer i na bieżąco dodawanego wodoru. Ta metoda wygląda jak przepis na nieszczęście. Ale... Wiem po prostu że działa. W maju będę miał okazję ją obejrzeć na żywo. :) o ile nie zaryzykuję i nie zbuduje swojego autoklawu.
  • 172 / 32 / 0
@DobryWujas zazwyczaj w większości tego typu syntez powstają jakieś tam produkty uboczne, nawet jakbyś to molowo wyliczył. To też nie jest wcale takie proste, bo pierw trzeba mieć bardzo czyste odczynniki, w tym bmk. Ogólnie zazwyczaj trzeba płukać, chociażby dlatego, że przy zakwaszaniu sam h2so4 wprowadza zanieczyszczenia, bo reaguje z rozpuszczalnikami. Płukanie świeżo skrystalizowanej fety acetonem (świeżo po krystalizacji jest to najskuteczniejsze) usuwa ten charakterystyczny zapach szczocha i sprawia że feta jest bezwonna. Co ciekawe feta uliczna praktycznie zawsze jebie, więc się zastanawiam czy nikt tego nie płucze specjalnie, byle jebało?

Co do chemicznego hobby to ja bym jednak odradzał zabawę w produkcję od a do z, ale całkiem fajnie można się zadowolić samym oczyszczaniem. Nie wymaga to sprzętu, a można oczyścić 20% fetę dowolnie, nawet do 99%. Też satysfakcja duża, a znacznie mniejsza przypałowość.
  • 1031 / 246 / 0
Najczęściej chemicy źle wysalają. Siarczan amfetaminy to sól słabej zasady i mocnego kwasu. Więc pH powinno być niskie. 5,6ph będzie odpowiednie. I taka feta nie będzie specjalnie żrąca. Niektórzy robią zasadową amfetaminę. W sensie nie do końca wysoloną. I jest ona bielutka, kopie dobrze, ale żre nos jak kryształ albo kurwa mocniej. Też ma tendencję do rozkładu.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces

Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.

Cały grzyb a czysta psylocybina: co naprawdę pokazał model obliczeniowy

Pytanie krąży po literaturze od dekady: czy psylocybina wyjaśnia całe działanie grzyba, czy tylko jego część? Praca zespołu z University of the Free State, opublikowana 16 marca 2026 roku w Scientific Reports, próbuje odpowiedzieć na nie narzędziami chemii obliczeniowej.

Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon

Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.