Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5408 / 972 / 0
Na mnie kodeina i tramadol w ogóle nie działają, próbowałem dawek kody do 480mg i tramadolu 600mg. Jestem tą osobą która jest tak uwarunkowana genetycznie że enzym cyp2d6 znikomo metabolizuje te substancje.
"Kiedyś... Wrócę do domu i opowiem to mamie, poczuje spokój jak po diazepamie, przeżyłem koszmar jak z ulicy wiązów to życie jest kruche więc się nie przywiązuj"
  • 9 / 1 / 0
@ktn W sumie racja alkohol zdecydowanie gorszy niż koda, ale jak za niedługo ma być jedna paczka na pesel to równie dobrze koda mogła nigdy nie być OTC.
  • 695 / 169 / 0
dzisiajSerotoninowy pisze:
Na mnie kodeina i tramadol w ogóle nie działają, próbowałem dawek kody do 480mg i tramadolu 600mg. Jestem tą osobą która jest tak uwarunkowana genetycznie że enzym cyp2d6 znikomo metabolizuje te substancje.
Możliwe. Równie możliwe że metabolizm masz upośledzony przyjmowaniem bk, a na dodatek regularna konsumpcja benzo spłyca doznania. Benzo co prawda podbijają opio ale istotna jest kolejność intoksykacji odpowiadająca farmakokinetyce zażywanych leków.
  • 5408 / 972 / 0
Brałem kode w różnych okresach swojego życia z nadzieją że to mnie poklepie, różne dawki od 1 małej po 2 duże(to jest chyba 480mg) nigdy nie poczułem większej przyjemności i pełnych doznań, raz była namiastka z tego co pamiętam ale bardzo histaminę wywaliło że nie nacieszylem się tym zbytnio, a tak jedynie delikatna sedacja, lepiej zjeść 50mg hydroksyzyny.
"Kiedyś... Wrócę do domu i opowiem to mamie, poczuje spokój jak po diazepamie, przeżyłem koszmar jak z ulicy wiązów to życie jest kruche więc się nie przywiązuj"
  • 550 / 111 / 0
dzisiajalarmed pisze:
@ktn W sumie racja alkohol zdecydowanie gorszy niż koda, ale jak za niedługo ma być jedna paczka na pesel to równie dobrze koda mogła nigdy nie być OTC.
Zgadzam się, że biorąc pod uwagę skutki fizyczne i społeczne to alkohol jest o wiele gorszy nie tylko od kody, ale od całej palety najcięzszych dragów, ale tu jest jedno zastrzeżenie i jedna kwestia, która jest przewagą alko i jednocześnie jego wielkim minusem.

Mam na myśli kaca i gówniane samopoczucie po spożyciu. Właśnie to jest zdradliwe w kodzie, czy niektórych innych środkach, że praktycznie budzisz się na drugi dzień i nie ma żadnego dyskomfortu, więc czlowiek ma czasamj wiekszą ochotę to powtarzać.

Wiele osób budzących się na jebitnym kacu po alko ma taką nauczkę, że na długo daje sobie spokój, bo nie chce się czuć jak gówno.

Co do Otc, czy na reckę to jestem zdecydowanie przeciwny i to nie ze względu na samą kode, tylko ogólną tendencję do zaciskania kleszczy systemu na obywatelu. Wszystko będzie reglamentowane, zapisywane, śledzone, monitorowane to obudzimy się w piekle.

Potem będą za nas decydować już o wszystkim, a ja mam gdzies takie zycie. W praktyce to sie sprowadzi tylko do tego, że więcej kieszeni konowałów napcha się łapowkami, zeby cos zapisali i będą kolejny raz wielkimi paniskami, jakby oni wiedzieli wszystko najlepiej.

Skoro wiedzą to czemu ludzie przez nich kończą wjepani grubo?
  • 695 / 169 / 0
Mnie ciekawi co innego. Jak wielu pracowników fizycznych używa kody żeby być w stanie pracować. I tak, wliczając tych pracujących na czarno i bez ubezpieczenia. Wliczając budowlańców, dla których paracetamol, że względów nie wymagających objaśnień odpada.

Tak, wiem, miłosierny łaskawie wyzyskujący system litościwe dał pospólstwu okrojony w dawce ketoprofen OTC. Tyle wygrać.
W dupę niech se to wsadzą.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat

Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.

Lek na bazie LSD firmy Definium zmniejszył objawy lęku. Trzeci pozytywny wynik fazy III

Definium Therapeutics poinformowało o pozytywnych wynikach badania fazy III Panorama, w którym oceniano DT120 ODT – farmaceutyczną formulację lizergidu (LSD) – u dorosłych z uogólnionym zaburzeniem lękowym (GAD). Pojedyncza dawka 100 µg istotnie zmniejszała nasilenie objawów w porównaniu z placebo, a efekt utrzymywał się przez 12 tygodni. To trzecie pozytywne badanie fazy III programu DT120 ODT, po wcześniejszych wynikach w GAD i dużej depresji.

Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda

Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).