Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5409 / 972 / 0
Na mnie kodeina i tramadol w ogóle nie działają, próbowałem dawek kody do 480mg i tramadolu 600mg. Jestem tą osobą która jest tak uwarunkowana genetycznie że enzym cyp2d6 znikomo metabolizuje te substancje.
"Kiedyś... Wrócę do domu i opowiem to mamie, poczuje spokój jak po diazepamie, przeżyłem koszmar jak z ulicy wiązów to życie jest kruche więc się nie przywiązuj"
  • 10 / 1 / 0
@ktn W sumie racja alkohol zdecydowanie gorszy niż koda, ale jak za niedługo ma być jedna paczka na pesel to równie dobrze koda mogła nigdy nie być OTC.
  • 695 / 169 / 0
wczorajSerotoninowy pisze:
Na mnie kodeina i tramadol w ogóle nie działają, próbowałem dawek kody do 480mg i tramadolu 600mg. Jestem tą osobą która jest tak uwarunkowana genetycznie że enzym cyp2d6 znikomo metabolizuje te substancje.
Możliwe. Równie możliwe że metabolizm masz upośledzony przyjmowaniem bk, a na dodatek regularna konsumpcja benzo spłyca doznania. Benzo co prawda podbijają opio ale istotna jest kolejność intoksykacji odpowiadająca farmakokinetyce zażywanych leków.
  • 5409 / 972 / 0
Brałem kode w różnych okresach swojego życia z nadzieją że to mnie poklepie, różne dawki od 1 małej po 2 duże(to jest chyba 480mg) nigdy nie poczułem większej przyjemności i pełnych doznań, raz była namiastka z tego co pamiętam ale bardzo histaminę wywaliło że nie nacieszylem się tym zbytnio, a tak jedynie delikatna sedacja, lepiej zjeść 50mg hydroksyzyny.
"Kiedyś... Wrócę do domu i opowiem to mamie, poczuje spokój jak po diazepamie, przeżyłem koszmar jak z ulicy wiązów to życie jest kruche więc się nie przywiązuj"
  • 550 / 112 / 0
wczorajalarmed pisze:
@ktn W sumie racja alkohol zdecydowanie gorszy niż koda, ale jak za niedługo ma być jedna paczka na pesel to równie dobrze koda mogła nigdy nie być OTC.
Zgadzam się, że biorąc pod uwagę skutki fizyczne i społeczne to alkohol jest o wiele gorszy nie tylko od kody, ale od całej palety najcięzszych dragów, ale tu jest jedno zastrzeżenie i jedna kwestia, która jest przewagą alko i jednocześnie jego wielkim minusem.

Mam na myśli kaca i gówniane samopoczucie po spożyciu. Właśnie to jest zdradliwe w kodzie, czy niektórych innych środkach, że praktycznie budzisz się na drugi dzień i nie ma żadnego dyskomfortu, więc czlowiek ma czasamj wiekszą ochotę to powtarzać.

Wiele osób budzących się na jebitnym kacu po alko ma taką nauczkę, że na długo daje sobie spokój, bo nie chce się czuć jak gówno.

Co do Otc, czy na reckę to jestem zdecydowanie przeciwny i to nie ze względu na samą kode, tylko ogólną tendencję do zaciskania kleszczy systemu na obywatelu. Wszystko będzie reglamentowane, zapisywane, śledzone, monitorowane to obudzimy się w piekle.

Potem będą za nas decydować już o wszystkim, a ja mam gdzies takie zycie. W praktyce to sie sprowadzi tylko do tego, że więcej kieszeni konowałów napcha się łapowkami, zeby cos zapisali i będą kolejny raz wielkimi paniskami, jakby oni wiedzieli wszystko najlepiej.

Skoro wiedzą to czemu ludzie przez nich kończą wjepani grubo?
  • 9 / 1 / 0
@alarmed Wiadomo w ogóle czy coś się ruszyło w sprawie ograniczeń kody i dexa na pesel? Zawsze mnie to bawi że prawie każde ograniczenia przepychają w dobrze dla "młodzieży" bo się uzależniają przecież! No ale młodzież nie kupi sobie legalnie w aptece thioco a jak przepchną weryfikacje to uzależnieni (jak ja) skończą na czymś silniejszym a bardzo tego nie chcę :)
  • 695 / 169 / 0
Mnie ciekawi co innego. Jak wielu pracowników fizycznych używa kody żeby być w stanie pracować. I tak, wliczając tych pracujących na czarno i bez ubezpieczenia. Wliczając budowlańców, dla których paracetamol, że względów nie wymagających objaśnień odpada.

Tak, wiem, miłosierny łaskawie wyzyskujący system litościwe dał pospólstwu okrojony w dawce ketoprofen OTC. Tyle wygrać.
W dupę niech se to wsadzą.
  • 9 / 1 / 0
@up Ja pracuję na kodzie tyle że nie fizycznie a klikając w komputer, zarzucam kodę w dawce 7-10 tabsów thio co by tylko skręta nie mieć a i też żeby mniej się wkurwiać. Jak przepchną te planowane zmiany to będę musiał wziąć urlop wiadomo w jakim celu
  • 10 / 1 / 0
@Ptaszyna W sumie też nie jestem za zaciskaniem kleszczy na obywatelach, dobra tam nie wejdzie prędko ta jedna paczka na pesel, nie ma co się w ogóle narazie przejmować %-D .

Też ta kodeina jest bezużyteczna medycznie (raczej mało osób bierze to jedynie na kaszel) w sumie rekreacyjnie też, nie każdy dobrze metabolizuje.

Ja osobiście mogę noddować powyżej 300 mg (trochę mam jakiegoś tripa przy zamkniętych oczach, to nie jest faktyczny nod bo się mogę z tego wybudzić), nie raz ze szczęścia płakałem pod wpływem kodeiny.
Mam na myśli kaca i gówniane samopoczucie po spożyciu. Właśnie to jest zdradliwe w kodzie
ta racja, ja jak zaczynałem to miałem haj przez prawie 24 godz po 300 mg.

Jednak podobną euforie co pod wpływem kody jak nie większą miałem czasem na grzybach lub trawie, THC bez tolerancji było w sumie bardziej euforyczne niż koda, chociaż to też kwestia tego że prawie w ogóle problemów nie miałem na głowie dlatego grzyby i THC dawało mi więcej euforii.

Ta kodeina to jednak serio mocno uzależnienia psychicznie, nawet po 2 miesiącach nie brania jej (brałem jednak inne dragi) wracałem do niej, rozumiem dlaczego ludzie biorą opio.

- scalono post /krzychv
@ktn nie orientuje się, w sumie to od 2 miesięcy cisza o tych ograniczeniach może nic nie wejdzie, też bez sensu w chuj te ograniczenia, poza tym młodzież to i tak se coś innego ogarnie
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia

W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.

Włochy: Pies-poszukiwacz trufli znalazł zakopaną w ziemi kokainę

Pies-poszukiwacz trufli znalazł w lesie we włoskiej Abruzji zakopaną w ziemi czystą kokainę o wartości około 25 tysięcy euro - podała w środę agencja Ansa. Wyprawa po te cenne grzyby nieoczekiwanie zamieniła się w operację antynarkotykową.

Narkotyki w listach do więźniów. Wysyłali je do zakładów karnych w całej Polsce

Narkotyki trafiały pocztą do więzień w całej Polsce. Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko małżeństwu z Gorzowa Wielkopolskiego. Ewelina T. i Marcin T. mieli przez ponad cztery lata uczestniczyć w procederze, którego wartość oszacowano na co najmniej 50 tys. zł.