Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1031 / 246 / 0
Nie jadłem kodeiny i ogólnie nic przez 9 miesięcy. Przedwczoraj zażyłem i wielki chuj wczoraj powtórka i to samo. Nawet działania przeciwbólowego i rozluźniającego na które liczyłem. Chuj z kodą. Może uda mi się w końcu rzucić to gówno. Kocham za to pregabalinę. :)
  • 550 / 112 / 0
Oczywiście, że pregabalinka przewyższa kodeinkę bezdyskusyjnie o niebo. Choćby sama długośc trwania i to jak się zajebiscie wysypia po niej. Po pregabalince jeszcze smyra na drugi dzień i w sumie po niej pierwszy raz w zyciu doswiadczylem uczucia obudzenia sie rano z energią co dla mnie bylo abstrakcją, zawsze popoludniu sie dopiero ożywiałem.

koda jest zajebista, ale to jest loteria i to nawet u takiego kogos jak ja kto w teorii niby nie zazywa ciągiem tylko raz na pare tygodni to i tak jest tak, ze czasem zadziała, a czasem nie. No i to totalnie z niczym nie koreluje. Czy zjem lekko, ciezko, czy jestem wyspany, czy nie. Czy dużą dawke, czy małą.

Z kodą to loteria. Ostatnia faza na kodzie 2 dni temu była zajebista i długa.

Przedostatnia 5 tygodni temu była ciulowa, krótka.

Natomiast co do wejscia kody tzn jak zaczyna działać to bije na łeb dosłownie wszystko. Zawsze jest pięknie. Potem czuję albo wiele godzin i pół nocy rozkosznego smyranka, rozluznienia i nic mi nie jest, albo po wejsciu pol godziny juz cala faza spieprzona, rozdraznienie, brak smyranka i bez fajerwerkow.
  • 133 / 32 / 0
Kurde nie wiem czy wam zazdrościć czy współczuć że jest wam dane poznac tą kodeinową "magie".. miałam kilka podejsc do kody, łykałam z reguły jedną paczke 16 tabletek thio i nigdy przenigdy nie posmyrała mnie nawet odrobinę. Wyrzutu histaminy również nie uświadczyłam. Jedyny efekt jaki u mnie występuje po zażyciu kody to ból brzucha i takie "mielenie", jakby mi ktos flaki na lewą strone wykręcał, niekomfortowe uczucie które nie raz wywoływało u mnie mdłości. Wątpie że to kwestia niewyrobionych receptorów czy za niskiej dawki, ważę bardzo mało + jestem kobietą wiec taka dawka powinna mnie posmyrać chociaz troche. Tym bardziej, że jestem wjebana w oxy więc receptory mam raczej wyrobione.. Niezależnie czy jadlam kode juz po inicjacji z oxy, czy jadlam ja 1 raz jako jakikolwiek zazyty przeze mnie opioid, efekt zawsze ten sam, a raczej jego brak %-D
:nos: dzieki [h] za moje M <3 :nos:
  • 697 / 169 / 0
@draculaura to nie jest kwestia wyrabiania receptorów, no proszę Cię. Receptory opioidowe to nie jakiś dziwny stwór z szafy który trzeba wyciągnąć i rozruszac, bo przecież reagują non-stop chociażby na endogenne opioidy czyli endorfiny. A jak doswiadczylas, oxy już działa bez problemu.
Jeśli kodeina nie dziala, mimo kilku konsekwentnie powtarzanych prob, logiczne powody są przede wszystkim takie:

- uwarunkowania genetyczne powodujące niedobór konkretnych enzymów wątrobowych potrzebnych do przekształcenia problemu jakim jest kodeina do aktywnych metabolitów (głównie morfiny, choć nie tylko, efekt anturażu występuje)
- przynajmniej część betaketonow działa jako silny i długotrwały inhibitor tychże, a zdaje się że jest to często przeoczana kwestia.

Przy niekorzystnym układzie obu powyższych czynników, te nominalne 240mg mogą dać faktycznie efekt co najwyżej przeciwkaszlowy i nie jest to aż tak dziwne jak by się mogło wydawać na pierwszy rzut oka.

Aha, pisałem o konsekwentnych kilku probach, ponieważ nawet zakładając typowy wystarczający do uzyskiwania pożądanego działania rekreacyjnego metabolizm, te konkretne enzymy metabolizuja szerokie spektrum innych substancji z pożywienia oraz innych lekow, stąd nietrudno o sytuacji redakcję że przy sporadycznych jednorazowych próbach ich chwilowy poziom może być zbyt niski. Po prostu nie wierzę w osławiona kapryśność kodeiny, a w konkretne powody, choć tych jak i możliwych interakcji jest po prostu sporo.

tramadol też słabo działa na ciebie? Chodzi mi moc odczuwalnych efektów, nie o preferencje co do profilu dzialania.
  • 133 / 32 / 0
no wlasnie tramadol rowniez nie działał jakos wybitnie. 4 lata temu zażywalam go rano albo popoludniu w kroplach, (ilosc tak ¾ łyżki kropli), powodował u mnie delikatną sedacje, bez żadnej euforii, żarłam go bo mnie uspokajał żeby sie nie wkurwiac na ludzi bez powodu
:nos: dzieki [h] za moje M <3 :nos:
  • 9 / 1 / 0
To może być też wina dawki. 240 może sobie działać w tle i nawet szczególnie tego nie zauważyć (chociaż u mnie nawet w mniejszych działa widocznie uspokajająco) ale na mocniejsze efekty to raczej trzebaby połknąć więcej
  • 1573 / 415 / 13
jak pierwszy raz zażyłem kodeine tj jakieś 250mg wyekstrahowane z najtańszego angielskiego cocodamolu to zadziałała książkowo vel ciepluśko-miluśko, z najmniejszych dawek jakie były w miarę zadowalające to 200mg jeszcze uszło ale tylko z dexem albo antyhistamina i piwkiem - poniżej tej dawki nigdy nie probowałem bo i po co się wkurwiać

zresztą nie jestem jakimś fanem czy ekspertem opio ale imho (te co próbowałem, RC to pewnie inna para kaloszy) to za bardzo w działaniu się nie różniły od siebie… no może poza tym, że palony braun działał niemalże od razu ale równie dobrze to i buprą też się potrafiłem nieźle ujebać… oczywiście tą z ulicy %-D

l
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 10 / 1 / 0
Moim zdaniem kodeina nigdy nie powinna być dostępna bez recepty (możecie mnie wszyscy hejtować jak chcecie) i mówie to jako kinderćpun co brał kode jakieś dobre 80 razy, też jakimś cudem salvia jest nie legalna XD.

Nie będzie mi jakoś smutno jak będzie jedna paczka na pesel, każdy większy kinderćpun ode mnie by się bardziej wpierdolił w opio niż ja. Poza tym koda jest w chuj nudna w porównaniu z psycho albo dyso lepiej się trochę namęczyć i coś lepszego ogarnąć a nie wchodzić w opio.
  • 9 / 1 / 0
No cóż jako osoba uzależniona śmiem się nie zgodzić %-D Taki alkohol społecznie jest nieporównywalnie bardziej szkodliwy a limitu nikt nigdy na niego nie wprowadzi.
  • 601 / 82 / 0
No ja zaczalem od kodeiny skonczylem na heroinie. Nie jestem tak wjebany ale mam ciagi zalozmy 2 tygodnie lub dopoki paczka oxy %-Dsie nie skonczy i co i rok przerwy robie od tak, to moje jedyne szczescie
@draculaura a wlasnie na mnie tramadol tez srednio dziala potrafie gram wpierdolic odrazu i nic, null raz na mnie zadzialal jak mialem 12 lat dziadek zmarl
na ALS wzialem jedna tabletke 100 i to byl jedyny raz kiedy tramadol na mnie jakos zadzialal. W sensie leki dziadka przypadkiem znalazlem pare lat pozniej ale to nie wazne.
Jestem dość trudny.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Włochy: Pies-poszukiwacz trufli znalazł zakopaną w ziemi kokainę

Pies-poszukiwacz trufli znalazł w lesie we włoskiej Abruzji zakopaną w ziemi czystą kokainę o wartości około 25 tysięcy euro - podała w środę agencja Ansa. Wyprawa po te cenne grzyby nieoczekiwanie zamieniła się w operację antynarkotykową.

Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon

Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.

Cały grzyb a czysta psylocybina: co naprawdę pokazał model obliczeniowy

Pytanie krąży po literaturze od dekady: czy psylocybina wyjaśnia całe działanie grzyba, czy tylko jego część? Praca zespołu z University of the Free State, opublikowana 16 marca 2026 roku w Scientific Reports, próbuje odpowiedzieć na nie narzędziami chemii obliczeniowej.