Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Cześć :) Zastanawia mnie pewna kwestia dotycząca reakcji na buprenorfine. Przy niewielkiej tolerancji i relatywnie małych dawkach obserwuję u siebie wyraźnie podwyższony poziom energii, większą potrzebę kontaktu z ludźmi i swego rodzaju pobudzenie jakbym wzięła speeda, tylko że w bardziej subtelny, wyszukany sposób :) nie ma efektu, który czasem pojawia się przy wzięciu stymulantów, że cie spina, masz lęki, jakieś natrętne nieprzyjemne myśli, paranoje, a później mega zjazd. Zamiast tego jest delikatny opioidowy haj, wzrost energii, dobry humor, umysł działa przejrzyście, normalnie można wychodzić do ludzi, rozmawiać, jest się otwartym i miłym. Czytałam, że jak się już bierze długo buprenorfine i duże dawki ten efekt znika i już nigdy nie wraca, nawet jak się zrobi przerwę i zmniejszy się tolerancja.

Wiecie czy pregabalina, oxy, morfina dają podobny efekt przy braku tolerancji? Albo jak się zmiesza niewielką ilość z alkoholem? Ewentualnie co jeszcze daje podobne połączenie pobudzenia, większej energii i jednocześnie opioidowego haju?

Dodam, że od pierwszego wzięcia buprenorfiny nie było tego efektu. Za pierwszym razem zadziałał jak typowy opioid. Musiałam trochę tego pobrać i wyczuć dawkę

nie uzywamy na forum nazw handlowych ~ kwik
  • 1 / / 0
,,Ewentualnie co jeszcze daje podobne połączenie pobudzenia, większej energii i jednocześnie opioidowego haju?''
Mysle ze moze nadmiar niektorych substancji w organizmie ktore wchodza w interakcje z buprą kofeina, pseudoefedryna. Chociaz bardziej stawialbym na pochodne amfy, ketony i alko
  • 310 / 92 / 0
Chciałbym żeby buprenorfina tak na mnie działała. Natomiast dla mnie to najbardziej sedatywne opio jakie kiedykolwiek miałem okazję zażywać. Obecnie biorę również wenlafaksynę która trochę kontruje tego buprowego zamuła, ale kiedy wcześniej byłem na escitalopramie to po 2mg noddowałem w autobusie, to był cud że nigdy swojego przystanku nie minąłem. Zresztą noddowałem wszędzie gdzie tylko mogłem sobie komfortowo usiąść, ogólnie za wiele z tamtego okresu nie pamiętam. Chociaż ma to swoje zalety, bo 1mg bupry lepiej mnie wycisza niż jakiekolwiek benzo.

Za to jeśli chodzi o coś aktywizującego z tej grupy substancji to moim zdecydowanym faworytem jest oksykodon - stymulant wśród opio. Niska/średnia dawka oxy, kawa, papieros i nie było opcji żebym usiedział na miejscu.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.

Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar

Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów

Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces

Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.