Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 549 / 77 / 0
jak gierki video to tylko metamfetamina

granie w kilka gier naraz, albo maratony z padem po ktorych byly odciski to na szczescie juz teraz tylko mgliste wspomnienie ktore wspominam z lezka w oku :')
  • 2142 / 351 / 0
06 września 2026slodkapszczolka pisze:
@yoshi420
U mnie zielsko kompletnie nie sprawdza się do grania w gierki. O ile multiplayerowe z kumplami to jeszcze jako tako, tak w singlówkach po jaraniu zawsze zapominałem co i po co mam robić, oraz jaki jest fabularny sens tego wszystkiego %-D Kończyło się tak, że wyłączałem grę i odpalałem jutuba żeby oglądać jakieś pierdoły.
No tak, jest to jedno ale. Dlatego w sumie najlepiej grać w produkcje stawiajace na gameplay bardziej niż fabułę. Koronny przykład to zelda :liść: Gra stworzona do jarania i wsiąkania w ten świat
like the others before you
one by one we will take you
  • 19 / 4 / 0
Do wczutki w gierkę to obowiązkowo weed. Kiedyś lubiłem też grać na niskich dawkach DXM + zioło. Grałem też latami na opioidach (kodeina, tramal, PST, makiwara, oxy, mst, doustnie w tamtym czasie) w WoWa. Farmiłem złoto w grze, które potem sprzedawałem na allegro i różnych, np wietnamskich stronkach. Zarobioną kasę przeznaczałem na kolejne dawki opio/benzo, aby przyjemnie się grało ugrzanym - wtedy nawet robiąc nudne i powtarzające się czynności typu farmienie przedmiotów/golda w grze, słuchając muzyczki i czytając hajpa na drugim monitorze dawało mi sporą frajdę. %-D Takie błędne koło.

Niedawno po latach wróciłem do WoWa Classic (oraz czekam na "Forever"). Jakby ktoś chciał pograć razem, szczególnie w Hardcore, to zapraszam na DM. Strasznie wkręciłem się w ten tryb. Uniwersum i gry Warcrafta towarzyszą mi praktycznie od dzieciaka, dlatego łapie bardzo głęboką wczutę biegając ujarany po Azeroth. :)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat

Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.

Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP

Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.

Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę

Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.