Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 12877 / 2513 / 0
Spróbuj odstawić kawę albo cukier - piszę całkiem poważnie : )
  • 2137 / 351 / 0
Fajny sposób na podbicie fazy mam, po kilkudziesięciu razach nie mam wątpliwości. Otóż biorę lodowaty prysznic (zimna woda opór) - dopaminę czuć jeszcze w kabinie, banan na twarzy. Najpierw zimna-gorąca na przemian, potem sama zimna minimum 2 minuty przed wyjściem. gałka do oporu na zimną wodę, skóra ma aż boleć i być zaczerwieniona. Waporyzuję od razu po wyjściu z łazienki.

Takie coś rozszerza naczynia krwionośne, które lepiej wchłaniają wtedy THC, co wyraźnie czuć. 0.1 po prysznicu działa zawsze mocniej niż 0.15 bez.
No i to bardzo zdrowe
like the others before you
one by one we will take you
  • 512 / 152 / 0
Zimne prysznice są bardzo fajne same w sobie, wyraźnie podnosi dopaminę. Wyjście spod zimnego prysznica fizycznie nawet bym powiedział, że przypomina comeup koksu.
wczorajjezus_chytrus pisze:
Spróbuj odstawić kawę albo cukier - piszę całkiem poważnie : )
Tylko też między ziołem i kawą (lub innymi źródłami kofeiny dalej nazywanymi dla uproszczenia kawą) a cukrem jest pewna istotna różnica. Analogiczna do różnicy w hackach i exploitach w grach. Cukier sam w sobie nie jest psychoaktywny, a po prostu ewolucyjnie interpretujemy go zbyt dobrze pod względem jakości pokarmu. Kawa i zioło oddziałują na konkretne receptory hakując mózg.

Mi osobiście zdecydowanie łatwiej odstawić zioło niż kawę, drugi dzień bez kawy to dzień stracony, bez ibuprofenu ciężko, by było. Natomiast przy ziole przez to, że nie pale w ciągu to nie zauważam szczególnych różnic jak mam przerwę.
ODPOWIEDZ
Newsy
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca

Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.

Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila

Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.

Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"

Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.