Więcej informacji: Kokaina w Narkopedii [H]yperreala
07 marca 2026mmigotka pisze: @c0d31ne jak nie ma szczękościsku po kokainie? Szczękościsk to jeden z powszechnych objawów występujących po przyjęciu kokainy, zwłaszcza w większych dawkach. W ogóle, większość stymulantów charakteryzuje się występowaniem szczękościsku, bo stymulanty powodują nadaktywność mięśni, w tym tych żuchwy, nad którymi łatwo stracić kontrolę. Więc wiadomo - po jednej kresce nie zaczniesz mielić mordą, ale nie gadaj głupot że nie ma wcale
Ale właśnie ta krótkość działania jest chyba największą pułapką - człowiek łatwo zaczyna gonić za pierwszym efektem i zamiast jednego momentu robi się ciągłe dokładanie(?)
07 marca 2026c0d31ne pisze: Gruda nie Gruda, nie ma to żadnego znaczenia jak diler jest uczciwy. Spod jajec czasem trzeba wyciągnąć to kto ci będzie grudę dostarczał. Sporadycznie na pewno ale nie róbcie z siebie znawców na podstawie otrzymania grudy. Dobry koks nie zawala nosa i nie ma szczekoscisku to na pewno.
Język cała buzia jak znieczulicę przez 5 minut zrobiłem pierwszego passa 70 mg może i dorzucałem co 15 minut 50 mg po 3 dorzutce dostałem takiego powera speed gadka ogólnie super samopoczucie w nosie wgl go nie czuć spływu nie ma wogole tylko troszkę nei czuć go tylko gardło lekko tak zdrętwiało czy coś w tym stylu popiłem wodą i niewiem czy to dobry koks czy coś po słyszałem że dobry koks ma być ostry
Jak cała twarz drętwieje to może tam być dodana lidokaina - popularna domieszka, środek znieczulający. Dobry koks nie powoduje nagłego odrętwienia całej ''buzi'' tylko lekkie mrowienie, subtelne drętwienie przedniej części twarzy. Mi na przykład dobry koks zawsze siada na przednie zęby i górną wargę oraz obszar nosa. Ale nie na większość twarzy.
Także istnieje szansa, że ktoś Cię mógł, kolego drogi, z deczka zrobić w balona z tym koksem. Bo jak dobry koks spływa to posmak chrzanu bywa taki, że mnie potrafi szarpnąć na wymioty, bo rzadko biorę kokainę.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.
Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych
Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.