Więcej informacji: Kokaina w Narkopedii [H]yperreala
07 marca 2026mmigotka pisze: @c0d31ne jak nie ma szczękościsku po kokainie? Szczękościsk to jeden z powszechnych objawów występujących po przyjęciu kokainy, zwłaszcza w większych dawkach. W ogóle, większość stymulantów charakteryzuje się występowaniem szczękościsku, bo stymulanty powodują nadaktywność mięśni, w tym tych żuchwy, nad którymi łatwo stracić kontrolę. Więc wiadomo - po jednej kresce nie zaczniesz mielić mordą, ale nie gadaj głupot że nie ma wcale
Ale właśnie ta krótkość działania jest chyba największą pułapką - człowiek łatwo zaczyna gonić za pierwszym efektem i zamiast jednego momentu robi się ciągłe dokładanie(?)
07 marca 2026c0d31ne pisze: Gruda nie Gruda, nie ma to żadnego znaczenia jak diler jest uczciwy. Spod jajec czasem trzeba wyciągnąć to kto ci będzie grudę dostarczał. Sporadycznie na pewno ale nie róbcie z siebie znawców na podstawie otrzymania grudy. Dobry koks nie zawala nosa i nie ma szczekoscisku to na pewno.
Język cała buzia jak znieczulicę przez 5 minut zrobiłem pierwszego passa 70 mg może i dorzucałem co 15 minut 50 mg po 3 dorzutce dostałem takiego powera speed gadka ogólnie super samopoczucie w nosie wgl go nie czuć spływu nie ma wogole tylko troszkę nei czuć go tylko gardło lekko tak zdrętwiało czy coś w tym stylu popiłem wodą i niewiem czy to dobry koks czy coś po słyszałem że dobry koks ma być ostry
Jak cała twarz drętwieje to może tam być dodana lidokaina - popularna domieszka, środek znieczulający. Dobry koks nie powoduje nagłego odrętwienia całej ''buzi'' tylko lekkie mrowienie, subtelne drętwienie przedniej części twarzy. Mi na przykład dobry koks zawsze siada na przednie zęby i górną wargę oraz obszar nosa. Ale nie na większość twarzy.
Także istnieje szansa, że ktoś Cię mógł, kolego drogi, z deczka zrobić w balona z tym koksem. Bo jak dobry koks spływa to posmak chrzanu bywa taki, że mnie potrafi szarpnąć na wymioty, bo rzadko biorę kokainę.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12
Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?
Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar
Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii
Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.