Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 26 / 4 / 0
Witam. Moja przygoda z pregabalina zaczęła się parę miesięcy temu. Biorę ją rekreacyjnie dorzucając przez długi okres czasu dochodząc do dawki koło 800-1200mg w ciągu posiedzenia. Brałem ją w ciągach po 2-3 dni, czasami jednorazowo. Utrzymując około miesiąc/2tyg przerwy. Za każdym razem efekt podobny czyli euforia, problemy z kordynacja/wzrokiem. Nastomiast ostatnio wziąłem ją 2 dni po postanowi przygodzie gdzie wziąłem 800mg. Zacząłem od dawki 300, i efekt zamiast spodziewanego. Przejawiał się lekkim atakiem paniki. Czułem ciągle coś w rodzajach lęku połączonego z nieprzyjemnym uczuciem całego ciała. Musiałem wstawać co chwilę i nie mogłem się na niczym skupić. Zero jakiej kolwiek przyjemności. Czy miał ktoś coś podobnego? Albo jest ktoś wstanie to wytłumaczyć ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila

Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.

Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!

Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.

Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy

Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.