Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 544 / 77 / 0
jak gierki video to tylko metamfetamina

granie w kilka gier naraz, albo maratony z padem po ktorych byly odciski to na szczescie juz teraz tylko mgliste wspomnienie ktore wspominam z lezka w oku :')
  • 2134 / 351 / 0
wczorajslodkapszczolka pisze:
@yoshi420
U mnie zielsko kompletnie nie sprawdza się do grania w gierki. O ile multiplayerowe z kumplami to jeszcze jako tako, tak w singlówkach po jaraniu zawsze zapominałem co i po co mam robić, oraz jaki jest fabularny sens tego wszystkiego %-D Kończyło się tak, że wyłączałem grę i odpalałem jutuba żeby oglądać jakieś pierdoły.
No tak, jest to jedno ale. Dlatego w sumie najlepiej grać w produkcje stawiajace na gameplay bardziej niż fabułę. Koronny przykład to zelda :liść: Gra stworzona do jarania i wsiąkania w ten świat
like the others before you
one by one we will take you
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy

Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.

Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii

Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.