Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 3031 / 653 / 0
@Labruja0112
Zrozum, że on Cię nie kocha — świadczy o tym fakt, że wybiera narkotyki i pieniądze. Odpuść sobie jakiekolwiek romantyczne zainteresowanie i nie bądź taka naiwna.

Jeśli chcesz mu pomóc jako człowiekowi to możesz mu pokazać filmy @Reanimated, możesz powiedzieć o NA (@Reanimated opowiada o tym w jednym filmie), przede wszystkim sama być przykładem dobrego postępowania, nie naciskaj ale pokaż że istnieje inne życie, że jest furtka do normalności. Na 95% Cię wyśmieje lub się zdenerwuje, jak to ćpun. Dlatego nic na siłę.

A gdyby tego potrzebował, zawsze istnieje MONAR.
https://www.monar.org/co-robimy/dzialan ... pomostowe/

Może @Blu jeszcze coś powie...
miłość, trzeźwość, pokora
  • 4 / / 0
jakie filmy reanimated, nie rozumiem

dzisiaj sie z nim widzialam, byl zjarany z pieskiem, ale mial dobry humor, pocxulam sie dobrze jak zobaczylam ze byl usmiechniety jednak to tylko pizda a nia prawdziwe szczescie, choc jak od kilku dni ma pieska to moze on sprawi ze znajdzie szczescie
  • 3031 / 653 / 0
@Labruja0112 Tym razem miał dobry humor, a innym razem postanowi że woli się naćpać albo iść sprzedawać niż wyjść z Tobą czy z psem. Ile macie lat?

Chodziło o filmy użytkownika @Reanimated.
Kanał na YouTube: https://www.youtube.com/@CzteryPoryRoku-x7p

Przeszukaj go i znajdziesz adekwatne treści.
  • 3225 / 396 / 0
wczorajLabruja0112 pisze:
chce spedzac dalej z nim czas i moze nie musze byc w zwiazku, ale jest mi bliski, poczulam ze komus na mnie zalezy, dzisiaj chyba znowu sie z nim widze, tylko boli mnie bardzo jak widze jak on cierpi, jak traci humor, widzi swiat w smutku,
Twój ból to jedyny pewnik w tej znajomości. Im bardzej do niego ciągniesz tym będzie większy. Sama siebie zapytaj dlaczego to sobie robisz.
wczorajLabruja0112 pisze:
czy mige mu cos podsunac przez co by chcial zmiany?
Nie. Ani miłość ani seks, żadne wsparcie ani nic co mu możesz dać nie ma najmniejszych szans w bezpośrednim starciu z jego nałogiem. Uciekaj.
  • 1794 / 546 / 2
Labruja0112 pisze:
dzisiaj sie z nim widzialam, byl zjarany z pieskiem, ale mial dobry humor, poczulam sie dobrze jak zobaczylam ze byl usmiechniety jednak to tylko pizda a nia prawdziwe szczescie
@Labruja0112 dziewczyno, obudź się w końcu, bo sama na własne życzenie pakujesz się w ogromne bagno. Byliście ze sobą w związku zaledwie 24 dni, a ty to przeżywasz, jakbyście mieli za sobą dekadę małżeństwa. Zobacz na chłodno, co tu się dzieje: doszukujesz się ukrytego romantyzmu i szczęścia w tym, że chłop uśmiechnął się do psa będąc na bombie.

Sama dokładnie widzisz, jak wygląda jego rzeczywistość: rzucanie pakami, codzienne ćpanie, jaranie i picie. Facet na samym początku pokazał ci, jakie ma priorytety, uciekając w nałóg zamiast spędzać czas z tobą. To, że z tobą zerwał mówiąc, że nie chce cię ranić, to była najbardziej szczera i dobra rzecz, jaką mógł dla ciebie zrobić w swoim stanie. Dał ci czerwoną flagę wielkości spadochronu, a ty uparcie odmawiasz jej zauważenia.

Włączył ci się potężny syndrom ratowniczki. Pytasz, czy on może się zmienić. Zrozum jedną żelazną zasadę świata uzależnień: dopóki czynny narkoman sam nie zderzy się z betonową ścianą i z własnej woli nie zechce pójść na leczenie, żadna, absolutnie żadna miłość go nie uratuje. Jesteś młodą, ogarniętą dziewczyną, która ma pracę i nie bierze narkotyków. Jeśli będziesz się dalej wokół niego kręcić, twoja empatia go nie wyleczy, za to jego nałóg zniszczy ci psychikę, a ty skończysz jako klasyczna osoba współuzależniona.

Dla czynnego ćpuna zawsze, ale to zawsze będziesz na drugim miejscu, zaraz po towarze. Ludzie wyżej dobrze ci radzą – odpuść sobie to romantyzowanie, uciekaj od niego najdalej jak się da i zacznij żyć własnym życiem, zanim wciągnie cię pod wodę razem ze sobą.

z fartem.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 4 / / 0
brakowalo mi tak dlugo bliskosci, ze gdy ją mialam chcialam to zatrzymac, zobaczylam przed chwila snapa gdzie byly ploty ze zdradzal mnie z taka jedna dziewczyna i ona go wyslala na dni jak piwo pija. problemem jest to ze sprawil ze poczulam sie kochana, a nie czulam sie tak nigdy, chcialabym yo czuc, chce zeby byl obok, a jednak nie wiem, powinnam poznac kogos nowego kto by byl przy mnie ale nie wiem jak poznac, nie potrafie wbic sie w glebsza relacje z kims
  • 660 / 160 / 0
Mądry koleś.
Lala, to co ty piszesz zapala tyle lampek ostrzegawczych, że korki wypierdala.

BPD?
  • 3031 / 653 / 0
Zapewne border albo nastoletnia "miłość". Na pytanie o wiek brak odpowiedzi. Ile takich naiwnych już tutaj było... Oczywiście zawsze kończyło się tak, że oboje odstawili, znaleźli etyczne i pożyteczne zajęcie które lubili, wybudowali DOM, dobrze wychowali dzieci i żyli długo i szczęśliwie. A, nie — to były tylko wizje podczas politoksykomańskich zjazdów...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy

Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.

Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie

Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.

Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii

Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.