Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 713 / 140 / 0
No i na zdrowie przyjacielu, obyśmy się więcej tu nie usłyszeli
I thought I was God's own drug addict
And if God hadn't meant for me to get high
He wouldn't have made bein' high so much, like, perfect

:tabletki:
  • 2148 / 289 / 0
@przekletykozisyn @freezin9moon

To zjawisko ma sens. Generalnie jak ludzie żyją w przewlekłym stresie, ciało migdałowate się rozrasta i reaguje silniej na stres. Przykładowo terapia zmniejsza jego aktywność.

Jeśli ktoś przeżywał silny stres z powodu odstawienia, reakcja stresowa może pojawiać się szybciej i być silniejsza.

Dodam, że u mnie po odstawieniu opio (przejebane dawki metadonu, 3 miesiące codziennie na skręcie) i po 2 latach odstawieniu SSRI po kilkunastu latach stosowania, reakcja stresowa wymknęła się spod kontroli na kilka lat. Pogorszyły się u mnie funkcje poznawcze, ogólnie było ciężko. Trudno powiedzieć co dokładnie było przyczyną, na pewno złożyło się tu wiele czynników, w każdym razie było przejebanie trudno. Reakcji stresowej nie mogłem wygasić, nawet jak warunki były spokojniejsze. I stopniowo traciłem zdolność zapamiętywania oraz szybkość myślenia.
  • 383 / 8 / 0
Witam szanowne grono.

Wszedłem w posiadanie 2 liści MST 30 mg (data przydatności 2016) i 2 tabletek sevredolu 20 mg (2022)

Na codzień przyjmuje duże ilości bupry, dzisiaj ostatnia dawka 8 mg (ale jestem nią ostro zablokowany bo biorę długi czas po 16-24mg)

Teraz pytanie jak podejść do tematu żeby coś wyciągnąć z tej morfiny

Przerwę planuje conajmniej do piątku - wystarczy żeby wyczyści receptory i coś posmyralo ?

Druga sprawa może ktoś zaproponować jakąś dawkę zakładając że morfiny nie brałem z kilka lat, ale jestem na dużych dawkach bupry cały czas - może ktoś wie jak to działa ?

Co do przerobienia tych tabsow to muszę poczytać i odświeżyć wiedzę ale pewnie będzie trochę pierdolenia z 30tkami

Jeśli ktoś przeczytał a do tego jescze coś doradzi to chylę czoła

scalono /krzychv
Nie mogę edytować - proszę o scalenie, a mam krótkie pytanie

Czy jeśli chcę przygotować roztwór z czterech 30tek mst to lepiej przerabiać je pojedynczo czy można wszystkie naraz po pokruszeniu zalać wodą i przygotowywać dalej ?
Pytam bo naczytałem się o tym glucie który powstaje i nie chcę zmarnować materiału
  • 3901 / 245 / 13
Jak nie chcesz zmarnowac 70% materialu to nie gotuj na lyzce z woda i odsuwaniem gluta tylko zrob ekstrakcje normalna.

Poszukaj, zalozylem temat z instrukcja jak to zrobic.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 1 / / 0
chce przejść z kodeiny na morfine ale nie wiem, ile jej wziąć MST200 by klepało tak samo, ale nie wiem ile brać i potrzebuje pomocy
biore raz na tydzień (zawsze, nigdy częściej) kodeine z thiocodinu w ilości 300 mg. od ponad trzech lat. grzeje mnie w stopniu zdecydowanie zadowalającym cały czas i tolerka mi nigdy nie wzrosła na to chyba, ale nie chce już dłużej niszczyć żołądka sulfogwajakolem.
ile mg morfiny z MST200 podanej doustnie odpowiada dawce 300 mg kodeiny z thioco? biorąc pod uwagę biodostępność obu i dawke równoważną obydwu wychodzi mi, że ok. 60 mg morfiny. ale może nie biore czegoś o czym nie wiem.
jak coś to wiem że to marnotrawstwo materiału ale jest mi ok z tym. i wiem że to trzeba rozkruszyć najpierw żeby ominąć uwalnianie
  • 1481 / 197 / 0
Nie przerzucaj się na MST z thioco, mimo że jest wiele negatywnych opinii o sulfogwajakolu w thioco, to jednak koda blokuje przed zwiększaniem dawek bez końca. Przy MST tej autoblokady nie ma, to jazda w jedną stronę, chyba że nagle się ogarniesz na tyle, że będziesz chciał przestać brać opio całkiem i odstawić MST, co nie jest łatwe i praktycznie zawsze wiąże się np. z buprą czy czymś innym, bo zmniejszanie dawek MST do niskich od pewnego poziomu (50 mg / dzień na przykład) zaczyna być niemożliwe bez objawów odstawiennych i automatycznie człowiek chce wziąć więcej żeby czuł się nawet normalnie.

Nie pakuj się w MST, wtedy będziesz potrzebował dopiero pomocy, a nie teraz pytając o przelicznik.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 5407 / 993 / 0
Przy czestotliwoscj raz w tygodniu też bym na kodzie zostal został.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 33 / 1 / 0
Ja też tak jak przedmowcy polecam Ci zostac na kodzie, ale jeśli już jesteś w pełni zdecydowany, to majac tolerke na 300mg kody sprobuj 30-50mg doustnie lub 10-15mg dozylnie, polecam kupic przecinarke do tabletek, wygodna w uzyciu do ciecia tabletek na ~ 10 części.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych

Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.

Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.

Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca

Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.